Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem nevezhetem el ugy a...

Nem nevezhetem el ugy a babámat ahogy szeretném?

Figyelt kérdés

A férjem és a családja kikötötte, hogy kizárólag csak László nevet adhatok (pontosabban ők adják) a nevet, 3. név nem jöhet szóba! Én világéletmeben Ricsinek szerettem volna hívni a fiamat, de ez nem lehetséges! Beszélgetni egyikőjükkel sem lehet, mert vitát szül a beszélgetés.

És ha nem azt a nevet kapja amit a család (nem is én) ad neki akkor örök családi vita és harag lesz, én pedig nem mehetek a családjához. Na nem mintha bánnám, de akkor a férjemmel sem lesz jobb kapcsolatom! Hamarosan szülni fogok! Hallani nem akarnak más névről nem lehet beszélni egyikőjükkel sem! Mi tévő legyek!

2012. máj. 4. 09:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Ezt komolyan kérdezed? Felnőtt nő vagy, gyermeket vársz, tudsz dönteni. Nem is kérdés..Ricsit szeretnél adni a fiadnak, hát Ricsi lesz, miért kellene Lászlót adnod? Nem értelek. Komolyan. Nekem is volt egy név amit közösen szerettünk volna a férjemmel, anyós jött, hogy a hagyomány így a hagyomány úgy, náluk mindenki Ferenc, nekem egyáltlán nem tetszik ez a név, de ők csak erőszakoskodtak addig addig míg az asztalra ne csaptam,hogy oké, majd ha a lányuk szül egy másik unokát az majd Ferenc lesz! Rólam villámgyorsan le lehet szállni, mert addig jönnek a nyakamra míg a vezeték neve is más lesz! Csend is lett rögtön.

A fiam azt a nevet kapta amit MI a SZÜLŐK szerettünk volna.

Én nem hagynám magam a helyedben, nem kell drasztikusan elküldeni mindenkit az anyj.ba, de ne hagyd magad, egy életre bánni fogod!

2012. máj. 4. 10:10
 12/25 A kérdező kommentje:
Nem nem a Ricsivel van gond.....2 napja kérdezték hogy tudjuk-e már a nemét (addig nem érdeklődtek) és férjem mondta hogy fiú lesz onnantól kezdve boldogok voltak, hogy nem lány (?) és hogy ujjabb lacika lesz a családban, én meg ugye lazán bevágtam a Ricsi nevet, és onnantól kezdve én minden voltam csak nem anya!
2012. máj. 4. 10:13
 13/25 anonim ***** válasza:
Ilyen van 2012-ben??
2012. máj. 4. 10:15
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Örökre bánni fogod és ugyan úgy vita alap lesz csak még igazad sem lett.Állj most ki magatokért ,mi lesz később?

Én a Richárd László nevet adnám, így az én döntésem és nekik is tettem egy gesztust, vagy elfogadják vagy nincs szükségem ilyen emberekre ,kész

2012. máj. 4. 10:16
 15/25 anonim ***** válasza:

Az a kisbaba a te hasadban növekszik, te élteted Őt, függtök egymástól! Amint megszületik hozzád fognak odamenni és megkérdezni, hogy mi legyen a kisfiú neve.

Úgy nevezed el, ahogyan szeretnéd. Ha a férjeddel jó a viszonyod, akkor kettesben otthon szerintem meg lehet ezt beszélni, vagy ha mégsem, akkor ott valami hibádzik.

Ha azt a nevet adod amit ők mondanak, azt gyávaságnak hívják. Nem mersz kiállni magadért, meg a gyermekedért?

Ő a tiéd, meg a férjedé. Olyan nevet adsz/adtok Neki, ami Nektek tetszik.

Nem is értem, hogy miért rágódsz ezen. Ha én lennék ilyen helyzetbe, sz@rnék az anyósomékra, és mindenki, aki egy ilyen miatt elitél, és megsértődik. Úgy kell nekik, majd megbékélnek, ha meglátják a kisbabát.

Komolyan nem értelek...

2012. máj. 4. 10:25
 16/25 anonim ***** válasza:

Bocs,de nálam ilyen elő se fordulhatott volna!Méghogy más döntse el ,hogy mi legyen a neve a SAJÁT gyerekemnek!Komolyan felnőtt nő vagy,én nem is értem...

Amúgy ezek után te még mennél az anyósodékhoz?Gondolod,ha Lacika lesz a fiad majd elfogadnak?Ha tisztelnének akkor fel sem merülne,hogy ők nevezik el helyetted a gyereket.

Én elég önálló emberke vagyok és már csak azért is borsot törnék az orruk alá és Ricsike lenne a neve. :D

Egyébként meg téged kérdezne meg a kórházban,hogy mi legyen a neve és azt anyakönyvezik,úgyhogy csak rajtad áll.

2012. máj. 4. 10:44
 17/25 anonim ***** válasza:
Én is Richárd Lászlónak hívnám, már ha tetszik Neked a László. Ha nem, akkor mivel Ők olyanok amilyenek, még 2. névnek sem adnám, és megmondanám, hogy oké, ne lássanak szívesen, viszont amíg pici a kisfiú, addig nélküled nem megy sehová, tehát nem fogják hónapokig látni, döntsék el, mi a fontosabb. A pici neve vagy az, hogy lássák az unokát. Kitartást és ne hagyd magad!
2012. máj. 4. 10:45
 18/25 anonim ***** válasza:

A pici akit még a méhedben hordasz akiről 9 hónaponát gondoskodsz és a saját testedben nevelsz nehogy már ne azt a nevet kapja amit te szeretnél a férjednek is van beleszólása, de akkor egyezzetek meg felnött ember módjára.

legyen richárd lászló.

Mondjuk nekem személy szerint ha fiam lenne biztos hogy lászló lenne a kis lacuska vagy Lacó :D anyira édes :) na lényeg a lényeg hogy legyen amit te akarsz mert késöbb csak a fejedre nőnek és onnan már nincs visza út

2012. máj. 4. 11:23
 19/25 anonim ***** válasza:

A férjeddel beszéljétek meg, a rokonsággal ne foglalkozzatok!

A férjeddel üljetek le, mondd meg neki, hogy neked nem tetszik a László, te Ricsit szeretnél. Esetleg próbáld meggyőzni, hogy keressetek egy másik nevet, ami mindkettőtöknek tetszik vagy a 2. neve legyen a László. De a lényeg az, hogy ebbe ne vond bele a rokonokat! Egyáltalán nem az ő dolguk!

2012. máj. 4. 11:49
 20/25 anonim ***** válasza:

Én is azt hiszen a Richárd László név mellett döntenék. Ezzel letudnám, hogy a generációs László név "nem vész kárba", de attól még Ricsinek hívnám. Akinek meg nem tetszik...

(Tudod erről az jut eszembe, hogy állandóan szekáltak, hogy kell a lányom mellé egy tesó...egyszer meguntam, és közöltem, hogy akinek kell, csináltasson magának... na a névvel is így lennék: Ha annyira Lacika kell, nosza, mindenki előtt ott a lehetőség, de Ő a Te/Ti gyereketek)

2012. máj. 4. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!