Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az én lányom fényevő?

Az én lányom fényevő?

Figyelt kérdés

Már 1 éves és gyakorlatilag van olyan nap, hogy a szopin kívül egyáltalán nem eszik. Legtöbbszört pedig az 5 étkezésből egyszer.

Nem is hízik rendesen, mert ilyenkor a szopi már nem annyira tápláló. Egyébként az étrendünk ez lenne :

8 kor kel szopi

10 körül joghurt

13 körül ebéd amit mi eszünk, vagy bébiétel

17 körül gyümi, joghurt, szopi, kifli, túrórudi

19.30 vajas kenyért felvágottal, májaskenyér

20.30 szopi

éjjel kel 1-2 szer, de ez nam zavar

Amiket leírtam azokból néha egyáltalán nem eszik ,vagy csak nagyon keveset. Mit tennétek!?

2011. okt. 2. 16:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
16%

normálisan eszik..no problem

az mi az az "éjjel kel" (kelkáposzta két nagy tállal?)

remélem, éjjel már nem eszik!

(3 hó után már nem ettünk éjjel!)

leszokni,sürgősen,mert még 20 évesen is kimegy a hűtőszekrényt nyitogatni éjjel 2-3 közt

amúgy az anyatejnek ekkor már SEMMI jelentősége, le lehet állni, nehéz lesz elválasztani

2011. okt. 2. 16:46
 2/15 anonim válasza:
100%
Ismeros a szitu...:S sajnos az en 1eves 2honapos fiam is alig-alig eszik...nalunk is egy-egy turorudi, gyumolcs(mondjuk abbol mindenfelet szeret es szep adagot elfogyaszt)kicsi husi, de ami a leginkabb bosszant az, hogy semmilyen zoldseget nem fogad el...nagy ritkan keves repat a huslevesbol...apropo leves! semmilyen es egyaltalan!!! zoldseget mar ugy probaltam, hogy belecsempesztem a gesztenyepurebe, de ugy sem ment :( es mindemellett egy vegtelenul energikus perpetuum mobile kisember... azt nem irtam, hogy anyatejes baba es meg mindig szopizik... ugy vagyok vele, hogy eszik amennyi neki kell, mi mast tehetnek?
2011. okt. 2. 16:49
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha van asztmás a családban ajánlott min. 1éves koráig szoptatni vagy HA-s optima tápszert adni neki (orvos felírja). Sztem az a gond, hogy 20.30kor csak szopizik. Nem azt mondom hogy ne, hanem hogy etesd meg mással elötte és utána szopizzon. Lehet nem fog neki tetszeni, de magyarázd el neki, hogy miért igy szeretnéd, hogy egyen. (vagy 21.00kor adj még neki vmit, ha nem aludt el)
2011. okt. 2. 17:07
 4/15 anonim ***** válasza:

Nálunk is nagyon keveset evett a lányom 1 évesen. Táplálékának 90%-a anyatej volt. Normálisan fejlődött, úgyhogy elég tápláló volt számára az anyatej. Az orvos is megnyugtatott, hogy jól van ez így, ne erőltessem, mert azzal csak rontok a helyzeten. Aztán szépen lassan megtanult jó étvággyal enni, és az elválasztással sem akadtak később gondjaink.

Nálatok mit jelent a nem hízik rendesen? Mert ilyenkor már lassul a súlygyarapodás, hiszen nem diktálhatja ugyanazt a tempót, mint az elején, mert pillanatok alatt óriásivá nőne.

2011. okt. 2. 17:08
 5/15 A kérdező kommentje:
Ebben a hónapban semmit nem hízott!0 dkg-ot.Kedves első!Azt jelenti, hogy éjjel még 2szer szopik. Leszoktatni, na zt meg ugyan hogy. Hadjam ordítani egész éjjel. Nem iszik semmi szinte, meg a cumisüveget sem ismeri. Nem én akartam így. Az elejétől próbálkozok, de nem kell neki sem víz sem tea. csak gyümilé de azt éjjel csak nem adog neki.
2011. okt. 2. 17:32
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

igen, este adjál egy kis tejbegrízt, kis mézzel, kis darált dióval, attól jóllakik - és hagyd sírni, ha éjjel követelődzik - egy kis simogatás..nyugatatás mellett.

El fogja hagyni.

A 3 gyermekem 3 hónapos kortól nem evett éjjel!!! Akkortól már elég volt este 10 és hajnal 5-1/6 közt végig aludták, kizárólag akkor sírtak fel, ha betegek voltak!! 2 hónapos kortól meg tudja különböztetni a nappalt és az éjjelt! nappal sok jó történik velem, világos van. Éjjel kislámpa csak, ami muszáj, nem annyira foglalkoznak velem:))

2011. okt. 2. 17:39
 7/15 xStefix ***** válasza:
93%

Diót meg mézet 1 évesnek? Szentég! Ezt nagyon ne fogadd meg! És az sem szentírás, pláne nem előírás, hogy 3 hónapos kortól már nem szophat egy baba éjjel... jaj.

Kérdező, ha úgy látod, hogy jól érzi magát a gyerkőcöd, akkor szerintem nem kell aggódnod. A hízás miatt meg már pláne, ő már nem csecsemő vagy újszülött, hogy ez annyira fontos lenne..! A lényeg, hogy egészséges legyen, jó közérzettel, rendes legyen a széklete és igyon elegendő folyadékot. Nézd végig egy napját és ha úgy látod, nincs baja, akkor ne görcsölj ezen, mert valószínűleg nincs semmi baja.

Az étvágyán te direkte nem tudsz változtatni, max. kedvesen kínálgatod, többször, változatos és gusztusos ételekkel. Idővel, ha látja, hogy ti is jóízűen esztek, talán neki is meg fog jönni a kedve.

Ezt olvasd még el: [link]

2011. okt. 2. 18:11
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

mi van? 1 éves kortól lehet egy kis méz, kis darált dió..

(én meg felvágottat,májkrémet nem adtam - na abban aztán minden van:))

2011. okt. 2. 18:35
 9/15 xStefix ***** válasza:
Nem értek egyet, ennyi.
2011. okt. 2. 18:42
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszaitokat. Nem eszi meg a tejbegrízt, úgyhogy tehetek én bele akár mit:)Egyébként még nem evett se mézet se diót, de még tejet se. Nem is issza meg sem a sima tejet sem a a kakaót. Szóval nincs egyszerű dolgom:)Én is ilyen rossz étvágyú vagyok, lehet most visszakapom.:)

Nem is aggódtam eddig, de a dokink írt beutalót vérvételre, hogy nem e vashiányos. Hát én nem fogom elvinni még legalább 2 hónapig, mert nem akarom a semmiért agyon szúratni.

2011. okt. 2. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!