Nem nevezhetem el ugy a babámat ahogy szeretném?
A férjem és a családja kikötötte, hogy kizárólag csak László nevet adhatok (pontosabban ők adják) a nevet, 3. név nem jöhet szóba! Én világéletmeben Ricsinek szerettem volna hívni a fiamat, de ez nem lehetséges! Beszélgetni egyikőjükkel sem lehet, mert vitát szül a beszélgetés.
És ha nem azt a nevet kapja amit a család (nem is én) ad neki akkor örök családi vita és harag lesz, én pedig nem mehetek a családjához. Na nem mintha bánnám, de akkor a férjemmel sem lesz jobb kapcsolatom! Hamarosan szülni fogok! Hallani nem akarnak más névről nem lehet beszélni egyikőjükkel sem! Mi tévő legyek!
Ezt komolyan kérdezed? Felnőtt nő vagy, gyermeket vársz, tudsz dönteni. Nem is kérdés..Ricsit szeretnél adni a fiadnak, hát Ricsi lesz, miért kellene Lászlót adnod? Nem értelek. Komolyan. Nekem is volt egy név amit közösen szerettünk volna a férjemmel, anyós jött, hogy a hagyomány így a hagyomány úgy, náluk mindenki Ferenc, nekem egyáltlán nem tetszik ez a név, de ők csak erőszakoskodtak addig addig míg az asztalra ne csaptam,hogy oké, majd ha a lányuk szül egy másik unokát az majd Ferenc lesz! Rólam villámgyorsan le lehet szállni, mert addig jönnek a nyakamra míg a vezeték neve is más lesz! Csend is lett rögtön.
A fiam azt a nevet kapta amit MI a SZÜLŐK szerettünk volna.
Én nem hagynám magam a helyedben, nem kell drasztikusan elküldeni mindenkit az anyj.ba, de ne hagyd magad, egy életre bánni fogod!
Örökre bánni fogod és ugyan úgy vita alap lesz csak még igazad sem lett.Állj most ki magatokért ,mi lesz később?
Én a Richárd László nevet adnám, így az én döntésem és nekik is tettem egy gesztust, vagy elfogadják vagy nincs szükségem ilyen emberekre ,kész
Az a kisbaba a te hasadban növekszik, te élteted Őt, függtök egymástól! Amint megszületik hozzád fognak odamenni és megkérdezni, hogy mi legyen a kisfiú neve.
Úgy nevezed el, ahogyan szeretnéd. Ha a férjeddel jó a viszonyod, akkor kettesben otthon szerintem meg lehet ezt beszélni, vagy ha mégsem, akkor ott valami hibádzik.
Ha azt a nevet adod amit ők mondanak, azt gyávaságnak hívják. Nem mersz kiállni magadért, meg a gyermekedért?
Ő a tiéd, meg a férjedé. Olyan nevet adsz/adtok Neki, ami Nektek tetszik.
Nem is értem, hogy miért rágódsz ezen. Ha én lennék ilyen helyzetbe, sz@rnék az anyósomékra, és mindenki, aki egy ilyen miatt elitél, és megsértődik. Úgy kell nekik, majd megbékélnek, ha meglátják a kisbabát.
Komolyan nem értelek...
Bocs,de nálam ilyen elő se fordulhatott volna!Méghogy más döntse el ,hogy mi legyen a neve a SAJÁT gyerekemnek!Komolyan felnőtt nő vagy,én nem is értem...
Amúgy ezek után te még mennél az anyósodékhoz?Gondolod,ha Lacika lesz a fiad majd elfogadnak?Ha tisztelnének akkor fel sem merülne,hogy ők nevezik el helyetted a gyereket.
Én elég önálló emberke vagyok és már csak azért is borsot törnék az orruk alá és Ricsike lenne a neve. :D
Egyébként meg téged kérdezne meg a kórházban,hogy mi legyen a neve és azt anyakönyvezik,úgyhogy csak rajtad áll.
A pici akit még a méhedben hordasz akiről 9 hónaponát gondoskodsz és a saját testedben nevelsz nehogy már ne azt a nevet kapja amit te szeretnél a férjednek is van beleszólása, de akkor egyezzetek meg felnött ember módjára.
legyen richárd lászló.
Mondjuk nekem személy szerint ha fiam lenne biztos hogy lászló lenne a kis lacuska vagy Lacó :D anyira édes :) na lényeg a lényeg hogy legyen amit te akarsz mert késöbb csak a fejedre nőnek és onnan már nincs visza út
A férjeddel beszéljétek meg, a rokonsággal ne foglalkozzatok!
A férjeddel üljetek le, mondd meg neki, hogy neked nem tetszik a László, te Ricsit szeretnél. Esetleg próbáld meggyőzni, hogy keressetek egy másik nevet, ami mindkettőtöknek tetszik vagy a 2. neve legyen a László. De a lényeg az, hogy ebbe ne vond bele a rokonokat! Egyáltalán nem az ő dolguk!
Én is azt hiszen a Richárd László név mellett döntenék. Ezzel letudnám, hogy a generációs László név "nem vész kárba", de attól még Ricsinek hívnám. Akinek meg nem tetszik...
(Tudod erről az jut eszembe, hogy állandóan szekáltak, hogy kell a lányom mellé egy tesó...egyszer meguntam, és közöltem, hogy akinek kell, csináltasson magának... na a névvel is így lennék: Ha annyira Lacika kell, nosza, mindenki előtt ott a lehetőség, de Ő a Te/Ti gyereketek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!