Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell "búra alatt"...

Miért kell "búra alatt" sétáltatni a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Mikor kisfiam volt pici,akkor is felfigyeltem erre,de egyre többször látom:

A babakocsi tetejéröl pelenkát lógatnak le ugy hogy véletlenül se lásson ki a kisbaba,ha jo idő van azért ha rossz,azért....ennél jobb már csak az mikor kis szellő van és az esővédő müanyagot teszik rá a babakocsira,hogy friss levegő ne is érje szerencsétlen gyereket.

Városban,tehát nem olyan helyen ahol sok lenne a bogár vagy hasonlo.Miért jó ez?Miért nem érheti friss levegő vagy fény a babát???

2012. ápr. 26. 16:19
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező, ez a kérdés már bennem is felmerült. Én is azt látom, h mindig le van fedve a gyerek, ha süt, ha nem, ha fúj, ha nem, ha borús, ha nem.

Én sose takartam le a babát, valahogy a napot is megoldottuk (nyári baba), most már megtanulta, h hunyorítson, ne nézzen oda.

2012. ápr. 26. 17:42
 12/32 A kérdező kommentje:

Látom inkább a tulféltő szülők vannak itt többségben.Szerintem normál módon kell csak félteni a gyereket mindentől-vannak persze kivételes esetek-de ha nem szereti hogy süt a nap a szemébe,akkor árnyékosabb részen sétálok,amugy meg meg kell tanulnia hogy nyáron igenis süt a nap és nem az a módja a védekezésnek hogy anya majd letakar...bocs ha hülyén fogalmaztam,de én igy godolom.

manapság mindentöl féltik sokan a babájukat,ami régebben normális volt..vagy ha akkor tulféltette valaki a gyerekét,akkor az beteges gyerek lett.

2012. ápr. 26. 18:00
 13/32 anonim ***** válasza:
81%
Vannak helyzetek amikor baromira nem tudom árnyékosabb helyen tolni azt a kocsit! Ha nem muszáj én sem takarom le, de egyenlőre kicsi ahhoz, hogy megtanulja, hogy nyáron igenis süt a nap. Ő csak azt érzékeli, hogy ez Neki sz@r! Nem arról van szó, hogy nem érheti fény a gyermekeinket, de nehogymár kisüsse a szemét a nap, mert egyeseknek nem tetszik, hogy odateszem azt a pelenkát! Te napszemüveget teszel fel, a baba elé pelust teszünk. Ennyi!
2012. ápr. 26. 18:22
 14/32 A kérdező kommentje:
utolso:én nem arrol beszélek mikor tűző nap van...hanem arrol mikor mindig ott lóg a pelenka!!!!
2012. ápr. 26. 18:27
 15/32 anonim ***** válasza:
73%

"...amugy meg meg kell tanulnia hogy nyáron igenis süt a nap és nem az a módja a védekezésnek hogy anya majd letakar..."

Lehet, hogy nem a tűző napra gondoltál, akkor viszont félreérthető az általam idézett mondatod!

2012. ápr. 26. 18:57
 16/32 anonim ***** válasza:
54%

Én napernyőt használok. Sosem értettem ezt a pelenkás dolgot. Ma is láttam, teljesen bebugyolálva, agyonnyomva szinte, ki sem látszott a csecsemő szeme sem. Hm.

5 hós volt.

2012. ápr. 26. 19:04
 17/32 anonim ***** válasza:
94%
Én is le szoktam takarni. Még pedig azért, mert utálja ha a szemébe süt a nap, vagy amikor hideg volt. És igenis van olyan, amikor elkerülhetetlen, hogy a szemébe ne süssön a nap... Ilyenkor lehajtom a pelust, és kész. Ja, és a babám csak félhomályban, vagy árnyékban tud elaludni, ezért is a pelus. Nem tudhatod, hogy mi az oka. Ha csak simán sétálni megyünk akkor nincs letakarva, had nézelődjön. Ha a szemébe süt a nap, addig letakarom, ha úgy fordultunk, felhajtom. Ja, és egy kis rést szoktam rajta hagyni, hogy a levegő is járja. :)
2012. ápr. 26. 19:09
 18/32 anonim ***** válasza:
82%

17:00 vagyok

Nem vagyok túlféltős anyuka.Kb 4-5X használtam pelenkát a babkocsiban mikor a 1-3 hónapos kisfiam tologattam nyáron a rohadt melegbe,hogy ne égjen meg,vagy ha nagyon fújt a szél azért,Ő aludt nem zavarta,rengeteg szúnyog volt anyóséknál ahol töltöttük az első 2-3 hónapot,ezért ha aludt mindig volt az ágyon vagy a babkocsin szúnyogháló.Az esővédőt eddig egyszer vettem elő,mert zuhogó esőben nem viszem ki.Kisfiam szemét is zavarja a nap,most már baseball sapkát,vagy nyári sapit használok.Nem hinném,hogy ez túl féltés,az nem itt kezdődik.

2012. ápr. 26. 19:41
 19/32 TKI Ibolya ***** válasza:
7%
Jó kérdés..3 gyerekem van és soha nem tettem oda pelust.Tűző napra egyébként sem megyek a gyerekkel,tavasszal meg direkt jó ha süti a nap a d vitamin miatt.Szélben sem lesz semmi baja annak a gyereknek de tudod úgy van ez " ahány ház annyi szokás".
2012. ápr. 26. 20:57
 20/32 anonim ***** válasza:
69%
Ááááááááááá!!!!!!!!!! Feladom. Kedves mindenki, akinek nem tetszik a pelusos megoldás: Sétálgassatok szembe a nappal!
2012. ápr. 26. 21:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!