Lehet valamit tenni ez ellen? Bölcsőde
A lányomat nem vették fel, így nem tudok elmenni dolgozni. A védőnő mondta, hogy ő ismer olyan anyákat akik nem dolgoznak, a gyerek mégis egész nap bölcsiben van.
Fordulhatok valakihez? Vagy tűrjek és reménykedjek, hogy óvodába már felveszik?
Magánbölcsi. Akkor el tudsz menni dolgozni. Tudom, nem olcsó, de számolj csak:
a gyes, ha maradtok mindketten otthon, 25 ezer forint.
Ha elmész dolgozni és beadod a gyereket magánba (nálunk kb. 50 ezer körül vannak a magánbölcsik) még mindig több marad a zsebedben, mint 25 ezer.....teszem azt keresnél 120 ezret a melóban. Ebből fizetsz 50-et magánbölcsire, még mindig marad a zsebedben 65 ezer. Ez több, mint a gyes, tehát megérné.
Igazságtalan ez az egész!
Több bölcsőde kéne!! Az anyák csak össze ugranak a bölcsőde férőhelyek miatt!! Én is be szeretném adni majd... De szerencsére nem a munka miatt, hanem a gyerek érdeke miatt!
Remélem normalizálódik már ez a helyzet, mert nagyon idegesítő!
Fellebbezhetsz. Hátha..
Ez egyébként nagyon gyakori, nekem is sok ismerősöm van aki otthon van és gyereke bölcsis mert volt ismeretségük. Sajnos szinte csak a protekción múlik a bejutás vagy ha valaki hátrányos helyzetű.
Nekem a gyerekemet 3 évesen körzeti oviba nem vették fel helyhiány miatt mert nem volt ismeretség pedig mindkettőnknek a férjemmel volt munkáltatói igazolásunk. Aztán ismerős segített helyet találni, 2-szer 7 km-et ingázunk naponta de legalább ovis a gyerek.
Egyik megoldás - ahogy írta az 1. is - a magánbölcsi. De ez ugye a drága megoldás, ha jól keresnél, akkor megéri.
Önkormányzati bölcsi esetében először fellebbezz a bölcsinél, ahol elutasították, kérj időpontot a vezetőnőtől, beszélj vele, találj jó indokokat stb. Kutasd fel az össze szóba jöhető bölcsit, lakóhely/munkahely körül, és menj el mindegyikbe, tájékozódj, mindenhol a vezetővel beszélj. Lehet, hogy szerencséd lesz, mert mindig van év közben üresedés pl. költözés, külföldre utazás vagy kistesó születése stb. miatt.
Menj el az önkormányzat szociális osztályára vagy a jegyzőhöz, és kérj ott segítséget, ők látják el a felügyeletet a bölcsik felett.
Nagyon strapásnak tűnik így leírva, de ne add fel. Én úgy látom, aki elég kitartó, és mindenhol kilincsel, azt előbb-utóbb felveszik.
Amúgy a mi bölcsis csoportunkban is legalább a gyerekek felének otthon van az anyukája kisebb tesóval, mégsem teszik ki őket a bölcsiből.
Aki egyszer bekerült, azt már nem nagyon teszik ki, sőt, talán nem is tehetik.
Én biztos nem hagynám. A legvégén a Polgármesterhez is kérnék időpontot.
Gondolom, azért mennék vissza, mert kell a pénz. Írj hivatalos levelet a bölcsöde vezetőjének, más bölcsödéknek, kérd a segítségüket. Aztán jöhet a jegyző, polgármester.
(nem biztos, hogy sikerül persze, de tegyél meg mindent, a mai világ kegyetlen és igazságtalan:-(((()
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!