Miért kezdi el valaki 3-4 hónaposan hozzátáplálni a babáját?
Akkor meg azt is megkérdezhetem, hogy miért ad valaki 8 hónaposnak töltöttkáposztát?
Mert nem bírnak várni a szülök, és azt hiszik azért mert 2 hónappal késöbb kap valamit attól lemarad az eész életben.
De hogy tönkre teszi egy életre a gyomrot arra nem gondol. Arra sem hogy alergiás lehet vagy 50 évesen majd nem tud egy tejterméket lenyelni, mert rögtön vissza jön.
Szerintem még az is közrejátszik, hogy annó anyáink 2-3 hónaposan etették velünk az almát, aztán a többit. Akkor még az volt a megszokott. Azok az anyukák, akik hallgatnak anyósra vagy anyukára hamarabb kezdhetik.
Na meg vannak a "versenyző" anyukák, akik félnek, hogy lemaradnak valamiről.
Én például azért kezdtem el 3,5hónaposan hozzátáplálni a lányomat,mert szopizni nem akart,és nem hízott!
2hónapos korától tápszeres lett,és az orvos javasolta hogy próbáljam meg a hozzátáplálást! Egyből hízni kezdett.
Most 2,5éves és nagyon jó étvágya van!
Én a védőnőm javaslatára kezdtem, mert úgy tűnt kevesebb a tejem, de aztán végül is helyrerázódott.
4 hónaposan kezdtem kóstoltatni, de nem bántam meg, hiszen sok anyuka írogat ide, hogy nem eszik kanalasat a 6 hós korában elkezdett hozzátáplált gyerek.
Nos nekem nem voltak ilyen problémáim szerintem emiatt. Nem allergiás semmire!
JÓ KÉRDÉS!
Szerintem nem normális dolog.
Anyatejesnek 6 hónapos korig semmi más nem kell, tápisnak 4 hónapos kortól esetleg, de szerintem akkor kell, ha nem elég, nem lakik jól.
Ja és természetesen nem az volt a cél hogy kiváltsunk egy-egy étkezést, csak hogy ismerkedjen az ízekkel. Ha esetleg elapadna a tejem már ismerje ezeket az ízeket.
Ja és senkivel sem akarok versenyezni.... nevetséges.
Utolsó voltam
3 hónaposan kezdtük...terápiás céllal, mert sehogy nem volt kaki, ha összejött akkor nagyon kemény volt, és nagyon megszenvedett vele.
3 hónaposan elkezdtük a szilvapépet, barackpépet, és lőn csoda, most már napi 2-3 székletünk van.
Akár anyatej, akár tápszer ha gond van az emésztéssel, akkor nem szabad megvárni az ajánlott időt, mert csak szenved a baba.
Ha nincs indok, akkor anyatejnél 6 hónap és tápszernél a 4 hónap szerintem teljesen normális!
Kedves Kérdező!
Te is úgy táplálod a gyerekedet ahogy jónak látod, és én is! Nem értem miért nem magaddal vagy a babáddal foglalkozol, miért támadsz inkább olyan anyukákat, akik semmi rosszat nem követtek el azzal hogy 4 hónaposan igenis kóstoltatják a babájukat gyümölccsel....
Miért fáj ez neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!