Az én lányom fényevő?
Már 1 éves és gyakorlatilag van olyan nap, hogy a szopin kívül egyáltalán nem eszik. Legtöbbszört pedig az 5 étkezésből egyszer.
Nem is hízik rendesen, mert ilyenkor a szopi már nem annyira tápláló. Egyébként az étrendünk ez lenne :
8 kor kel szopi
10 körül joghurt
13 körül ebéd amit mi eszünk, vagy bébiétel
17 körül gyümi, joghurt, szopi, kifli, túrórudi
19.30 vajas kenyért felvágottal, májaskenyér
20.30 szopi
éjjel kel 1-2 szer, de ez nam zavar
Amiket leírtam azokból néha egyáltalán nem eszik ,vagy csak nagyon keveset. Mit tennétek!?

Az enyém is fényevő 13 hónapos :)
Kenyeret például csak eldobálni szereti.
Én egy kevés gabonapelyhet keverek a joghurtba, kefírbe, így kicsit nyugodtabb vagyok (ezeket szereti). Vannak napok, amikor összesen eszik talán ha 1oo grammot a többi szopi :o
Ja, és a éjszakai szopiról: nálunk most éjszakánként 5-7 van, ebből ma 2 nagy volt a többi konfiszopi. Nem tenném meg, hogy nem adok neki. Jön a foga, ez a vigasza-fájdalomcsillapítója.. hát legyen :D
Nappal is annyiszor kap, ahányszor igényli, volt már 1 is, de tegnap nappal is 4x kért. Ennyi, ő tudja mikor kell. Szerintem.
Még egy kis remény: egy ismerősnek 18 hónaposan kezdett kevesebbet szopizni a babája egy hónapja és a kicsit, akit addig kergetni kellett a szilárd étellel, hogy egyen valamit, azóta szépen eszik. De szerintem ebben benne van, hogy nem lett erőltetve és elválasztva.

Köszönöm, hogy lepontoztátok a tapasztalaton alapuló (tejbegrízes) véleményemet, érdemes ide írni:)))
egy nagycsaládos anya

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!