Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos kortól adhatok...

Hány hónapos kortól adhatok bébi ételt a babának? 3 hónaposan mit adhatok már neki?

Figyelt kérdés
2012. máj. 15. 12:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Dehogy haragszom, köszi hogy válaszoltál.

Nagyon sok védőnő, gyerekorvos ajánlja azt amit én mondtam, ezek szerint ők nem a hivatalos ajánlást írják.

Nem azt akartam írnim hogy mivel érdemes kezdeni vagy mivel nem, hanem azt hogyha már egyszer elkezdi akkor tartsa be a fokozatosságot és ha a baba még sosem evett semmi mást, csak anyatejet vagy tápszert, akkor ne csirkehússal kezdjen. Lehet rosszul fogalmaztam, én erre gondoltam.

2012. máj. 15. 19:04
 12/15 anonim ***** válasza:
Almát és barackot már kóstoltathatsz.
2012. máj. 16. 01:42
 13/15 anonim ***** válasza:
17 hetes kor előtt semmiképpen nem ajánlott, addigra alakul ki a gyomorban sok enzim ami segíti az emésztést. 5-6 hós kor előtt szerintem se adj semmit, pláne hogy ami ugymond az első étel (alma), az eléggé savas.
2012. máj. 16. 08:26
 14/15 xStefix ***** válasza:

Öm, hát az van, hogy a széles körben ismert és elfogadott ajánlás valóban az, amit te írtál - csak mondjuk én szemszer nem ezt tartom hivatalosnak, hanem amit a szoptatási szakemberek javasolnak. :) Ők pedig egyértelműen a 6 hónapot ajánlják, többféle alapos és logikus okból is.

Sajnos ebben az esetben (sincs) egyetértés a felek között, ezért is van az, hogy egyes anyukák azt tudják, mondják és gyakorolják, amit te; míg mások a másik verziót. Nehéz ügy ez, mert aki nem ért hozzá, az ugye nem mindig tudja, mit tegyen, mivel használ vagy árt inkább... És igazából egyik fél sem tudhatja a "tutit" sajnos. Bár azért a logika, az összefüggések és az eredmények (szerintem) a 6 hónapot realizálják inkább - de ez is csak egy verzió.

2012. máj. 21. 11:09
 15/15 Nickelodeon88 válasza:

Latom elkestem, de azert leirom. Lehet, hogy a hivatalos ajanlas 6 honapot ir, de az ajanlast is szoktak valtoztatni. Mi peldaul ugy tanultuk, hogy tapszeres babanak 6 honap a hatar, anyatejesnel lehet kezdeni 4 honapos kortol a hozzataplalast. Es fott krumpli az elso, nem pedig alma. En az enyemnek 4 honapos koratol adtam, ugy, hogy a tapszerèt kevertem el fott, attort krumplival(akinek van teje, az anyatejjel). A fokozatossag elvet kell kovetni, tehat mindig egy kicsit tobb krumplit teszel hozza, aztan amikor hozzaszokott, es megeszi, akkor lehet bevezetni a kovetkezo etelt(ez nalunk az alma volt).

A bolti bebietelek 4 honapos kortol adhatoak, ami azt jelenti, hogy teljes biztonsaggal adhatod neki.

En meg peldaul 3 honapisan kezdtem, mert nem akartam szopni, erre anyukamnak elfogyott a teje, es azt mondta a vedono, hogy jol fejlett baba vagyok, nem fog artani. Es akkor mar inkabb egyek hazikajat(30 eve meeg nem volt nagy divat a bebietel :) ), mint tapszert.

Ha Neked mar nem is, hatha meeg masnak segit :)

Udv

2016. dec. 15. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!