2 hónapos babának a popsiban mért hője levonva 37 fok. Ez még nem hőemelkedés ugye? Ilyen pici babának mekkora hőtől szükséges lázcsillapítót adni?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 7. 08:28
1/5 anonim válasza:
Levonva 38 alatt nem kell adni.
Sőt, nemrég az egyik gyerekemnek nem bírtuk sehogy csillapítani a lázát, felhívtam az ügyeletet segítségért, és ott azt mondták, hogy az "új felfogás" szerint már csak (levonva) 38,5 felett szabad csillapítani.
Azt mondták, ha tartósan is 38-,38,5 körül van, nem gond.
Természetesen ilyen esetben jó kideríteni, hogy mitől lázas, és azt azért kezelni kell.
De nálatok semmi gond. Bár én ekkora babáimnál sosem mértem, de úgy tudom, a piciknek alapból magasabb még a hője, szóval megkockáztatom, hogy még hőemelkedése sincs.
2/5 anonim válasza:
Tegnap mértem az 1 hónaposomat, ő levonva 36,5 volt. De abból kiindulva, amit az első válaszoló írt, egyelőre nem kell csinálnod semmit, legfeljebb később megint megmérni.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. ápr. 7. 09:05
4/5 anonim válasza:
nekik még más a hőháztartásuk, magasabb az hőjük, 37,2-ig normális!
googlebe beírod, kiadja ;)
5/5 anonim válasza:
A kisfiamnak ilyen idősen mindig 37,2 volt levonva a hője. Ez nem hőemelkedés még, az orvosunk szerint, mert ebben a korban még magasabb az alaphőmérsékletük, ráadásul van akinek alapból is magasabb picit, ilyen típus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!