Miért kell "búra alatt" sétáltatni a gyerekeket?
Mikor kisfiam volt pici,akkor is felfigyeltem erre,de egyre többször látom:
A babakocsi tetejéröl pelenkát lógatnak le ugy hogy véletlenül se lásson ki a kisbaba,ha jo idő van azért ha rossz,azért....ennél jobb már csak az mikor kis szellő van és az esővédő müanyagot teszik rá a babakocsira,hogy friss levegő ne is érje szerencsétlen gyereket.
Városban,tehát nem olyan helyen ahol sok lenne a bogár vagy hasonlo.Miért jó ez?Miért nem érheti friss levegő vagy fény a babát???
Kedves Kérdező!
Lehet,hogy épp 1 perccel előtte még nem volt ott a pelenka,csak te pont azt láttad,hogy ott volt. Szóval amikor én sétálok a 10 hónapos lánykámmal,nem bírok mindig napmentes helyen menni,ezért akkor lehajtom a pelenkát,ha elkanyarodunk,már fel is hajtom. Van rajta sapka, a szél miatt,de a nap miatt is. Kis szélben megyünk sétálni,nagy szélben nem. Kap elég levegőt,a textilpelenka légáteresztő. A "búra"időszak csak elenyésző, látja ezt a nagyvilágot,éri elég inger. :)
Az en fiam kifejezetten a szeles-esos idot szereti igy mi akkor is setalunk,sot akkor jo nagyokat,jol feloltozve,de pelust sosem hasznaltam meg!
Nem is ertem sokan irjak hogy nem tudnak ugy setalni hogy ne susson a gyereknek a szemebe a nap...erdekes en felhajtom a kupolat vagy en magam arnyekolok a testemmel a gyereknek vagy felveszem a napszemuveget es szembe megyek a nappal es igy nem sut a szemebe!
En eddig mindig meg tudtam oldani pelus nelkul. Nem is ertem akkor minek viszik ki a gyereket ha ne erje a levego meg a napfeny?!
Nyaron meg logikusan 11-16 kozott en sem megyek ki nem hogy a gyerekemet kivigyem...
Utolsónak: te ügyes vagy, én például nem tudom megoldani, hogy ne süssön a szemébe a nap, kivéve ha mindig egy irányba megyek - de ha haza akarok jutni, előbb utóbb meg kell fordulnom, mert nem vagyok hajlandó addig sétálni, amíg a nap nem süt más irányba:S
Nem mellesleg nem mindegy? Ha valaki úgy látja jónak, hogy odatesz egy pelenkát, az nektek miért fáj? Ha ő túlfélti a gyerekét, nektek mi közötök hozzá?
Én inkább azt nem értem, hogy egy csomó anyukának nincsen annál jobb dolga, minthogy másokat sasol állandóan, és utána névtelen fórumon kibeszéli őket?
Jó nektek, hogy ennyire unatkoztok:S
"Nem mellesleg nem mindegy? Ha valaki úgy látja jónak, hogy odatesz egy pelenkát, az nektek miért fáj? Ha ő túlfélti a gyerekét, nektek mi közötök hozzá? "
de mindegy,de a kérdést én irtam ki,mert kiváncsi voltam.nem a miközünkhozzá,hanem te irtál ide,válaszoltál a kérdésre,akkor miért sértödsz meg ha valaki válaszol,teszem hozzá normális hangnemben?
és nem arra gondolok miikor egy pillanatra látom a babakocsis anyukát,hanem mikor mondjuk munkábol megyek hazafelé,és sokáig elöttem mennek,árnyékos és naposabb részen is...vagy boltban...na ott se bogár,se szél,se nap,akkor miért??
Ezt a kérdést elraktározom ostoba kérdés kategóriába.
Volt egy időszakom, hogy szerettem volna hinni abban, hogy az anyukák nem cseszegetik egymást mindenért. Erre itt ez a kérdés, és kiderül már az sem mindegy ki hogyan viszi sétálni a babáját, van-e pelus, nincs-e pelus...
Röhejes, hogy miken tudnak egyesek fennakadni.
Mi a cél? Az által, hogy te magad nem takarod le pelussal a jó anyaságodat akarod bizonygatni, és aki állítólag "búra" alatt tartja gyerekét az egy szerencsétlen állat, aki mindentől félti és óvja gyerekét már-már beteges szinten? Ugyan már, nem kellene hülyeségekből mély következtetéseket levonni, és pont nem kellene foglalkozni azzal, hogy más anyuka miként neveli, miként védi vagy épp nem védi a gyerekét. Törődjetek már a magatok dolgával.
Egy anyukát sem láttam amúgy, aki ennyire tényleg búra alatt tartja gyerekét, olyan anyukát viszont már láttam, aki kitalál történeteket és egy pelussal lefedett babakocsira azt hiszi hogy a gyerek örök bezártságra ítéltetett. Vaff...
Kedves kérdező, engem szólítottál meg a kommentedben, gondoltam úgy illik, hogy reagálok rá:D
"de mindegy,de a kérdést én irtam ki,mert kiváncsi voltam."
1. neked nyilván nem mindegy, ha még egy kérdést is kiírtál ide:) MInt írtam, jó neked, hogy ennyi időd van, hogy ráérsz más anyukákat követni, és figyelni egész nap (gondolom, hogy egész nap figyeled, hiszen annyira egyértelműen írtad, hogy MINDIG eltakarják a babát - vagyis látod, hogy nem csak 5 percre maradt úgy véletlenül, hanem egész séta alatt úgy volt háztól házig)
2. "nem a miközünkhozzá,hanem te irtál ide,válaszoltál a kérdésre,akkor miért sértödsz meg ha valaki válaszol,teszem hozzá normális hangnemben?" Az első felét nem nagyon értem, esetleg leírhatnád érthetően mit is szerettél volna, a második feléhez meg hozzátenném, hogy ez egy nyilvános oldal, ha kedvem van egy ostoba kérdésre válaszolni, megtehetem - te meg ha kizárólag olyan válaszokat szeretnél látni, amelyek egyetértenek veled, akkor nem vagy jó oldalon.
3. nem sértődtem meg, csak értetlenkedésemet fejeztem ki, van némi különbség. Mégis min kellett volna megsértődnöm? Azon hogy ismeretlen okoskodó anyukák belemarnak más anyukákba, csak mert nincs jobb dolguk?
Vajmi kevéssé érdekel számomra idegen emberek véleménye, pláne ha azt kizárólag arc nélkül merik vállalni - ez nem sértés kategória, hanem szimplán csak a nevetséges (és cseppet szánalmas) szint.
4.Az én válaszom hangnemével mi volt a probléma? Nem használtam csúnya szavakat, nem piszkáltam senkit személy szerint, és nagyon érdekesnek tartom, hogy pár durvább hangvételű válasznál nem szívtad fel magad - nyilván azért, mert ők egyetértettek veled.
"és nem arra gondolok miikor egy pillanatra látom a babakocsis anyukát,hanem mikor mondjuk munkábol megyek hazafelé,és sokáig elöttem mennek,árnyékos és naposabb részen is...vagy boltban...na ott se bogár,se szél,se nap,akkor miért??"
Újra megkérdezem - nem mindegy? Neked attól rosszabb lesz a napod, ha megmondod a (szerinted) frankót egy anonim fórumon? Őszintén szólva a napod akkor lenne jobb, ha gerincesen vállalnád a véleményed, és ott a boltban megkérdeznéd az anyukát - de nyilván ehhez nincs elég bátorságod - ahhoz elég csak a nagy lendületed, hogy itt, ahol senki nem ismer, jól kibeszéld őket:D
Szívből remélem, és kívánom, hogy azért valamikor az életben legyen ennél jobb időtöltésed is, különben nagyon nagyon csúnya vénasszony leszel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!