Hogy lehet idegbaj nélkül átvészelni, ha a gyerekem fényevő? Mit adjak neki, hogy egyen? Már a kanál látványára is fintorog.
Jót nevettem a megfogalmazáson :) Én kisfiamnak is volt ilyen időszaka, banán-túrókrém-tejital. De elmúlt. Próbáltam nem adni neki banánt, mert az telít, hanem almát mert az vizesebb, amellett még simán lehet éhes, és akkor majd eszik, illetve amit sikerült belediktálni, az a virsli volt, helyes kis karikákra vágva, úgy, hogy ő mártogathatta bele a mustárba, majonézbe. Ez bevált.
A hamizásnál is kapott kanalat, eljátszott vele, de legalább evett........másfél éves kora körül volt, kicsit talán több.
Ja, kis kockákra vágott sajtot, felvágottat, zöldséget (főtt répa, krumpli) szúrkálj fogpiszkálóra, a másik végüket meg bele pl burgonyába, így lesz egy süni, amiről szépen lecsipegeti a kaját :) Oké, tudom, étellel nem játszunk, de ez a játékos evészet olyan, hogy a gyerek észre sem veszi, és tápanyagot és vitamint fal fel :)
Ilyenre gondoltam, csak gyerek-változatban:
Hű, mindenesetre erős kis picúr, hogy egészséges és ilyen kis örökmozgó :)
Nekünk kisebb korában is volt egy kis kaja-sztrájk, és lehet hogy ez sokak szerint gáz, de abban az időben meg a mese volt a "megmentőnk", azaz bekapcsoltuk neki a Bebe tv-t, az olyan csatorna, ami a legkisebbeknek szól. Nincs szöveg nagyon, csak állatkák meg figurák "úsznak", járnak a képernyőn, és anyuka mondhatja alá a mesét :) Hát én ezt tettem, magyaráztam kis kitalált történetet, ami lekötötte, és a képernyőn lévő figurákról szólt, ő leste, én meg közben mintegy észrevétlen megetettem. Nem szokott rá, szóval nem lett belőle hátrányunk később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!