Hány hónapos kortól adhatok bébi ételt a babának? 3 hónaposan mit adhatok már neki?
3 hónaposan már kóstoltattam vele, először almalét (mármint lereszelt almának a kicsepegtetett levét), utána almapürét. Tudom, ezt mostanában sokan korainak tartják, de én így láttam jónak, sőt, én akkor nem is tudtam még, hogy a mostani trend szerint később kellene, meg sem fordult a fejemben, hogy ez ennyit változott az évek alatt, csak amikor a gyerekorvos majdnem szívrohamot kapott, akkor jöttem rá, hogy ez már valószínűleg nem így szokás. Csak furcsállottam a reakcióját, mert évekkel korábban még ő is így tanácsolta.
Amúgy most négy és fél éves a fiam, semmire sem allergiás, és minden ételt szeret :)
Én sosem értettem,hogy miért kell feltétlenül nagykönyv szerint menni!
Minden baba más!
Az én tápszeres fiamnak pl. komoly szorulási gondjai voltak,ezért orvosi javaslatra, már 3 hónapos kora után egy héttel elkezdtem neki adni különböző gyümölcspüréket.
Segített is rajta.
Szóval szerintem felesleges könyvek, meg általánosítások alapján elkezdeni a hozzátáplálást. Meg kell kérdezni a dokit!
Ha van bőven tej, akkor lehet,hogy én is kivártam volna, a 6 hónapot, de pl. a barátnőm,akinek 4 és fél hónapos a babája és fogy a teje, tápszerrel egészít, na ő most már kóstoltat leveket!
Adni bármit adhatsz, de biztosan nem fog neki jót tenni, sőt. Ennyi idősnek anyatej vagy tápszer való. Aztán 6 hónapos kortól hozzátáplálás.
De akkor se inkább bébiétellel, hanem te főzz neki.
Nem írtál butaságot, de nem is volt teljesen helyes, ahogy olvasom. Bár igaz, hogy tényleg úgy szokták elkezdeni a hozzátápit, ahogy írtad (4 és 6 hónap), de a hivatalos ajánlás mégsem ez, hanem mindkét esetben a 6 hónap.
Az pedig, hogy olyannal érdemes kezdeni, ami a pocaknak való, ill. olyannal nem, ami nem való, kicsit csavaros - a fentiek értelmében egy 4 hónaposnak még semmi nem való, tehát semmivel se érdemes még ekkor se kezdeni, se folytatni.
Remélem, nem haragszol, hogy válaszoltam, csak kérdezted. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!