Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet valamit tenni ez ellen?...

Lehet valamit tenni ez ellen? Bölcsőde

Figyelt kérdés

A lányomat nem vették fel, így nem tudok elmenni dolgozni. A védőnő mondta, hogy ő ismer olyan anyákat akik nem dolgoznak, a gyerek mégis egész nap bölcsiben van.

Fordulhatok valakihez? Vagy tűrjek és reménykedjek, hogy óvodába már felveszik?

2012. márc. 29. 14:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy mi az, hogy anyuka otthon van, a gyerek meg a bölcsiben? Én úgy tudom, hogy munkáltatói igazolás kell a bölcsihez. Az igaz, hogy a barátnőm is mondta, de szerintem ilyenkor az anyukák csalnak. Apa vállalkozó, és adott igazolást. Sokan így csinálják. Ezt meg a bölcsőde nem tudja kiszűrni, hogy ki az aki tényleg otthon van, és ki nem.

Nálunk is ez a helyzet, csak én még most várok a bölcsi válaszára. 2 éve beirattam, de azt mondták, nem ígérnek semmit, mert ha van 3 gyerekes, akkor azt veszik előre. Menjen magánbölcsibe, vagy a nagymamához. Általában ez a válasz a bölcsikbe. A magánbölcsiről meg annyit, hogy azért a bölcsi ára az egy dolog, de emellett az ember még költ a bejárásra, bérletre vagy benzinre.

Szóval ha 80 e körül keres, akkor már nem marad szinte semmi. Márpedig ma ennyi az átlagkereset Magyarországon. Szóval akkor már inkább otthon maradnak az anyukák, havi 20 e Ft-ért nem éri meg a gyereket idegenekre bízni.

Nekem szeptemberig anyu vigyáz a gyerekre, aztán majd meglátjuk. A helyi oviba felvennék 2,5 évesen, ha szobatiszta, de eddig még nem nagyon akarja. Ha nem lesz szobatiszta, és a bölcsibe sem veszik fel, akkor leszek nagy bajban, akkor fel kell mondanom a munkahelyemen.

2012. márc. 29. 18:02
 12/14 anonim ***** válasza:
Nálunk a magánbölcsi 50.000 ft nekünk ez megfizethetetlen,nagyik dolgoznak még.Ez a 22-es csapdája! :(
2012. márc. 29. 18:35
 13/14 anonim ***** válasza:

Arra a kérdésre válaszolnék, hogyan lehet, hogy kisebb gyerekkel otthon lévő anyukák gyerekei is járhatnak bölcsibe.

Nálunk csak egyszer, az elején kértek munkáltatóit, amikor elkezdte a bölcsit a gyerek. Tegyük fel, hogy az még tényleg "valódi" volt. Szóval felveszik a gyereket, utána nyugodtan születhet tesó pl. év múlva, de - legalábbis nálunk - akkor már nem teszik ki a gyereket a bölcsiből. Lehet, hogy látják a bölcsiben, hogy anyuka állapotos, de ez nem indok, mert sokan dolgoznak még pocakkal is. Szóval a bölcsi nem hatóság, ők elhiszik, ami az igazoláson van.

Meg persze sokan szereznek "hamis" munkáltatóit, elég egy vállalkozó ismerős, barát, családtag, mert egy ilyen igazolásnak nincs semmi következménye, senki nem fogja utána ellenőrizni, hogy tényleg ott dolgozik-e az anyuka. Hiába csalás én nem hallottam, hogy ezért bárkit is megbüntettek volna, hogy ilyet adott ki jogtalanul.

Elvileg lehet otthoni munkát is végezni, azt is lehet kisgyerek mellett. Szóval még ha valaki rá is kérdez, akkor is lehet egy csomó magyarázatot találni.

2012. márc. 29. 20:17
 14/14 anonim ***** válasza:

Gyeden lévő anyaként tudom (bármennyire is imádom a gyerekeimet), hogy néha jó tőlük egy kicsit megszabadulni, lazítani, pihenni. Sőt ha lenne egy kistesó, akkor is jól esne, ha nem mind a két gyerekkel kellene nap mint nap foglalkozni.

De ha amúgy is otthon lennék és még nem mennék vissza dolgozni, nem adnám be a gyerekemet bölcsödébe, csak ha annyi férőhely van, hogy amúgy is mindenkinek jutna hely.

De ez én vagyok.

Gonosz világ ez, sajnos mindenki úgy érvényesül, hogy a másikon lelkiismeretfurdalás nélkül átgázol.

2012. márc. 30. 06:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!