Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónaposan adtok e joghurtot...

7 hónaposan adtok e joghurtot a babának és ha igen akkor milyet?

Figyelt kérdés
Lehet e egyáltalán?
2012. ápr. 14. 18:53
 1/5 anonim ***** válasza:
A mi védőnőnk azt mondta, 8-9 hónapos korától adhatunk neki tejterméket, egy éves kora után tejet, ha nincs allergiás a családban. Mivel én is az vagyok, a nagymamám is, bőven egy éves kora után fog csak kapni tehéntejet. Én még várnék a helyedben, márkától és minőségtől függetlenül.
2012. ápr. 14. 19:00
 2/5 anonim ***** válasza:

én még nem adok, kíváncsiságból megnéztem ma reggel egy pár joghurtot a boltban, hogy kb mikortól lehet adni és meglepő módon a legtöbbre az volt írva, hogy 10 éves kor után. Nem gondoltam volna, érdekelne, hogy mik vannak benne, hogy csak ilyen sokára ajánlják.

Viszont babáknak való pudingot adtunk már neki, mert mama vette és nem akartuk, hogy kárba vesszen.

2012. ápr. 14. 19:12
 3/5 anonim ***** válasza:
7 hónaposan már kapott babajoghurtot és natúr joghurtot gyümölccsel. Ha nincs allergiás a családban már kóstoltathatod, én inkább babajoghurttal kezdenék.
2012. ápr. 14. 20:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Az én babám most 8 hónapos, kb 3-4 napja kóstolja a joghurtot. Eddig székrekedéses volt, most mindennapos a kaki. Nincs hasmenése, de nem is erőlködik annyira.

Napi 1-2 kiskanállal kapott eddig. Cserpes joghurt, natur.

Ebbe nincs semmi adalék anyag, sok helyen kapható, de multiknál nem.

Kipróbálhatod, de csak jó minőségűvel és lassan, óvatosan, nagyon keveset.

Én délelőtt adtam neki, hogy lássam lesz -e valami.

2012. ápr. 14. 22:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem a 7 hónaposom a hippes 7hóstól való gyümis-yoghurtos és a gyümis túrókrémes duókat eszi (mint a duó pudingok 2 színű trutyi felül van az egyik alul a másik ezért duo:)) És imádja. Tejre viszont allergiás mert a 4hósnak való tejpéptől (amiben tápszer van ugyebár) teljesen kipattogzott és ment a hasa. Mostanában fogunk menni a kórházi babagasztroizé rendelésre már a beutalónk megvan és ott vért vesznek tőle és megnézik mire allergiás. Ezután a szakvéleménnyel elküldenek a dietetikushoz hogy válaszoljon minden kérdésemre aztán vissza a gyerekorvos és kell neki a papírka és kiír azt amire szüksége van a kicsimnek. nem mindegy hogy tejfehérje vagy tejcukor allergia. Ami furcsa, hogy a húgom is nagyon keményen allergiás és mindkettőre és a joghurtot és a túrón mégis simán bírja. Pedig annyira allergiás, hogy egy pohár tej után hetekig kínlódik, hogy helyre jöjjön. Épp ezért eszik helyette joghurtót és túrót. Az uncsim már 1,5 éves korától mivel életveszélyesen llergiás a tejre cumisüvegben kapta az ivójoghurtot a tehérje pótlására tej helyett.

Én sajnálom, hogy megkóstoltattam a gyerekkel a tejpépet. Sajnos az anyósom beállított egy barackossal, hogy ezt az ő gyerekei hogy imádták...a dobozon meg írtak minden szépet és jót és hogy ez nem tej hanem tápszer...és bumm. Meg fogom mindenképpen kérdezni, hogy mi a különbség a joghurt és túró esetében a tej és többi tejtermék között, de tény, hogy nem a tej miatt allergizálnak.

2012. ápr. 15. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!