Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kezdi el valaki 3-4...

Miért kezdi el valaki 3-4 hónaposan hozzátáplálni a babáját?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ha tápszeres, akkor hamarabb el lehet kezdeni, de 3 hónaposan akkor is korai, nem? Ha meg anyatejes, akkor pláne nem értem.
2012. ápr. 17. 12:27
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
47%

Én azért kezdtem el, mert a védőnő ezt tanácsolta. (4 hónapos volt ekkor a lányom) Először pici almát lereszeltem, majd a levét megkóstoltattam, és így tovább. Eddig nem volt baj semmivel, mindent megeszik, amit 6 hónapos kortól lehet adni. (Kiv a spenót-burgonya, brokkoli-burgonya)Nagyon bukós volt, volt, hogy a tápszer sugárban jött ki belőle, a sűrűbbtől meg olyan szorulása volt, hogy 6 napig nem bírt kakilni... 2x fulladt meg majdnem a saját hányásában, mind két alkalommal én mentettem meg a fulladástól. (Egyszer mellettem elaludt, én valamiért felébredtem, és a lányom arca már majdnem bordó volt. Ahogy hasra fordítottam, még az orrából is tápszer folyt... A második eset, pedig a karomban elaludt, akkor meg az tűnt fel, hogy egy ideje nem hallottam a légzését. Akkor is folyt az orrából a tápszer...)Na én ezért kezdtem a hozzátáplálást. Azóta nem bukik szinte semennyit, a széklete is helyreállt!

Tudod, Kedves Kérdező és Válaszolók, nem vagyunk egyformák, ezért is kell elfogadni egymás álláspontját, véleményét! (Barátnőm 3 hónaposan kezdte a hozzátáplálást, neki is védőnő ajánlotta.)

2012. ápr. 17. 13:26
 22/34 sumergo ***** válasza:
4 hónapos volt a lányom, megcsappant a tej mennyisége, az előzményekhez képest nagyon, de azért még elég volt neki. Féltem, hogy egy hónap múlva, mikor megint megjön, már annyira megcsappan a mennyiség, hogy nem lesz neki elég. Ezért elkezdtük a kóstoltatást. 5 hónaposan 1/3 üvegnyi gyümis bébiételt kap minden nap, nagyon szereti, főleg az őszibarackot. Étkezést nem váltottunk ki, gyerekorvos szerint sem gond ez a mennyiség. Szóval én előrelátásból kezdtem el, de szerencsére nem lett gond a tej mennyiségével, úgyhogy szépen szopizik a lányom, de ha mégis egyszer csak eltűnne a tej, legalább meg tudnám etetni, míg nem jutok tápszerhez. Ez olyan megnyugtató. Ha nem voltál ilyen helyzetben, akkor pláne nem is értheted! :-)
2012. ápr. 17. 13:32
 23/34 A kérdező kommentje:
Nem voltam ilyen helyzetben, de attól még megértem, elfogadom, ha valaki orvosi okból kezdi korán a hozzátáplálást. És külön köszönöm a választ azoknak, akik tudnak kultúrált hangnemben véleményt cserélni, akár vitatkozni is.
2012. ápr. 17. 13:38
 24/34 anonim ***** válasza:
25%

Én nem látok a kérdésben semmi támadót!!!

Nem értem azt a Kedves Válszolót,aki rögrön támad!!

Ismerek valakit,akinek a férje drágának találja a tápszert és az anyukának kevés a teje,ezért kb. 3 hós korától olyanokat ad enni a gyereknek,hogy az hajam az égnek áll:(

Értem én,hogy nem olcsó de az apuka dohányzik,iszik...lehet,hogy nem kellene és telne a gyereknek a korának megfelelő táplálékra.

Nem itélkezni akarok én sem,de amikor hallom,hogy a bolti tartós ,műtejet adja a babának....

De ki,hogy gondolja...én 6 hósan kezdtem a lányomnak a kóstoltatást...anyatejes és tápszeres baba volt ,sajnos nagyon kevés tejem volt..de amig csak egy csepp volt,azt megkapta:)

Most egy éves és nagyon vigyázok a pocakjára,pont mert szeretném most megalapozni azt,hogy az emésztése jó legyen,nem terelem a gyomrát...ettől függetlenül nagyon sok féle ételt eszik!

Nekem ez az egyik legfontosabb dolog a gondozásában.

Egyébként tévedés az,hogy régen már pár hetesen azt ették a gyerekek,amiket a nagyanyáink...

A nagymamám ,aki 90 éves,épp a minap mondta,hogy 6 hónapig csak szoptattak,akkor kezdetek adogatni más ételeket és ameddig volt tejük az anyáknak az volt az elsődleges...

Mert mi volt a legegyszerűbb?

Ha a földeken is voltak?

Elővették a cickót és már meg is volt a kajcsi :)

Szóval azon túl,amikor bizonyos dolgok miatt indokolt a hozzátáplálás...korainak tartom én is 3-4-ik hónapban megkezdeni!

Szép napot!

2012. ápr. 17. 13:43
 25/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó válaszoló! Szerintem is inkább némelyik válaszoló támadó...
2012. ápr. 17. 13:48
 26/34 anonim ***** válasza:
0%

13.43-as vagyok

Látod Kedves Kérdező:),meg is kaptam a jutalmam érte:)

2012. ápr. 17. 14:27
 27/34 A kérdező kommentje:
Látom! Ne foglalkozz vele.
2012. ápr. 17. 14:36
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg baromira túl van ez reagálva. Nem találsz 2 ugyanolyan hozzátáplálási táblázatot a neten,országonként változik főleg mit és mikor esznek a gyerekek . Nálunk az almát meg a barackot nyomatják,máshol meg a narancsot és a banánt ami állitólag nagyon káros egy csecsemőnek,mert allergizál,a banántól megáll a szíve,meg mittudomén milyen baromságokat olvastam. Tejet se igyanak 3 éve skorukig,hanem igyák csak a tápszert,meg gyümölcs helyett gabona meg tejpépet,bébidesszertet adjunk. Ja,mert az biztos baromi egészséges,hogy akármilyen babáknak készült termék granulátum vagy por alapú. A gyümölcsös-joghurtos borzadványokról amig hűtést nem igényelnek (ez már eleve nagyon érdekes) meg nem is beszélve,persze a danonet nem lehet mert az tele van E vel amiről az emberek fele azt s etudja micsoda. Meg persze negyed annyiba kerül mint a babadesszert.

A glutén is amolyan méregként volt beállitva,1 év alatt már öltek a szemükkel az orvosok és a védőnök ha kekszet vagy kenyeret adtál. Aztán rájöttek,hogy mégsem,a glutént korán kell bevezetni. Most akkor mit lehet elhinni? Szerintem a mai 1x éves gyerekek körében sokkal több az allergiás megbetegedés,mint a 30-40 körüliek között.

Tudnék még példákat sorolni,a kamilla gyulladáscsökkentő hatásáról mindenki hallott,évszázadokon keresztül hazsnálták,most kitalálták hogy allergizál és nyomjad a homeopátiás cuccokat a gyerekbe,ami majd a nemtudom miylen rezgéseivel fogja lehúzni a gyulladást,persze jó borsos árat kérnek a semmiért.

2012. ápr. 17. 15:30
 29/34 anonim ***** válasza:
Én sajnos 3 hónapig tudtam szoptatni a lánykámat, utána egy hét alatt teljesen elapadt a tejem. Hogy miért? Nem tudom, semmi nem változott. Talán én ilyen vagyok, nem tudom. Nagyon bántott de hiába költöttem mindenféle tejserkentőkre tízezreket, semmi. A doktornő írt fel vagy 15 féle tápot, egyiket sem ette a gyerek. Ti mit csináltatok volna? Nem tápláltok hozzá? Éhen halt volna? Most 8 és fél hós és mindent eszik. Ez van. Attól meg hogy 6 hónapig szopizzon a hajam kihullik már. Én nem veszem meg másnak az anyatejét, attól jobb ha mindent eszik.
2012. ápr. 17. 16:34
 30/34 anonim ***** válasza:
55%

16.34 -es

Ahogy a kérdező ,úgy én is írtam ezelőtt,hogy teljesen más,amikor nincs más választásod és kénytelen vagy elkezdeni hozzátáplálni.

Inkább az az érthetetlen az én számomra is,amikor van anyatej,vagy és plussz tápszer,amikor még nem kellene ...és akkor is adják az anyukák a babáknak,csakhogy elmondhassa,hogy az ő babája már miket eszik...

Erről van szó!

A kérdező is ezért tette fel a kérdést szerintem,mert nem érti ő sem!

Ez egy egyszerű kérdés,nem provokativ...nem kell védekeznie senkinek...

Ha valaki megválaszolja...tegye..de nem kell vérre menni!

2012. ápr. 17. 17:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!