6 hónapos babának érdemes beadni a NEIC VAC oltást? 3.5 éves ovis tesója van, azért kérdezem, hogy nem késő már? Többsége 4 hónaposan adja be.
A többség 1 éves kor után kapja, de nem a Neis-vac-ot, hanem a Menjugate-t vagy a Meningitecet. Mind a három ugyanaz ellen véd, vagyis a Mennindococcus C ellen, ami gennyes agyhártyagyulladást okoz, de ezen kívül még számtalan olyan korokozó van, ami agyhártyagyulladást, vagy agyvelőgyulladást okozhat, és nem feltétlenül van ellene védőoltás. Szerintem nem késő, mert ritka betegség, ha előfordul, akkor a közösséget megelőzésképpen antibiotikummal kezelik.
Azért 1 éves kor után oltatják a legtöben, mert akkor csak egyoltás kell, így viszont kettőt fog kapni, ha most elkezded.
Hasonló szitu: 3,5 éves ovis kisfiú és 9 hónaposa kislány. Már ovikezdés előtt rákérdeztem a kicsinek az oltásról, a nagy 1 évesen kapta. Azt mondta a dokinénink, hogy ráér a kicsi is 1 évesen megkapni, mert a meningococcus nem valószínű, hogy az oviban fog fertőzni. Ilyen járványok általában kevésbé higiénikus helyeken ütik fel a fejüket, pl laktanyák és kollégiumok.
Én hallgatok rá, és majd 1 évesen oltatom a lányzót, akkor legalább elég 1 oltás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!