Sokan azt írják a babákat háton fekve kell lerakni aludni, és nem hason vagy oldalt. Miért? -->
Úgy nem sokkal nagyobb az esély rá, hogy pl. ha véletlen kibukik valamit, akkor visszanyelje és megfulladjon?
34+4 hkm
Megnyugtatlak egyik sem jó!
hason: nagyobb a bölcsőhalál kockázata
oldalt: deformálódhat a csípője
háton: bukás miatt, fulladás
Én hason altattam a fiam, mai napig hason alszik (20hós).
Ja, és volt légzésfigyelőnk.
A hason altatás a legjobb a gyereknek akárki akármit mond. Sokkal jobban tud aludni, jobban fejlődik az izomzata és egy egészséges gyerek nem kap bölcsőhalált. Az én kisfiam a kezdetektől hason alszik, a hátán nem is szeret és egészséges, nagyon fejlett baba.
És valóban, háton, veszélyesebb szerintem is a bukás miatt, meg a félrenyelés miatt. Altasd hason a kisbabádat az a legjobb neki!
nálunk a kórházban nem volt szabad a hátára fektetni (baba barát kórház). az oldalára kellett és azt mondták haúgy nem szeret akkor azután, hogy leesett a köldökcsonkja, letehetem hasra is csak a hátára ne.
mástól se hallottam még, hogy háton fekve kell fektetni :O
2 gyereket szültem 2 éven belül 2 különböző kórházban, és meglepő módon a "használati utasítás" is különböző volt :).
A nagyobb utált hason lenni, háton és oldalt aludt, és szép golyó feje van. A kicsi hason is, háton is elalszik, mégis koboldfüle lett az egyik oldalán. Én egyébként sokkal jobban félek attól, hogy felböfizik vmit és visszanyeli, mint a bölcsőhaláltól, úgyhogy most nyugodtabban alszom, mert mindig hasra teszem le a babát. Mozgásfejlődés is abból fog elindulni. Meg ezzel próbálom valahogy kompenzálni a hordozóban eltöltött időt, ami állítólag nem tesz jót nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!