A férjem és a családja kikötötte, hogy kizárólag csak László nevet adhatok (pontosabban ők adják) a nevet, 3. név nem jöhet szóba! Én világéletmeben Ricsinek szerettem volna hívni a fiamat, de ez nem lehetséges! Beszélgetni egyikőjükkel sem lehet, mert vitát szül a beszélgetés.
És ha nem azt a nevet kapja amit a család (nem is én) ad neki akkor örök családi vita és harag lesz, én pedig nem mehetek a családjához. Na nem mintha bánnám, de akkor a férjemmel sem lesz jobb kapcsolatom! Hamarosan szülni fogok! Hallani nem akarnak más névről nem lehet beszélni egyikőjükkel sem! Mi tévő legyek!
Szerintem is elképesztő,hogy te vagy az anyukája,de nincs beleszólásod.Megmondod nekik,hogy vagy ketten a férjeddel eldöntitek,hogy Richárd László lesz,vagy szülés után te mondod meg a nevet és kész.Ne hagyd,hogy a fejedre nőjenek,mert később jön sorba anyós okossága: 1 hónapos korba hozzátáplálás, 2 hónaposan mindenféle húsos kaja. 5 hónaposan már a tejet issza.Ha te adod az már a te dolgod,de hogy más mit ad, ahhoz jogod van beleszólni.
2012. máj. 4. 11:58
22/25 anonim válasza:
Ha jól emlékszem,egyszer már írtál ki ezzel kapcsolatban egy kérdést.Akkor nem válaszoltam,de most igen. Hidd el nekünk,ez sokkal fontosabb annál,mint sem hogy milyen nevet kap a fiad (nem mintha az nem lenne fontos).Ez egy hatalmi játszma,amit ha most hagysz megnyerni,át is adhatod a gyerek nevelését anyósnak. Ne hagyd magad kérlek! Beszéljétek meg a férjeddel,akár válasszatok 3. nevet.Ha ebbe nem megy bele a férjed,ő sem jobb a családjánál. El fognak nyomni minden fontos kérdésben,ha nem állsz a sarkadra.Konkrétan lesz@rnám,ki mit gondol.Az én gyerekem,az én felelősségem.
2012. máj. 4. 13:27
23/25 anonim válasza:
Legyen Lászlónak anyakönyvezve, te meg hívd Ricsinek. Olyan sok Öcsi rohangál pl a világban és nem arra lettek anyakönyvezve. Én is sokszor Lócizom a fiam, pedig még csak nem is hasonlít rá a neve. Csak valahogy a "lulócából" jött.
EGyébként szerintem jó a László jelentése, én csupa jó fej Lacit ismerek, és az meg, hogy Lacus és Lackó szerintem tündéri egy kisfiúnak, persze nem rábeszélni akarlak.
Mikor szülsz? Esetleg nem esik túl közel a névnapja? Hátha lehetne arra is hivatkozni...
2012. máj. 4. 13:36
24/25 anonim válasza:
Csináld azt,hogy a szülés előtt a Lászlót csak 2.névnek mond a Ricsit pedig elsőnek
nem tehetnek semmit,mond meg nekik,hogy bekaphatják.Nálunk is volt ebből vita én kijelentettem,hogy csak 2. név lehet a László,és az első név közös döntésünk,a párommal senki nem szólhat bele.Ne hagyd hogy irányítsanak,nevezd el Ricsinek és add másodiknak a Lászlót.
2012. máj. 4. 16:46
25/25 anonim válasza:
A helyedben ezt mondanám be: Richárd László, nem is vitáznék most várandósan a családdal, sőt lehet azt mondanám h oké, legyen Lacika, de utolsó pillanatban 2 nevet anyakönyveztetnék ebben a sorrendben és ők hívhatják Lászlónak (hiszen az is), de én módszeresen Ricsizném, nagyobb korában meg eldönti ő hogy melyik szimpatikusabb.Családdal kapcsolatban: itt nincs kivel beszélni, én konfliktuskerülő vagyok, de hogy ne lehessen beleszólásom a saját gyerekem névadásába, nonszensz...ne engedj. A 2 név kompromisszumos, még csak nagyon reklamálni sem tudnak majd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!