Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 évesen bölcsőde, vagy...

2 évesen bölcsőde, vagy inkább 2.5 évesen óvoda? Pro és kontra.

Figyelt kérdés
Bölcsődés gondozónak tanulok, rengeteg a gyakorlat és nehezen, vagy inkább sajnos sehogyan nem tudom megoldani a gyerek felügyeletét. 1 évem van még hátra, az elsőt már letudtam. Javasolták, hogy a most 18 hós kisfiamat adjam bölcsibe szeptembertől. Őszintén én sem és az apja sem rajong az ötletért, de megfordult a fejemben. Mellesleg ha beadom akár bölcsiba akár 3 éves kora előtt oviba, a gyes jár e tovább, vagy akkor megszűnik?
2012. ápr. 5. 20:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Jár tovább a gyes.

Szerintem bölcsivel kezdjétek, ott megszokja a közösséget egy kisebb csoportban, jobban tudnak rá figyelni, mint egy dupla akkora létszámú ovis csoportban.

2012. ápr. 5. 21:09
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A gyes jár, ha nem dolgozol heti 30 óránál többet, akár bölcsis a gyerek, akár nem.

A lányom 26 hósan kezdte a bölcsit, a fiam 22 hósan. Mindketten viszonylag könnyen beilleszkedtek, hamar megszerették. A gyerekek alkalmazkodóak ám, és ha nem jön át az anya aggódása, akkor elfogadják ezt a helyzetet is.

Amúgy a bölcsi mellett egy fontos érv szól szerintem: a kisebb csoportlétszám, ami több személyes törődéshez juttathatja a gyereket. De én a helyedben elmennék körülnézegetni ide is meg oda is, mert előfordulhat ,hogy tök ellenszenvesnek tűnik pl valaki akihez aztán végképp nem akarnád adni a kicsidet - sose lehet tudni. Nekünk szerencsénk volt a bölcsiben is meg az oviban is most a nagyobbal (három saját gondinéni + egy dajka volt a két csoportra, és közülük 3-an nagyon-nagyon kedvesek és szakmailag kompetensek voltak, csak az egyik gondinénivel akadtak kisebb gondjaink, de vele sem megoldhatatlanok vagy túl fajsúlyosak. És mindkét óvónéni és a két dajka is szuper.

2012. ápr. 5. 21:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, tudom hogy működik a bölcsi, sokat vagyok ott mint gyakos. Mivel most vetődött fel konkrétabban ez az ötlet, így nem beszéltem még senki szakemberrel, gondoltam kikérem a Ti véleményeteket. Köszönöm!
2012. ápr. 6. 11:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Nálunk be sem veszik 3 éves kora elött oviba.

Szerintem ha nálatok be is vennék, akkor se vidd oviba. Én mindenképp bölcsivel kezdenék. Az óvodában sokkal nagyobb a létszám, és azonnal önállóságra nevelik a gyereket. Azért az a félév nagyon sokat számít.

2012. ápr. 8. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!