Tényleg szükséges ennyi vitaminnal tömni a gyerekeket?
1 éves a lányom, a védőnő szerint lassan kéne neki gyerekvitamint adni. De minek? Tavasz van, tele a piac friss gyümölccsel, zöldséggel.
Szépen fejlődik, nem vékony, nincs elmaradva.
Ti adtok vitamint a babátoknak?
Csak a kötelező D vitamint kapja, ha meg van fázva, akkor szoktam még C vitamint adni.
Én úgy gondolom, ha megfelelően van összeállítva az étrendje (hús, zöldségek, gabona, tejtermék) akkor felesleges a mesterséges vitamin.
Mivel minden gyerek különböző, vannak rosszul evő, esetleg allergiás gyerekek, ahol pótolni kell a különböző vitaminkészítményekkel. Ha alap esetben nincs probléma, szerintem felesleges, de jó, hogy azért elérhetőek már gyerekek számára is.
Az meg már külön tészta, hogy ezekben a mai gyorsérlelésű gyümölcsökben, zöldségekben mennyi a vitamin. Akinek van lehetősége kiskertben gazdálkodni, biztos finomabb és vitamindúsabb ételeket tud az asztalra tenni.
az én fiam egy éves korától kap vitamint,most 2,5 éves múlt
eleinte étvágy javításra kapta,használt
aztán két évesen bölcsis lett,rengeteget volt beteg,akkor amiatt kellett
sajna a mai zöldségek,gyümölcsök vitamin tartalma szinte egyenlő a nullával,így ki kell egészíteni
a d-vitamin pedig nem véletlenül kell,mert a hiánya angolkórt okozhat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!