Jár valaki babaúszásra? Aki tartja a foglalkozást mit mond? Miért jó a babákat a víz alá nyomni?
Köszi, de ez miért jó? Mit fejleszt ez a babán? És miért sír jópár baba amikor kiveszik a víz alól ha ez olyan természetes?
Tényleg érdekel miért csinálnak ilyet, biztos nyomós oka kell legyen.
lehet,hogy elsőre sírnak (de a többség nem sír) másodszorra nem fognak
azért jó,mert erősíti az immunrenszerüket fejleszti a mozgáskészséget, az izmokat,a tüdőt...
Mindenkinek megy a zöld kezecske, köszi!
Az izmokat a víz fejlesztheti, de a víz alá nyomás konkrétan hogyan? Mondjuk a stressztől megfeszülnek az izmai biztosan de ez nem fejlesztés.
Semmi bajom a babaúszással, tök jó pancsolni a gyerekkel, én is imádom, csak ezt az egy elemét nem értem.
itt van egy cikk részlet is erről:
(de a mi oktatónk is mondta ezt,mert rákérdeztünk)
A búvárreflexet az agy ősi, ösztönös működése kontrollálja, majd néhány hónapos korban az "új agy" a neokortex kezd rohamosan fejlődni és átveszi az irányítást. A búvárreflexet a bébiúszás alappillérének is nevezhetjük, hiszen ezt az ösztönös működést alakítjuk át feltételes reflexszé egy meghatározott módszerrel, melynek hatására a gyerekek az "ösztönös reflexes" időszak elmúltával is gond nélkül merülnek alá. - így később sem fognak már félni a víztől.(22:42es)
Tehát akkor azért nyomnak le 3-4 hónapos babákat a víz alá, hogy megtanulják, hogy nem szabad levegőt venni a víz alatt?
Nekem ez kicsit meredek, de köszönöm, most már ezt is tudom. :)
Majd ha valaki éppen megy babaúszásra aki ezt olvassa, kérdezze már meg legyen szíves a foglalkozást tartó személyt ha épp beszélget vele. Biztos ő is ezt mondja, csak hátha tesz hozzá még valamit, vagy nem tudom.
A hatos választ nem olvastam, köszi, akkor az oktató is ezt mondja.
És ha valaki nem jár babaúszásra, a gyereke mégis kimondottan jól úszik nagyobb korában, és soha nem félt a víztől, akkor neki miért nem kell a búvárreflexét átalakítani?
azért is jó elkezdeni,mert ez után már csak azt hiszem 2,5-3 éves korban foglalkoznak gyerekekkel.
amikor már érti ténylegesen mit mondasz,mit hogyan csináljon,(olyan 3-5 éves korban)akkor tudod elkezdeni tanítgatni úszni.1-2 éves gyereknek,aki nem vett részt úszáson,mondhatod,h ne vegyél levegőt,szegény csak sírni fog.de,aki járt annak ugye nem kell magyarázni,mert ismeri a helyzetet.de minek kellene egy 1-2 éves gyereknek úszni?igazából ez szülőfüggő,én nagyon örülnék,hogy ha a babám 3 éves korára tudna úszni.emellett persze nagyon jó kikapcsolódás,jó mozgásfejlesztő is.(még mindig 22:42es) :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!