Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónaposan hogyan étkeztek?

7 hónaposan hogyan étkeztek?

Figyelt kérdés
Az érdekel, akik már nem cicikéznek, s már elkezdték 2 hónapja a hozzátáplálást. tápit nem fogad el. Sajnos nem is gyarapszik a súlyunk, csak növünk. Mit, hányszor, mennyit eszik.
2012. febr. 1. 12:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia.Mi is 7 hónaposak vagyunk,a kisfiam reggel eszik még tápszert kb.180ml,aztán gyümölcsöt 10 óra körül ebből már megeszik egy üvegest is néha,vagy én csinálom(alma,banán)bele keksz.Ebédre főzeléket kap ez üveges általában,amit én főzök azt nem eszi meg:(,uzsira tejpépet vagy bébidesszertet kap,vacsira megint tápi vagy sinlac.Mi is inkább növünk,nem nagyon hízunk:(.Most is csak 6 kg körül van(de 2350g volt a születési súlya)ahoz képest mondjuk már egy óriás:-)kb.67cm most.Ti miket esztek?Még napi fél liter tejes táplálék kéne ám neki,nálunk sem nagyon van meg sajna,de próbálkozunk.Próbáltad már pohárból adni neki?Lehet,hogy csak lusta kiszívni.Miket esztek?

Üdv,egy "sorstárs"

2012. febr. 1. 13:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia. Már lassan 8 hós, de nagy különbség nincs, talán még kevésbé töröm össze a villával neki. 6 hós korától nem cicizik, de 4 és fél hósan kezdtem hozzátáplálni. Most 8 hós, 10,5 kg, 73 centi és kislány (3650-el született). Szóval, mit is eszik.. 9 körül 1-2 babajoghurtot (néha kéri a másodikat, néha nem), kenyérfalatkák vajjal, macisajttal, májkrémmel, amit mi is eszünk, aztán gyümölcslé (frissen facsart), alszik fél órát, aztán dél körül ebéd. Kb 200-250 g főzelék husival, csirkekrémleves, rakott krumpli (neki főtt tojás sárgájából, krumpliból, tejfölből és tápszerből készítem), vegyes zöldségleves, ami épp eszembe jut, én főzöm neki, mert egyébként is főzök a nagyobbnak. Aztán 2 körül megy alukálni, előtt megiszik 180 ml tápszert (ő szereti, próbáltál többféle cumiüveget, mert nekünk is nehéz volt a cici után, de végül a tommee tippee vált be, avent nem), fél 5 körül eszik uzsit, 200 g gyümölcsöt babakeksszel, vagy tejbe áztatott babakekszet. 6 körül kevés vacsi, falatka kenyerek, főtt tojás sárgájából készített krém, halkrém (tonhalból, vajból és sajtból készítem), ilyesmiket. Tényleg csak pár falatot, a szokás kedvéért. Aztán 7-kor megy aludni, előtte 180 ml tápszer, reggelig alszik. Kb 2 hónapja ezeket eszi, mindig belecsempészek valami újat, pl. új gyümit a délelőtti gyümölcslébe, új kenyérféléket (én sütöm általában), hogy egyre többet kóstoljon.
2012. febr. 1. 14:11
 3/3 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Haladunk mert már reggelire 90 ml tápszert megiszunk. aztán kis tejpép. Majd alvás. Tízóraira gyümi keksszel vagy babapiskótával. Ebédre az amit éppen főzök, ahhoz keverek sinlacot, vagy lactogént. Alvás. Uzsonnára joghurt, tejbe v. teába babapiskóta. Vacsorára tejpép. Fogacskánk még most jön. Az utolsótól érdeklődnék, hogy a tojás sárgáját hogy adja a kicsikéjének. Ötleteket merítetek tőletek, illetve a krémleves is érdekelne, amiről írtál. S mikor adtál először neki kis katonákat? Amikor már volt fogacskátok?

Köszönöm

2012. febr. 3. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!