Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet valamit tenni ez ellen?...

Lehet valamit tenni ez ellen? Bölcsőde

Figyelt kérdés

A lányomat nem vették fel, így nem tudok elmenni dolgozni. A védőnő mondta, hogy ő ismer olyan anyákat akik nem dolgoznak, a gyerek mégis egész nap bölcsiben van.

Fordulhatok valakihez? Vagy tűrjek és reménykedjek, hogy óvodába már felveszik?

2012. márc. 29. 14:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Magánbölcsi. Akkor el tudsz menni dolgozni. Tudom, nem olcsó, de számolj csak:

a gyes, ha maradtok mindketten otthon, 25 ezer forint.

Ha elmész dolgozni és beadod a gyereket magánba (nálunk kb. 50 ezer körül vannak a magánbölcsik) még mindig több marad a zsebedben, mint 25 ezer.....teszem azt keresnél 120 ezret a melóban. Ebből fizetsz 50-et magánbölcsire, még mindig marad a zsebedben 65 ezer. Ez több, mint a gyes, tehát megérné.

2012. márc. 29. 14:57
 2/14 anonim ***** válasza:
Ha esetleg nagyobb városban élsz, ahol több bölcsi is van, körbekérdezhetnéd van-e férőhely, vagy írják be listára üresedés esetére. Ha ez sem jön be, akkor maradsz otthon, nem tehetsz semmit. Egyébként mi nagyvárosban élünk, sok bölcsi van. Az én gyerekem csoportjába 25 gyerek jár, 12-nek dolgozik az anyja. Tehát 13-nak nem. Ennyit erről.
2012. márc. 29. 14:58
 3/14 anonim ***** válasza:
70, bocsi :)
2012. márc. 29. 14:58
 4/14 anonim ***** válasza:
31%

Igazságtalan ez az egész!

Több bölcsőde kéne!! Az anyák csak össze ugranak a bölcsőde férőhelyek miatt!! Én is be szeretném adni majd... De szerencsére nem a munka miatt, hanem a gyerek érdeke miatt!

Remélem normalizálódik már ez a helyzet, mert nagyon idegesítő!

2012. márc. 29. 14:59
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Fordulj az Önkormányzathoz, amelyik fenntartja a bölcsit. Hátha szerencséd lesz.
2012. márc. 29. 15:02
 6/14 anonim ***** válasza:

Fellebbezhetsz. Hátha..

Ez egyébként nagyon gyakori, nekem is sok ismerősöm van aki otthon van és gyereke bölcsis mert volt ismeretségük. Sajnos szinte csak a protekción múlik a bejutás vagy ha valaki hátrányos helyzetű.

Nekem a gyerekemet 3 évesen körzeti oviba nem vették fel helyhiány miatt mert nem volt ismeretség pedig mindkettőnknek a férjemmel volt munkáltatói igazolásunk. Aztán ismerős segített helyet találni, 2-szer 7 km-et ingázunk naponta de legalább ovis a gyerek.

2012. márc. 29. 15:03
 7/14 anonim ***** válasza:

Egyik megoldás - ahogy írta az 1. is - a magánbölcsi. De ez ugye a drága megoldás, ha jól keresnél, akkor megéri.

Önkormányzati bölcsi esetében először fellebbezz a bölcsinél, ahol elutasították, kérj időpontot a vezetőnőtől, beszélj vele, találj jó indokokat stb. Kutasd fel az össze szóba jöhető bölcsit, lakóhely/munkahely körül, és menj el mindegyikbe, tájékozódj, mindenhol a vezetővel beszélj. Lehet, hogy szerencséd lesz, mert mindig van év közben üresedés pl. költözés, külföldre utazás vagy kistesó születése stb. miatt.

Menj el az önkormányzat szociális osztályára vagy a jegyzőhöz, és kérj ott segítséget, ők látják el a felügyeletet a bölcsik felett.

Nagyon strapásnak tűnik így leírva, de ne add fel. Én úgy látom, aki elég kitartó, és mindenhol kilincsel, azt előbb-utóbb felveszik.

Amúgy a mi bölcsis csoportunkban is legalább a gyerekek felének otthon van az anyukája kisebb tesóval, mégsem teszik ki őket a bölcsiből.

Aki egyszer bekerült, azt már nem nagyon teszik ki, sőt, talán nem is tehetik.

2012. márc. 29. 15:18
 8/14 anonim ***** válasza:
55%
Bocsi,de ez engem is érdekel
2012. márc. 29. 15:28
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos nem hagynám. A legvégén a Polgármesterhez is kérnék időpontot.

Gondolom, azért mennék vissza, mert kell a pénz. Írj hivatalos levelet a bölcsöde vezetőjének, más bölcsödéknek, kérd a segítségüket. Aztán jöhet a jegyző, polgármester.

(nem biztos, hogy sikerül persze, de tegyél meg mindent, a mai világ kegyetlen és igazságtalan:-(((()

2012. márc. 29. 16:04
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekem egy elég vulgáris főnököm volt, ő mondogatta mindig, hogy "néma gyereknek anyja p*csája se...", szóval szerintem nem jó megoldás, hogy tűrsz és talán az oviba majd felveszik. Egyetértek az előttem szólókkal, hogy minden lehetséges utat megpróbálnék bejárni a fölvétel érdekében. Muszáj, hogy találjanak egy helyet, ha egyszer dolgozni kell, és a megélhetésetek múlik rajta.
2012. márc. 29. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!