Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem nevezhetem el ugy a...

Nem nevezhetem el ugy a babámat ahogy szeretném?

Figyelt kérdés

A férjem és a családja kikötötte, hogy kizárólag csak László nevet adhatok (pontosabban ők adják) a nevet, 3. név nem jöhet szóba! Én világéletmeben Ricsinek szerettem volna hívni a fiamat, de ez nem lehetséges! Beszélgetni egyikőjükkel sem lehet, mert vitát szül a beszélgetés.

És ha nem azt a nevet kapja amit a család (nem is én) ad neki akkor örök családi vita és harag lesz, én pedig nem mehetek a családjához. Na nem mintha bánnám, de akkor a férjemmel sem lesz jobb kapcsolatom! Hamarosan szülni fogok! Hallani nem akarnak más névről nem lehet beszélni egyikőjükkel sem! Mi tévő legyek!

2012. máj. 4. 09:47
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
A Te gyereked, igenis legyen beleszólásod ebbe, ne hagyd magad!
2012. máj. 4. 09:49
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát de mi az hogy ők nevezik el a TE babádat? Én biztos nem mennék bele! Nálunk az van, hogy a férjem családjában generációk óta, az első fiú ugyanazt a nevet kapja - István. Mi az elején kikötöttük, hogy a mi fiunk nem lesz az, még második névnek sem kapja meg, mert 2. nevet az én családom után kap. Idővel csak megbékélnének, nehogy már egy név miatt ne akarják látni a kisunokát.
2012. máj. 4. 09:50
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
A férjed is Lászlót szeretne? Vagy csak a család nyomására akarja Lászlónak hívni? Üljetek le és beszéljétek meg, mondd el, hogy te nem szeretnéd így hívni, esetleg egyezzetek meg, hogy 2 keresztneve legyen, ha a férjed is ragaszkodik a lászlóhoz. A család véleménye le van ejtve, ők is úgy nevezték a gyereküket ahogy akarták, ti is azt adjátok ami nektek tetszik.
2012. máj. 4. 09:50
 4/25 A kérdező kommentje:
a férjem is lászlót akar az ő családjában mindenki, egyedül a sógornőm mondta azt hogy hadd döntsem el én....megbeszélni nem lehet mert összeveszünk és mindenki ellenem fordul.....
2012. máj. 4. 09:53
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

nah hát akkor csak legyen Ricsi. nincs az a nagyszülő aki bármilyen hülyeség miatt komolyan nem keresi az unokáját.

viszont nem akarod azt a nevet és ha most beadod a derekad akkor tönkre fognak tenni, majd megmondják, hogy mikor adj neki almát (2 hónapos korában?) mikor vezetheted be a tejet mondjuk úgy 4 hónapos korában mert apukának sem lett semmi baja. 7 hónaposan már megy a nagyszülőkkel 2 hétre külföldre nyaralni, stb. állítsd meg itt ezt a vitát és nevezd el úgy a gyereked ahogy te szeretnéd!

2012. máj. 4. 09:54
 6/25 anonim ***** válasza:
78%

Tőled fogják kérdezni a kórházban mikor megszületik hogy Mi legyen a neve, bemondod hogy Ricsi:)

Onnéttól kezdve azt csinál a rokonság amit akar!

Úgyis ha meglátják a babát megenyhűlnek, lehet pár hónapig ha jönnek

megjegyzést tesznek hogy nem szép név, jobb lett volna a Lacika ...

Megszokják egy idő után, és szeretni fogják a gyereket, mert olyan kis aranyosak, elolvad az ember ha ránéz vagy ha az ölében tartja:)

2012. máj. 4. 09:57
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az előzőnek, ha most engedsz, akkor minden mással rád telepszenek később.
2012. máj. 4. 09:57
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj! Téged fognak megkérdezni szülés előtt,vagy után,hogy mi a babátok neve...! :)

Amúgy meg nehogy már más mondja meg,hogy mi lesz a gyereketek neve...!!! A férjed és a te dolgod!!!!

Ha meg a családnak nem tetszik,akkor mond meg nekik,hogy nem fog hozzájuk menni a RICSI baba... :)

Azt meg úgysem bírják gondolom ki... :)

Nálunk annó a kislányomnál váltott ki nem tetszést az elnevezése,mert az lett a neve,mint az egyik lányuk kutyájának.. :)

Roppantul nem érdekelt,hogy nekik nem tetszik.. Azaz hát 2 neve lett..az elején páran bepróbálkoztak az egyik névvel,ami nekik tetszett,de én mindíg is úgy hívtam,ami nekem tetszett és végül az lett a második neve..

Amúgy ha érdekel a név,akkor Szonjának hívják a kislányomat,ami szerintem nem egy tipikus kutyanév... :)

Legyél határozott mikor újra szóba kerül ez a név téma!

Mond meg nekik,hogy te már ezer éve eltervezted,hogy így fogják hívni a fiadat.. Ők is saját belátásuk szerint döntöttek,mikor a név választásra került annó a sor,hát hagy döntsétek el ti is magatok...!

Mondd meg hogy ez nem vitatéma...,ő a ti fiatok lesz,és senki másé...így nektek van jogotok elnevezni is...!

2012. máj. 4. 10:03
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de nem is értem, hogy milyen kapcsolat az ilyen, ahol férj és feleség képtelen megbeszélni EGYMÁSSAL ezt az ügyet, (a rokonság bevonása nélkül).

Több hasonló kérdést olvastam már itt, és én ilyenkor abba szoktam belegondolni, hogy oké, most a néven megy a nagy vita, de később mi lesz, amikor ennél esetleg még súlyosabb dolgokban kell dönteni, és nem tudtok megegyezni, és komolyabb dolgok múlnak majd rajta, mint az, hogy hogy fogják szólítani a fiatokat.

Őszintén szólva én biztos nem adnám be a derekam, de mindenképpen a férjeddel KETTEN kell ezt megbeszélnetek, és ha más nem, egy harmadik nevet találni, ami mindkettőtöknek tetszik, így mindketten kompromisszumot köttök.

Felnőtt emberek vagytok, könyörgöm, akiknek hamarosan egy gyermekük születik, akiért egy életen keresztül nem kis felelősséggel tartoztok majd, tudjatok már kommunikálni egymással, és megegyezni!

Ha ez nem megy, már régen rossz.

2012. máj. 4. 10:07
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy engedj nekik! Ha meg ez miatt lesz családi harag, akkor jobb is, ha nem látogatnak titeket. Ha a férjed is kiborul ez miatt, az csak őt minősíti.

Egyébként nem lehet, hogy csak a Ricsi névvel van problémájuk?

2012. máj. 4. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!