Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kezdi el valaki 3-4...

Miért kezdi el valaki 3-4 hónaposan hozzátáplálni a babáját?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ha tápszeres, akkor hamarabb el lehet kezdeni, de 3 hónaposan akkor is korai, nem? Ha meg anyatejes, akkor pláne nem értem.
2012. ápr. 17. 12:27
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Tudod, kedves utolsó ez bizony egy olyan oldal, ahol az anyukák kérdeznek, eszmét cserélnek, megosztják egymással véleményüket, tapasztalataikat. Ezért.
2012. ápr. 17. 12:48
 12/34 anonim ***** válasza:
Én mindkettő elvvel egyet értek. Csak akkor nem, ha az anyuka azért csinálja a hozzátáplálást, hogy e mennyire menő. Nekünk 4 hónaposan el kellett kezdeni, mert nem volt más választásom. A tejem elfogyott szépen lassan. Ha lett volna akkor biztos szoptatom tovább. Nagyon refluxos volt a a babám és ehhez még az is társult, hogy nem itta meg a folyékony tápot. Orvosi javaslatra és felügyelet mellet meg is kezdtük, mindent szépen sorjában. Szerencsére minden jól alakult, és szívesen eszik. Azóta a kislányom már 9 hónapos és most megint iszik este tápot, ki tudja mi jött rá, de most elfogadja. Viszont nem vagyok híve annak, hogy mindenáron aduk neki az új dolgokat. Például kislányom nem bírja a natúr joghurtot, savat csinál neki. ezért ezt nem is adom neki, hiába lehetne. Mindent csak szépen lassan, és jöhetnek az eddig bevált ízek. Szóval ha valakinek van elég teje, akkor biztos nem kezdeném el fél éves koráig. De vannak kivételes esetek és gyerekek, mindenkinek más és más jön be. És a legfontosabb, hogy mindenkinek magának kell éreznie és tudnia, hogy az ő gyerekének mi a legjobb. És nem a másikkal törődni. Remélhetőleg mindenki jó utat választ.
2012. ápr. 17. 12:54
 13/34 anonim ***** válasza:

Lehet azért, mert a védőnő ezt ajánlja.

Nekem pl már elkezdte mondani, hogy igaz, hogy kizárólag anyatejes a babám, 4 hós korától elkezdhetem kóstoltatni vele az almát. Én először idegenkedtem tőle, hogy nem köszi, majd 6 hó után, aztán anyum mondta, hogy attól mert kóstoltatom nem kell még rögtön étkezést kiváltani, és ugyanúgy, ugyanannyiszor szopik mint előtte. Szóval lehet 4,5 hósan megpróbálok adni neki és ő majd eldönti, hogy ízlik-e neki, vagy ha nem, nem erőltetem. Szerintem a kóstoltatás elkezdése és a hozzátáplálás nem ugyanaz.

2012. ápr. 17. 12:56
 14/34 anonim ***** válasza:
90%

Most nem azért, de a töltött káposzta gombóca husi, és rízs :) Semmi rossz nincs benne. :D

Mi annak idején 6 hetes kortól kaptunk főzeléket. Hogy aki allergiás, attól allergiás-e, vagy rossz az emésztése, attól rossz-e, sose tudod meg. Mindent ráfognak erre, aztán meg arra.

PL: 5 éves nagyfiam idejében csak 1 éves kor után kaphatott glutén tartalmút, mert meg voltak róla győződve, hogy különben allergiás lesz rá. Majd most az ilyen korú gyerekek nagy része allergiás a gluténre, így most már 4-6 hótól kell bevezetni. Akkor hogy is van ez? Honnan lehetsz biztos abban, hogy a korai, vagy késői hozzátáplálással jót csinálsz???? Majd lehet, hogy 5 év múlva azt mondják, bocsi, ez így nem jó, mégis csak adni kéne neki valamit enni...

2012. ápr. 17. 13:05
 15/34 A kérdező kommentje:
nNekem 2.5 éves a nagyfiam, 4 hónapos a kicsi. Amikor a nagy volt ennyi idős, mint most a kicsi, egyszerűen fel sem merült, hogy 6 hónapos kora előtt bármivel is kóstoltassam. 5 és fél hós volt, amikor mondta a védőnő, hogy ha akarom, adhatok neki egy pici gyümölcsöt. Szóval arra gondoltam, hogy ez valami új "divat " lehet. Persze ha orvosi oka van, azt megértem.
2012. ápr. 17. 13:07
 16/34 anonim ***** válasza:
60%

"Kedves" kéedező!

Tudod marha egyszerű kívülről ítélkezni. Az én lányom pl. nem volt hajlandó a szájába venni sem tejpépet, sem tápszert. Kb 50-60.000 Ft-ot hagytunk a gyógyszertárban 1 hónap alatt, és kipróbáltunk kb 10-12 féle tápszert, de egyiket sem ette meg. Viszon szopizni sosem tudott 70-80 g-nál többet. Így orvosi javaslatra 4 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást. Semmi baja a lányomnak, most már 2,5 éves. A nagy sem ette meg a tejpépeket és bébiételeket sosem. Egyedül a Nestlé Bolognai spagettis kaját, mást semmit, ami babakaja lenne. Csak azt amit mi ettünk. 9-10 hónaposan pl nyomta be a zúzapörköltet leturmixolva. Most már 5 éves egészséges nagylány. Szóval nem kellene véleményt mondani a nagy ismeretlenből. Arról nem beszélve, hogy azért eddig is felnőttek valahogy a gyerekek, és nem lett mindenki allergiás meg gyomorbajos. Ez az egész hülyeség as tápszer és bébiételgyártók lobbija, legalább 50%-ban. Amúgy meg foglakozzon mindenki a saját gyerekével, és dolgával.Szebb lenne a világ. Biztos a te nevelésedben is lehetne olyan dolgot találni ami más szerint hülyeség.

2012. ápr. 17. 13:08
 17/34 anonim ***** válasza:
41%

Azért kezdtem el a hozzááplálást sokkal korábban,mert Én így láttam jónak.Anya vagyok és mindent ösztönösen csinálok a gyermekemmel kapcsolatosan.A kérdésed kedves Kérdező kicsit provokatív,körülbelül Tőlem,így hangzana:"Miért kezdi el valaki a hozzátáplálást 8-9 hónaposan,mikor már majdnem mindent tud enni a gyerek?"Ezzel nem megbántani akartalak,de nem várhatod el,hogy mindenki sablon szerűen nevelje a gyermekét.Neked ez nem tűnik biztonságosnak,hogy hamarabb elkezdtem a hozzátáplálást,nekem meg az furcsa,hogy 4-5 hónapos koráig akkor csak tápon legyen vagy anyatejen.

Nem vagyunk egyformák és nem is kell annak legyünk,tartsuk tiszteletbe a másik véleményét és cselekedetét.

Amúgy meg,nem csak almát lehet adni egy 3 hónaposnak,hanem répapürét is és laktató is.

2012. ápr. 17. 13:10
 18/34 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

Még kiegészíteném annyival hogy borzalmas refluxos volt a lányom,volt hogy alvás közben sugárban jött ki a tej/tápszer. Gondolhatod mennyire megijedtem,és mint egy eszelős rohantam vele az orvoshoz.

Akkor tanácsolta az orvos hogy próbáljam meg a krumplit,almát. Mivel a nutriton nem volt jó! Írt neki Humana baby fittet.

Nem kéne ítélkezni senki felet ismeretlenül!!!

2012. ápr. 17. 13:13
 19/34 anonim ***** válasza:

A 14-esnek nagyon igaza van. Régen is mondtak valamit, most az nem jó, eddig jujj csak glutént ne, most azt kell adni 6 hónapos kortól... 10 év múlva megint más lesz a "szakszerű".

Egyébként most a harmadikat (szoptatom) azért etetem meg este valami kanalassal, mert nem alszik. Szörnyű keveset nagyon sok részletben, mi meg már ki vagyunk. Az első kettőt (szintén anyatejesek voltak) nem tápláltam hozzá 5,5-6 hónapos korukig mert híztak is szépen meg aludtak is egész éjjel. A hármaska más, én is mással próbálkozom.

2012. ápr. 17. 13:14
 20/34 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy provokatív lennék vagy támadó. Én nem háborodok fel ennyire, ha valakinek más a véleménye mint az enyém.
2012. ápr. 17. 13:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!