Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem nevezhetem el ugy a...

Nem nevezhetem el ugy a babámat ahogy szeretném?

Figyelt kérdés

A férjem és a családja kikötötte, hogy kizárólag csak László nevet adhatok (pontosabban ők adják) a nevet, 3. név nem jöhet szóba! Én világéletmeben Ricsinek szerettem volna hívni a fiamat, de ez nem lehetséges! Beszélgetni egyikőjükkel sem lehet, mert vitát szül a beszélgetés.

És ha nem azt a nevet kapja amit a család (nem is én) ad neki akkor örök családi vita és harag lesz, én pedig nem mehetek a családjához. Na nem mintha bánnám, de akkor a férjemmel sem lesz jobb kapcsolatom! Hamarosan szülni fogok! Hallani nem akarnak más névről nem lehet beszélni egyikőjükkel sem! Mi tévő legyek!

2012. máj. 4. 09:47
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Szerintem is elképesztő,hogy te vagy az anyukája,de nincs beleszólásod.Megmondod nekik,hogy vagy ketten a férjeddel eldöntitek,hogy Richárd László lesz,vagy szülés után te mondod meg a nevet és kész.Ne hagyd,hogy a fejedre nőjenek,mert később jön sorba anyós okossága: 1 hónapos korba hozzátáplálás, 2 hónaposan mindenféle húsos kaja. 5 hónaposan már a tejet issza.Ha te adod az már a te dolgod,de hogy más mit ad, ahhoz jogod van beleszólni.
2012. máj. 4. 11:58
 22/25 anonim ***** válasza:
Ha jól emlékszem,egyszer már írtál ki ezzel kapcsolatban egy kérdést.Akkor nem válaszoltam,de most igen. Hidd el nekünk,ez sokkal fontosabb annál,mint sem hogy milyen nevet kap a fiad (nem mintha az nem lenne fontos).Ez egy hatalmi játszma,amit ha most hagysz megnyerni,át is adhatod a gyerek nevelését anyósnak. Ne hagyd magad kérlek! Beszéljétek meg a férjeddel,akár válasszatok 3. nevet.Ha ebbe nem megy bele a férjed,ő sem jobb a családjánál. El fognak nyomni minden fontos kérdésben,ha nem állsz a sarkadra.Konkrétan lesz@rnám,ki mit gondol.Az én gyerekem,az én felelősségem.
2012. máj. 4. 13:27
 23/25 anonim ***** válasza:

Legyen Lászlónak anyakönyvezve, te meg hívd Ricsinek. Olyan sok Öcsi rohangál pl a világban és nem arra lettek anyakönyvezve. Én is sokszor Lócizom a fiam, pedig még csak nem is hasonlít rá a neve. Csak valahogy a "lulócából" jött.

EGyébként szerintem jó a László jelentése, én csupa jó fej Lacit ismerek, és az meg, hogy Lacus és Lackó szerintem tündéri egy kisfiúnak, persze nem rábeszélni akarlak.

[link]

Mikor szülsz? Esetleg nem esik túl közel a névnapja? Hátha lehetne arra is hivatkozni...

2012. máj. 4. 13:36
 24/25 anonim ***** válasza:

Csináld azt,hogy a szülés előtt a Lászlót csak 2.névnek mond a Ricsit pedig elsőnek

nem tehetnek semmit,mond meg nekik,hogy bekaphatják.Nálunk is volt ebből vita én kijelentettem,hogy csak 2. név lehet a László,és az első név közös döntésünk,a párommal senki nem szólhat bele.Ne hagyd hogy irányítsanak,nevezd el Ricsinek és add másodiknak a Lászlót.

2012. máj. 4. 16:46
 25/25 anonim ***** válasza:
A helyedben ezt mondanám be: Richárd László, nem is vitáznék most várandósan a családdal, sőt lehet azt mondanám h oké, legyen Lacika, de utolsó pillanatban 2 nevet anyakönyveztetnék ebben a sorrendben és ők hívhatják Lászlónak (hiszen az is), de én módszeresen Ricsizném, nagyobb korában meg eldönti ő hogy melyik szimpatikusabb.Családdal kapcsolatban: itt nincs kivel beszélni, én konfliktuskerülő vagyok, de hogy ne lehessen beleszólásom a saját gyerekem névadásába, nonszensz...ne engedj. A 2 név kompromisszumos, még csak nagyon reklamálni sem tudnak majd.
2012. máj. 4. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!