Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A bölcsőde az olyan borzasztó?

A bölcsőde az olyan borzasztó?

Figyelt kérdés
1 éves múlt a lányom,2 évesen bölcsibe fog menni,én meg vissza dolgozni.Őszintén?Várom.Kiváncsi leszek milyen lesz,de szerintem nagyon fog neki tetszeni,több bölcsis gyermekű anyuka ismerősöm is van,és mindenki pozitívan nyilatkozik,semmiféle lelki sérülése nem lett a gyereknek.Viszont főleg idősebbektől megkapom,hogy hát ők nem adnák be,úgy gondolják nem szabad,és kell az a 3 év.Anyósom is eléggé megbántott ma ezzel,lelkiismeret furdalást keltett bennem,holott én mondtam neki,hogy azért kell mert ha lejár a gyedem,akkor a gyes nekünk nem elég,nem fogunk kijönni abból meg a férjem fizujából.Mit gondoltok?

2012. ápr. 29. 21:07
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%

Még a második oldalról az egyik válaszoló vagyok. 36 éves vagyok, első emlékképeim 3-4 éves koromból valók. Nem voltam bölcsis, ovis igen. Anyukám reggel fél 6-kor már ott állt velünk a buszmegállóban, mert 6-ra mennie kellett dolgozni. Az oviba tulajdonképpen szerettem járni, de soha nem fogom elfelejteni, hogy a három óvónéni közül az egyik egy vadállat volt. Többször kaptunk tőle rosszaságunkért cserébe megrángatást, pofont. És történt egyszer, hogy bekakiltam, nem volt ott cserebugyim. Az hagyján, hogy nekem kellett kimosnom a kakis bugyimat, de a legnagyobb megszégyenítés az volt, hogy bugyi nélkül, az egy szál kis ruhácskámban kellett leülnöm az asztalhoz ebédelni. Majd' elsüllyedtem szégyenemben. 36 éves elmúltam, de még mindig emlékszem rá, olyan mély nyomot hagyott bennem.

Ez manapság nem fordulhat elő, mert semmi ilyen drasztikus fenyítést nem alkalmazhatnak sem bölcsiben, sem oviban.

Okés, a bölcsi egy szükséges rossz. De mint írtam már korábban is, kisfiam nagyon szereti, nagyon kellett neki. Ha valamiért nem mehet, már kérdezi, hogy ugye anya, bölcsinap van? Hányat kell még aludni, hogy mehessek? Rengeteget mesél a bölcsiről, napi szinten otthon is emlegetve van otthon a gondozó néni és a gyerekek, iszonyat sokat tanult - verseket, mondókákat, angolul beszél... Ő jól érzi magát, én is emberek között lehetek, csinálhatom a munkámat, amit szeretek, és éhen sem halunk a 25ezer gyesből.

2012. máj. 3. 14:51
 32/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,igazából megnyugodtam :) Megnyugodtam mert valószínüleg túlféltő emberek mondták nekem is hogy a bölcsi olyan rossz,hiszen az már nagyon durva,hogy ovira sincs semmi szükség.Hogyne volna.Inkább azokra a barátaimra hallgatok akiknek bölcsis a gyereke,vagy az volt.Senkinél semmilyen negatív példával nem találkoztam.
2012. máj. 3. 15:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!