Milyen betegségeket okozhat, ha csak forró vízzel öblítem el a baba dolgait? Hetente meg kifőzöm.
Hipohondriát.
Teljesen felesleges fertőtlenítgetni , le kell mosni és kész.
Soha nem főztem ki semmilyen játékot. Egészségesek a gyerekeim.
A cumit is csak az első gyerek 3-4 hónapos koráig főztem ki azt hiszem. A sok főzéstől csak tönkre mentek hamar...
Semmilyen mosogatószert nem is használsz a dolgainál? Egyszerű öblögetéstől tiszták lesznek?
A saját dolgaitokon sem marad mosogatószer, a baba cuccain sem fog, ha gondosan mosogatsz.
Én megfogadtam ebben a gyerekorvosunk tanácsát: a baba dolgait tisztán kell tartani, de nem sterilen. A környezete sem steril, mi sem vagyunk sterilek, hozzá kell edződnie a világhoz.
Én 3 hónapos koráig mindent fertőtlenítettem (sterilizálóban-ami a szájába került)
Sterilizáló folyadékot én nem használtam, Párom mérnők azt mondta így is olyan hőkezelést kap, hogy nem éli túl semmi, így csak vízzel feltöltöttem a sterilizálót és kész.
Három hónapos korától kezdett ritkulni ez a precizitás, most lassan fél éves, napi egyszer sterilizálok, de már több is van pl. kanálból, a hozzátáplálás miatt már nem cumisüvegezünk, csak reggel és este. Így azt egyszer kifertőtlenítem, és a babapolcon várja a használatbavételt.
A vizesüveg (cumisüveg) azt naponta sterilizálom, este, amikor már elaludt. Így másnap tiszta üveggel kezdi a napot!
mondjuk szerintem többet árthat ha csak forr vízzel elöblíted mint ha mosószeres maradna egy icipicit mert a romlott tápszer gyomorrontást okozhat a kicsinél.
szóval inkább mosd el, ha aggódsz akkor mosószeres mosogatás után főzd ki a cumisüvegeket.
játékokat most át mikor megveszed, nem kell minden héten fertőtleníteni. ha meg elmúlt fél éves akkor semmit nem kell sterilizálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!