16 hónaposan hány kilónak kellene lennie egy babának?
20 évesen hány kilónak kellene lenni egy felnőttnek? És 30 évesen?... Nincsen ilyen! Persze vannak grafikonok, de minden gyerkőc más. Az enyém 17 hónapos, 1 éves korától kb. 10 dekát ha hízott (pedig nem egy nagy súlyú 9,5 kg volt 1 évesen - 2980grammal született, 4 hósan duplázott, 9 hósan triplázott, 6 hónapig csak anyatejes volt). Aggódtam is miatta, aztán beszéltem dokival, védőnővel, akik megnyugtattak, hogy ebben a korban inkább nőnek, mint súlyügyileg gyarapodnak a gyerekek. Egyrészt rengeteget mozognak, rengeteg új dolog van körülöttük, másrészt nem érnek rá enni, mert minden más jobban izgatja őket.
Egyébként alkatfüggő is, genetika is. Mi mindketten vékonyak vagyunk a Férjemmel. A legjobb Barátnőm babája 14 hónaposan másfél kilóval több az enyémnél, de ott a szülőkön is van mit fogni.
Egyébként hány kiló a gyermeked, hogy aggódsz miatta?
Szerintem minimum 9-10kg-nak azért lenni kellene!
MIért, mennyi???
Esetleg ha ez még segít:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!