Mennyire gyakori, hogy 11 hónaposan nincs foga egy
babának?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok, ti találkoztatok-e ilyen babával, esetleg a ti piciteknek később bújt-e ki a fogacskája? Kislányomnak még nincs foga, erre sokan rácsodálkoznak, ezért érdekel!
Az egyik ismerősöm kislányának 14. hónaposan jött ki az első aztán még kettő egy hónap alatt. A fiamnak most 8 hónaposan 4 van. A kislány anyukája is aggódott emiatt. De szerintem ez tejesen egyedi hogy kinél mikor jön, nincs vele semmi gond... és a védőnő szerint is ok így, a múltkor megkérdezte.
2012. máj. 22. 12:44
12/16 anonim válasza:
Az én fiamnak 1 éves kora körül jöttek ki az első fogai. A 20. tejfog is éppen a finisben 3 éves kora előtt pár héttel jött ki.
2012. máj. 22. 13:01
13/16 anonim válasza:
Az én fiamnak 6 hónaposan jött ki az első 2..utánna 11hónapos koráig jele se volt fogzásnak..most 15és fél hónapos és már csak 2 hiányzik a repertoárból:)én mondtam is a férjemnek hogy nem várom annyira mert egyrészt a fogzás elég kimeritő mindannyiunk számára..legfőképp a kicsinek mert úúúgy tud fájni másrészt mert annyira cukik amikor fagatlanul vigyorognak:)én imádtam a kis fogatlan mosolyában gyönyörködni!
2012. máj. 22. 13:13
14/16 anonim válasza:
Szia
Az én kislányom múlthéten volt 11 hónapos még neki sem bújt ki a foga:)
2012. máj. 22. 13:22
15/16 anonim válasza:
Az én 3 gyerekemnek 6-7 hónaposan bújt ki az első foguk, de az egyik barátnőm kislánya elmúlt már 1 éves, amikor az első foga kijött. Ő is nagyon izgult már, de a védőnő és az orvos is nyugtatta, hogy nem lesz semmi baj, nem marad fogatlan a kislány :-)
Azt mondták neki megnyugtatásul, hogy ha másfél éves koráig sem jön ki egyetlen foga sem, akkor lehet csináltatni fogászati röntgent, mert az kimutatja, hogy az ínyben benn ülnek-e a fogkezdemények (nem értek hozzá), de erre végül nem került sor.
2012. máj. 22. 15:48
16/16 anonim válasza:
Mintha én tettem volna fel ezt a kérdést :))) Az én kislányom is 11 hónapos, június 10-én lesz 1 éves, de nincs egyetlen foga sem. De még jelét sem látom, hogy akarna kibújni. Tőlem is mindig kérdezgetik, hogy van-e foga. Abban reménykedem, hogy ha ennyit várunk rá, akkor nagyon erős és szép fogai lesznek :) Mondjuk nekem és a férjemnek is erős, egészséges fogaink vannak. Tehát bízom ebben :)Erről van valakinek tapasztalata egyébként? Vagy ezt is csak kitalálta valaki, hogy egészségesebb és szebb fogai lesznek, akinek később jön ki. Mondjuk a nagylányomnak kb 4hónaposan jöttek ki, de nem olyan egészségesek neki már (más apukája van)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!