Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Túllihegem a dolgot vagy Ti...

Porcukormókus kérdése:

Túllihegem a dolgot vagy Ti is bevinnétek az ügyeletre a babátokat ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Most 11hónapos a kislányom, 3napja erős hasmenése és 38feletti láza van. Ez lenne a kisebbik gond, de sajnos semmit sem tudok belediktálni, vizet is csak nagy kínkeservvel kiskanalanként. Sós főtt krumpli és társai emiatt kizárva. Néha elfogad egy kevés tápot.

A pelusai csontszárazak, csak hasmenés megy bele, de az is egyre hígabb, vízszerű. Már nem is büdi.

Én vittem volna már reggel, de a férjem még várja a szebb jövőt.. Szerintem kórház, infúzió lesz belőle, mert alig iszik szegénykém, félek, hogy kiszárad.

Szerintetek túlparázom?

2012. máj. 20. 13:36
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nagyon gyanús, hogy rota vírus. Remélem hamar rendbe jön a kicsi.
2012. máj. 20. 18:27
 22/46 A kérdező kommentje:

Hát nagyon kedves Tőletek, hogy ennyien kiváncsiak vagytok ránk! :)

Elsőre azt kaptuk a nagy magyar egészségügytől, amit úgy nagyjából el is vártunk.. Képzeljétek, az ügyeletről a doktornő haza akart minket küldeni, mert kiderítette nagyokosan, hogy ez nem lehet más, mint FOGZÁS!?! Csak néztem rá, mint hal a szatyorban, hogy ezt most komolyan gondolja vagy csak viccel.. Nem viccelt.. Hiába mondtuk, hogy attól azért még nem kéne sugárban kihánynia a tápot, merthogy tegnap még erre is volt példa. Na mindegy, addig erősködtünk, amíg méltóztatott adni egy beutalót a kórházba. De ha hagyom magam lerázni, simán haza küldte volna annyival, hogy kenegessem az ínyét.. Szerintetek normális?? Ez egyébként Budaörsön történt.

Mostmár kórházban a kislányom, azonnal bent tartották, kapott infúziót (már most benne van másfél liter!), vettek tőle vért, széklet mintát. Még nem tudni pontosan mit, de valószínüleg benyalt valami vírust. Mivel hasmenése van, ezért az infektológiára került, oda sajnos én nem mehettem vele, mert kismama vagyok, de szerencsére a férjem itthon van, úgyhogy most ő van bent vele.

Hát ez történt nagy vonalakban, remélem hamar kijövünk belőle.

Szép estét Nektek! :)

2012. máj. 20. 20:29
 23/46 anonim ***** válasza:
89%

Anyja p.cs@j@t fogzás!!!!!!!! Bocsánat, de egy kicsit kiakadtam most ezen..

Én csak most olvastam a kérdést, nagyon jól tetted, hogy bementél, valószínűleg már az első nap! de legkésőbb 24 óra eltelte után rongyoltam volna az ügyeletes kórházba. Ki is hagytam volna a sima ügyeletet. Ebben még a Párom sem tud megállítani, tudja is :)! Egyébként a Te Párod nem értem mire várt, elég sokat kockáztatott ezzel. :(

11 hónapos a lánykánk, eddig kétszer voltunk ügyeleten. Egyszer 4 óra eltelte után vittem be, miután levonva mértem nála 39,4 fokot. Vártam ugye valamennyit amíg hathat a lázcsillapítás, de láttam, hogy csak 38,6-ra vitte le, mentünk is a kórházba. Nem érdekelt ki mit mond. A kórházban semmit nem szóltak, rendesen megvizsgálták, pocakját, légzést, szívét meghallgatták (amit általában szoktak ilyenkor alapban nézni.), Aztán átküldtek a fülészetre, hogy biztosra mehessünk. Ez a Heim Pál ügyeletén volt. Végül kiderült, hogy "csak" a három napos láz kapta el a Babát.

Másik alkalommal sajnos, nagyon szégyenlem, de sikerült "kiborítani" a baba kocsiból. Mivel mi is várjuk a kis tesót, így nem tudtam emelgetni őt a lépcsőn, segítséget kértem. Sajnos félrelépett az egyikünk, ő meg fejjel ki. :((

Két órán belül a Bethesda kórházban toporogtam, hogy röntgenezzék meg! Szerencsére a világon semmi baja nem lett, de ott sem volt semmi szájhúzogatás. Inkább pont azt mondták, hogy jobb ez így, ez a biztos, hogy megnézték.

Tehát ennyit a paramami jelzőkről. Nyilván egy hőemelkedéssel, vagy egy kis szipogással nem rohanok az ügyeletre, de ha ilyen van, nincs se ember se isten, aki megállítson! Legközelebb (reméljük nem lesz rá szükség) nyugodtan vidd őt el korábban, nem szabad megvárni, hogy elfajuljon a helyzet.

2012. máj. 20. 21:16
 24/46 A kérdező kommentje:

Sajnos átvitték a gyermek intenzívre, de oda nem akarják beengedni a férjemet. Kintről hallgatja, ahogy torkaszakadtából sír. Minden előzetes tájékoztatás nélkül megkatéterezték szegényt. :(

Ez így normális? Hogy nem mondanak semmit, és az apukát be sem engedik? OLyan sz@r érzés, hogy egyedül van és sír..

2012. máj. 20. 21:16
 25/46 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem engedik be.. Az a baj, hogy ismerem a férjem. Ha sokat sz@rakodnak vele, elszakad nála a cérna, akkor biztos nagy balhét csap. Nem nagyon tűri, hogy hülyének nézzék. A lányára meg különösen érzékeny..
2012. máj. 20. 21:20
 26/46 anonim ***** válasza:
miért vitték át az intenzivre??Rosszabodott az állapota?Szegénykém..tudom milyen rossz érzés,de apuka ne hagyja magát!
2012. máj. 20. 21:31
 27/46 anonim ***** válasza:
100%
23-as vagyok. :( Nagyon sajnálom! Látod, pont ezért írtam, hogy NEM SZABAD eddig várni!!! Remélem, hamar jobban lesz a Babád. Hidd el, hogy tudják, mit csinálnak a kórházban, és csak a legjobbat akarják szakmailag a Babának, még ha most szegényke üvölt is. A párod meg ha ennyire érzékeny a lányára, nem kellett volna hagynia, hogy idáig szenvedjen szegény! Ne haragudj, de ez a véleményem!
2012. máj. 20. 21:33
 28/46 A kérdező kommentje:
Semmi gond, hidd el nem ez most a legnagyobb problémám.
2012. máj. 20. 21:37
 29/46 anonim ***** válasza:
Van valami hír azóta? Nem megy ki a fejemből a Pici... :(
2012. máj. 20. 22:02
 30/46 anonim ***** válasza:

Én is szurkolok Nektek.. Nem csak azért vitték oda, mert ott jobba látják, van-e vizelete? Szerintem kijött a laborvizsgálatból, hogy kicsit beszűkült a vesefunkciója, mert kiszáradt, s szorosabb megfigyelés mellett döntöttek, ami helyes... Illetve csak annyi, hogy oda TÉNYLEG nem engedik be a hozzátartozókat, ami egy ilyen picinek a legrosszabb, én sem tudom, mit tennék, ha ez lenne nálunk...

Sok-sok erőt Nektek, szerintem amint rendesen pisil a Babád, megy is a sima osztályra Apához-reméljük, már holnap...Nyugi!!!

Drukkolunk!

2012. máj. 20. 22:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!