Autós gyerekülés, mikortól, hány kg-tól?
Szerintem ilyenkor már a 0-18-kg-ig nem igen érdemes venni, talán jobban kilát majd a 9-18-igböl.
De a 9-18-st viszont 1 éves kor alatt nem ajánlják. habár rajta van hogy 9 kilótól meg ha stabilan felül magától a gyerek, de ha fontos a biztonság is akkor 11-12 hós kor elött nem rakod át.
nekem szerencsém volt, lányom szeptemberi baba, így egész nyáron tudtuk használni még mert nem volt felöltöztetve. annak nehéz ahol télen lesz 1 éves a gyerek mert 8-9 hós kora után már kabátban tényleg nagyon szük.
ha bele fér nyugodtan hagyhatod még majd behuzza a lábait. ha szokott aludni autóba akkor mindenképpen jobb még a hordozóban, mert ha elalszik még 1 évesen is nehezen tarja a fejét és kisebb fékezésnél a feje teljesen elöredöl.
Nézegessétek az üléseket, lassan meg is vehetitek, mert megromlani nem fog, még ha vártok 1-2 hónapot.
Szerintem ezt olvasd végig, nagyon jó dolgokat ír.
Én semmiképen nem vennék még neki 9 kg-s gyerekülést, ha még nincs 1 éves, sőt egy darabig még utána sem. Az én babám most lett 1 éves, már rég tud stabilan ülni, már régen elmúlt 9 kg, de még mindig hátrafelé van bekötve és ez egy darabig így is marad. Nekünk Britax First Class Plus van 0-18 kg kategória. Egyébként az nem baj ha a lábát nem tudja kinyújtani, csak az ha kilóg a feje búbja.
Ha megnézitek, 0-18 kilós ülésből egyik sem lett letesztelve, a hordozó bekötéséről inkább ne beszéljünk.
Mi 9-18-ast vettünk 7 hósan, mert az biztonságos, le lett tesztelve, a hordozóba már nem fért. Nem volt tökéletes megoldás, mert nem ült stabilan, de ha ennyi pénzt kiadok, nem veszek kétes biztonságú 0-18 kilóst. 1 hónap múlva már ült.
Off: a 0-18-as ülések igen is vannak tesztelve:
És nem azért kell venni 9-18-as ülést, mert már ül a gyerek. Ez Magyarországon egy rossz szokás, hogy minél előbb átültetni a gyereket autósülésbe.
A kérdésre válaszolva: nyugodtam vehettek még 0-18-as ülést, mert a babának még az a jó ha hátrafelé utazik, lehetőleg minél tovább. Azért, mert ütközéskor ha menetirány szerint lenne, akkor nagyon előre csuklana a feje,és ugye nekik még nem elég erős a nyakcsigolyájuk és komoly baj is lehet belőle.
A mi kislányunk 13 hónapos és 8 kg de még hátrafelé utazik, egy 0-18-as ülésben, Cam Gara. Ezt sajnos az Adac nem tesztelte, de a saját gyáruk igen. Én Besafe-t vettem volna, de az nagyon!!!! drága.
És az nem baj, ha a lábát nem tudja kinyújtani, majd szépen behúzza. Ez nem kényelmetlen Nekik, a mi lányunk is ezt csinálja. És tökéletes kilát így is az autóból, mi levettük a kocsi ülésének a hátsó fejtámláját.
Vagy még maradhat a hordozóban addig,míg a feje a füléig ki nem lóg belőle.
Szerintem meg nem az a lényeg, hogy jól néz-e ki az 5 éves kislány, hanem, hogy biztonságban legyen. Fiam 11 hónapos, 8,5 kg és nem rég vettünk neki 0-18 kg-os ülést.
Itt egy cikk, ami ezzel a témával foglalkozik:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!