Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hónaposan már késő elkezdeni...

6 hónaposan már késő elkezdeni a hordozást? Mit vegyek?

Figyelt kérdés

6 hónapos a babám. Van 2 nagyobb tesó, könnyebb lenne közlekedni kendővel, Mei Tai-al, kenguruval, mint a babakocsival.

Késő már elkezdeni, vagy van rá esély, hogy megszereti?

Mit vegyek?

Próbáltunk egy Chicco kengurut, de abban nem érezte jól magát, bár az is lehet, hogy rossz időben próbáltam ki, pont nyűgös volt.

Tapasztalt Anyukák, segítenétek?

2012. ápr. 19. 15:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

Soha nem késő elkezdeni!

Viszont kengurut a terpesztartás miatt nem ajánlanék (bban ugyanis nincs terpesztés, és emiatt nem csak szervi-ortopédiai bajokat hkozhat, de tuti nem kényelmes a gyereknek sem...). Amit én javasolnék.

Próbálkozhatsz kendővel (először inkább kölcsönözz vagy kérj kölcsön www.hordozo.hu pl a Hordozóházból) ott tanfolyamokat is tartanak. Mindenképp menj el tanfolyamra, ugyanis egy ekkora gyerek már elég vérmesen tud reagálni arra, ha te nem érzed még biztonságosnak a kötést, megijedhet és elutasíthatja a hordozást.

Azt javasolnám, hogy hordozz háton, a babádnak igénye már biztosan, hogy sok mindent lásson. Hogyha már ül, akkor használhatsz csatos hordozót (ssc-t is), ezt alegegyszerűbb használni, hasonló a kenguruhoz, csak biztos támasztékot ad a lábaknak és a gerincnek is)

2012. ápr. 19. 15:24
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem attól függ, hogy hány kiló a babád. Az enyémek elég gyorsan elérték a 9 kg-ot (9 hónapos kor), amit még úgy-ahogy elbírtam kenguruval, de kb. egy óra volt a maximum, amit képes voltam elviselni, utána már úgy éreztem, hogy leszakad a hátam. Sajnáltam, mert én nagyon szerettem a kengurut, és mindkét gyermekem is jól érezte magát benne. Utána próbáltam váz nélküli háti hordozót beszerezni, de ahhoz meg még alacsonynak bizonyult a lányom, nagyon kényelmetlen volt neki, hogy a hátam közepénél volt a feje. Végül vettünk a Vaterán egy testvérfellépőt, ami sajnos a gyalogátkelőknél nem használható, de amúgy bevált. Mindenképp érdemes kipróbálni a gyerkőccel együtt, hogy ő mit szól hozzá.
2012. ápr. 19. 15:25
 3/11 anonim ***** válasza:
48%
Egyetértek az első válaszolóval mindenben, nagyon jól leírta. :)
2012. ápr. 19. 15:30
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Babám most 8,5 kg, ezért a 9 kg-os kenguruk eleve ki vannak lőve.

Nagyon szimpatikus a mei tai, de félek, nem tudnám megkötni.

A hagyományos (km hosszú) kendőtől is ez miatt félek.

A karikás kendő?

Köszönöm még egyszer a válaszokat, várom még a további véleményeket!

Minden tapasztalatnak örülnék!

2012. ápr. 19. 15:30
 5/11 A kérdező kommentje:

Közben nézelődtem :)

A csatos Liliputi nagyon tetszik, de nagyon drága :(

2012. ápr. 19. 16:01
 6/11 xStefix ***** válasza:
80%

Szerintem a mei-tai kötés nem olyan bonyolult, legalábbis könnyebb kötni, mint egy sima kendőt. Én erre tippelnék abból, amit leírtál.

A karikás kendő hosszabb sétára nem olyan kényelmes, mert csak egyik oldalad terheli egyszerre (még akkor is, ha rendszeresen váltod az oldalt). Ha nagyobb túrákra mentek, akkor ez kevésbé lenne célszerű szerintem.

2012. ápr. 19. 16:54
 7/11 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem bonyolult a mei tai kötése, keress rá youtube-on, van sok videó róla. :)

A csatosok közül a Liliputi (nem a rainbow-s, hanem a sima) szerintem a legolcsóbb, annál csak magasabb árút találsz. Talán még a Tündérputtony olcsóbb.

2012. ápr. 19. 17:15
 8/11 anonim ***** válasza:
54%

Első vagyok. Rövid távon megoldás egy karikás kendő, de elég macerás, mert pont nem tudsz hozzáférni semmihez egy oldaladon :)

Ha errefelé hajlasz, akkor érdemes babaerszényt varrni, azt akár varrógép nélkül, te is meg tudod tenni, rengeteg szabásminta van a neten, csak a váll-csípő távolságod x2 plusz anyagtól függően 5-10 centi, félkörben levágni az anyag két oldalát és összevarrni - röviden

Csatos hordozó: valóban, a hivatalos márkák közül a liliputi sima a legolcsóbb, de vannak anyukák, akik ezzel foglalkoznak.

Akit én jó szívvel ajánlok, ő Emmy, 3 baba anyukája, a mamami.hu-n megtalálod a fórumban, vagy a google-ben emmy-féle csatosként :) azt hiszem, ő olcsóbban varr.

ÉRdemes a mamami forumára regisztrálni, sok hordozóeszköz jóval olcsóbban cserél gazdát nap mint nap, mint az eredeti ára.

2012. ápr. 19. 21:24
 9/11 anonim ***** válasza:
54%
Mi sima liliputis mei tai-t használunk, szeretjük (a férjem is:)), kényelmes, meg lehet tanulni a felvételt, de ha újat vennék, az csatos mei tai lenne. Az ok: otthon nem probléma a hosszú pántok megkötése, de az utcát nem szeretem végigsöpörni vele.
2012. ápr. 19. 21:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Ja, és 8 hós, 8 kg-os a lányom
2012. ápr. 19. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!