5 hetes babának véletlenül bevertük a fejét. Volt már valaki így? Nagyon aggódunk. Ugye nem lesz baja?
Hova? Hogyan? Mekkora erővel? Látszik valami? Hogy van a baba?
Max Gyurcsók prof tudna látatlanban minden adat nélkül választ adni....
Apuka picit "feldobta", de ott volt a plafon..... :( Látszólag semmi baja.....
Nagyon rosszat csináltunk? :(
Fellódította, vagyis inkább magasra emelte a pelenkázóról. Egy tompát puffant, tapétázott fa a plafon. A baba fél percig sírt ijedten, már abbahagyta.
Most éppen mosolyog.....
5 hetest??
Még viccből sem lóbálnám!
Menjetek el kopony UH-ra.
Egy pici baba belehalhat a lóbálásba. kb 3 éves koráig nem szabad dobálni nagyon.
nézz meg pár shaken baby videót.
Tartósan fogyatékos is lehet tőle, ha nem hal meg.
Milyen alacsony a lakásotok egyébként, te jó ég.
http://www.youtube.com/results?search_query=shaken+baby+synd..
na azért ne hozzuk már a frászt szerencsétlen kérdezőre
meg ne essünk már ekkora túlzásokba, hogy 3 éves korig ne dobáljuk (persze óvatosabban, mint most :)
ÓRIÁSI különbség van eközött meg a megrázott baba szindróma között, azokat a babákat tiszta erőből rázzák, a fejüket, annyira hogy az agyuk elmozdul a koponyában
a kérdezőnél nem ez történt, hanem a baba beütötte a fejét a plafonba
reméljük nem lesz semmi baja, figyeljétek mit csinál, és ha úgy ítélitek nézessétek meg
(az enyém 3 hónaposan leesett a kanapéról, kb 9 hónaposan ülve a fotelről, a parkettába koppant a feje, semmi baja nem lett hálistennek)
Feldobta, fellódította - szerinted ez normális kategória. És nem esek a ló túloldalára.
És elég gáz, hogy egy év alatt ennyiszer baleset éri a gyerekedet kedves utolsó.
Nekem kettő van, valahogy kimaradtak ezek
Én egyetértek a 8-assal. Vigyázni kell, de sajnos előfordulhatnak balesetek. Gyerektől is függ, az egyiknek évekig semmi baja, a másik meg 5 éves korára két teljes kórházi kartont gyűjt össze.
Nekem a nagyobb egyszer leesett az ágyról, szerencsére alacsony volt, de akkor azonnal jelentkeztem egy babaelsősegély tanfolyamra. Jól is jött pár hónap múlva.
Figyeljétek a babát, tanuljatok az esetből, ha biztosra akartok menni, akkor beszéljetek a gyerekdokival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!