Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek "fényevő" volt a...

Akinek "fényevő" volt a gyereke 1-2-3-4 éves korában, mikor lett normális evő?

Figyelt kérdés
Az én 4 évesem szinte semmit nem eszik egész nap. Van hogy két falat lecsúszik reggel, ebéd semmi, délután, vagy inkább estefelé újabb két falat és semmi. És ezt csinálja napokig. Ha jobban eszik, akkor ebédel is, de akkor is csak pár falatot. Teljesen megőrölök emiatt, direkt az ő kérésére főzök mindent, általában külön főzök neki a kívánsága szerint, de mire kész már nem kell neki. Ő mindig ilyen lesz, vagy lesz javulás evés téren? Aki hasonló helyzetben volt, van, nálatok mi a helyzet?
2011. dec. 20. 14:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A sulyaval, hogy alltok? Normalis vagy sovany? Azert kerdem mert a fiamnal volt olyan korszak, hogy 6-7 hetig semmi mast nem evett meg csak vajaskenyeret. Se husi, se tejtermek (a vajat leszamitva) se fott kaja, se edesseg... semmi csak vajaskenyer. En ketsegbeestem es elvittem dokihoz aki azt tanacsolta, hogy ha nem fogy, megvan a kaloria bevitele akkor hagyjam mert ha eroltetem akkor sokkal rosszabb. Mindig egyek elotte rendes kajat es tegyem ele a vajaskenyeret. Igy is tettem de majdnem megorultem az aggodalomtol. Aztan egyik ebedkor amikor eletettem a szokasos 2 szelet vajaskenyeret akkor kert az en kajambol is (rizottot ettem) es csodak csodajara mar nem kellett neki a vajaskenyer mert finomabb volt amit en ettem. Aztan masnap reggel kert a paradicsomombol meg a parizsis kenyerembol stb. A lenyeg, hogy o akarja megkostolni mert ha nem akkor az ellenkezo hatast erheted el. Nallam masfel eves volt amikor a vajaskenyer korszakat elte ma mar 22 honapos es eszik mindent neha meg ker vajaskenyeret de ha csak azt eszi pl megint ket napig mar nem aggodom.
2011. dec. 20. 14:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Jó hogy nálatok megoldódott az evésdolog. Az én fiam már 4 éves, és kb. 1,5 éves korától kínlódunk mi is az evéssel. De szerintem én akkor elrontottam valamit, amit már nagyon nehéz helyrehozni.
2011. dec. 20. 15:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekm most már 10 éves de továbbra is "fényen" él. :-D

Még mindig rettentő keveset eszik. De már nem aggódom, tudom hogy ő ilyen és kész. Teljesen egészséges, orvosnál utoljára talán 6 évesen volt. Azóta még náthás se volt.

2011. dec. 20. 17:38
 4/7 alaszka ***** válasza:
Az én 4 évesem is ilyen, bár ő csak itthon, mert az oviban azt mondják, jól eszik. Én úgy gondolom, hogy minket akar ezzel "büntetni", és makacskodik. Ő kb. két éves kora óta ilyen. Pl. egy sütit sem kostol meg, a palacsintát megcsináltatja velem, aztán egyet harap, és otthagyja. A levesnél kéri a másodikat, aztán arra is közli két falat után, hogy nem kéri, 3 mindenre azt mondja hogy nem szereti, elé tehetek akármilyen habos, csokis, bármilyen sütit, őt nem érdekli. Egy dolog válik be általában, ha magamnak készítek valamit, akkor azt elveszi, vagy megkérdezi hogy megeheti-e, de persze pár falat után az se kell. Ja és alkudozik, hogy csak a husit eszi meg, vagy csak a paprikát a kenyér mellől, vagy csak a sajtot kéri, stb...
2011. dec. 20. 23:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Megnyugtató olvasni, hogy más anyuka is jár hasonló cipőben. Én igyekszem változatosan főzni, de 3 éves kisfiam alig eszik. Most épp a krumplipüré időszakát éli, mindig ezt enné. Szereti még a frissen sült túrós-sajtos pogácsámat is (fagyasztással oldottam meg). Sajnos mi beleestünk az édesség csapdába, gyakran kér túrórudit már reggelire vagy a harmadik falat után. Amit hallottam, és elméletben biztos igaz is: amíg látja, hogy ügyet csinálsz a dologból, csak azért sem fog enni. Élvezi, hogy a hatalmában tart. Én a helyedben kipróbálnám, hogy pár napig nem főzök neki külön, tennék egy keveset a ti ételetekből az ő tányérjára is, ha nem eszi, nem baj. Egy alternatíva legyen (pl. vajas kenyér), de ne vidd túlzásba. Ha nem veszít a súlyából, nincs nagy baj. Próbáld meg nem izgatni magad emiatt! fel a fejjel és kitartást!
2011. dec. 21. 05:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Fényevő!!! Hihi, ez nagyon jó! :-D

Persze ezen kínomban nevetek, mert Lányom is a fényevők táborát gyarapítja. Bár nálunk minden olyan rapszódikus. Nem mondom rossz evőnek kifejezetten, de ha elkapja a gépszíj, még inni is lefelejt! :-)

2011. dec. 21. 13:30
 7/7 anonim ***** válasza:

en sztorihoz kozottem.

pl a halat miki eger fogta a nagy tobol, es pete macska beleesett kozben a vizbe, nekunk rozsaszin halat fogott miki eger, donald kacsanak kék csuszihalat, stb..

igy orommel ette meg

a muzli (gabonapehely), az nalunk scooby snack nevre hallgat

stb

azota konnyu, csak nehez nehany kajahoz sztorit kitalalni :D

en eskuszom erre a modszerre, mert bejott (ma is eltuntetett egy akkora adag tesztat, meg egy tenyernyi "kisbekacombot" (hal volt az is), hogy ha a "trukk" elott mondja valaki, nem hiszem el.

a dokino is kerdezte, hogy mar rendesen eszik, mert jol nez ki, mondtam a trukkot, azt mondta ez kesobb vissza fog csapni (februarban jon a kisteso, hogy nem lesz idom ra), de konyorgom, vegre eszik honapok ota, eleg jol :D

a dokino egyebkent amikor kisebb volt, beres cseppet ajanlott, hogy attol megjon az etvagya, szedtuk (most is szedjuk szeptembertol marciusig), de nem ereztem, hogy megjott volna tole az etvagya

2011. dec. 21. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!