Meddig "kell" anyának hátul ülnie a babával autóban?
Ez a babától függ, hogy mennyire érzi jól vagy rosszul magát az autóban, na meg neked mennyivel lesz könnyebb vagy nehezebb az első ülésről hátraforogni a kicsihez egy hosszabb úton.
De ha szoktatok csak kettesben menni a babóval, tehát te vezetsz, akkor már úgyis megszokta, hogy nem ül mellette senki.
Én az első babámmal elég sokáig hátraültem, ha messzebbre mentünk és a férjem vezetett, de a másodikkal már egyáltalán nem, mert nem fértem a két gyerekülés közé normálisan. Sose balhéztak miatta, elvoltak egymással.
Gondolom, a jogszabályi részére vagy kiváncsi. 150 cm-nél alacsonyabb gyermek (esetünkben is erről van szó) a testsúlyához igazodó kialakítású - gyermekbiztonsági rendszerben (szabványos gyermekülésben) rögzítve szállítható. A gyermekbiztonsági rendszert kialakításától függően a járműnek erre a célra gyárilag kialakított rögzítési pontjaihoz, vagy az üléshez tartozó biztonsági övhöz vagy ennek bekötési pontjaihoz kell csatlakoztatni.
Az első üléshez - a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban - a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermeket a gyermekbiztonsági rendszerhez tartozó hevederekkel (pántokkal) is rögzíteni kell.
Én nyugodtabb vagyok ha hátul ülök vele hiszen bármi van ott vagyok és tudok rá figyelni nem szeretném magára hagyni hátul sőt ha valaki jön még velünk akkor is én ülök hátra vele magamban jobban bízok mint másban.
De ha nem vagy ennyire aggódós ülhetsz előre de így ha valami van meg kell állni hogy oda mehess hozzá.De amugy mért nem szeretsz hátul ülni? Nekem tetszik és így jobb is navigálnom a páromnak többet látok.
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!
Az az igazság, hogy volt egy autóbalesetem 6 éve, azóta fóbiás vagyok hátul a kocsiban, gyakorlatilag megőrülök, ha nem látok ki a teljes látómezőn. :S
Akkor, ha megvesszük a gyerekülést, azt hiszem, előre ülök. :) Köszi!
nyugodtan előre ülhetsz, mondjuk azt nem értem miért kötöd gyereküléshez :)
most simán hátra tudnám nyúlni hozzá, majd gyereküléssel meg nem lesz olyan egyszerű mert jóval magasabb és ugye még fél évig azt is menetiránynak háttal kell bekötni ;)
Soha nem ültem hátul, mivel én tudok csak vezetni, a férjem pedig mellettem ül az anyósban. Két gyerek hátul. Soha egy percig nem ült mellettük a férjem.
Eddig sem kellett volna hátul ülnöd, főleg, ha utálod is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!