2hónapos babát hogy szoktassak napirendre, és mért nem tudom lerakni este aludni?
Hasfájásra ezeket tudom ajánlani (nem kell mindet kipróbálni, de lehet nektek segít valamelyik):
-Csomagold be őt (pl. takaróval jól körbeölelni) - ez lehet megnyugtatja.
-Vegyetek Espumisan, Infacol cseppeket vagy ha 1 hónapos elmúlt Gripe Watert, hátha beválik valamelyik.
-Tedd az alkarodra hason fektetve, lógjon le keze, lába (lajhárpóz).
-Tartsd függőlegesen, járkálj vele, fektesd a mellkasodra-pocakodra.
-Vegyél neki cseresznyemag-párnát vagy lenmag-párnát.
-Tornáztasd a lábacskáit (nyomd a pocija irányába).
-Körkörösen masszírozd a hasát (óramutató járásával megegyezően).
-Enyhe kamillateát is adhatsz neki (már ha nem ellenzed a teáztatást). - patikai kamillából, ne filteresből csináld.
-Esetleg homeopátia.
-Végső esetben orvostól kérj görcsoldó szirupot.
-Ha csak anyatejes figyeld mit eszel, hát ha az is bántja.
-Ha tápszeres, váltsatok tápszert (a legérzékenyebb babáknak jó a Milupa Pepti).
A legjobb persze, ha türelmes vagy és kitartó. Leginkább tényleg csak az időmúlása hoz segítséget.
Napirend: egy két hónapos babát még nem kell szigorú napirendre fogni.
Idővel ez úgyis alakul. Jobban kiismered őt, megismered az igényeit, a hasfájás javul, és máris könnyebb lesz.
Benne lenni nem könnyű, de a babád még nagyon kicsi, még szoknia kell a környezetét. Nemrég még a pocidban volt, most meg itt van ez a szörnyű, ismeretlen világ.
Tarts magad pár dologhoz, pl. a fürdetés legyen minden nap nagyjából ugyanakkor, meg mondjuk a levegőztetés, de nem kell felállítani egy hosszú napirendi listát és minden percre pontosan csinálni.
Inkább figyeld az igényeit. Ki fog alakulni, még ha ez hihetetlennek is tűnik.
Kitartást!
Nekem is tiszta tápszeres volt a babám. Szerintem inkább a hasa fáj és nem éhes. Nálunk bevált az angolvíz, a melegítős párna és a pocak simogatás. De ezeket akkor is csináltam, mikor "jól volt". Napközben is kicsit tornáztattam, simogattam a hasát.
Etetés közben álljatok meg büfizni, mondjuk az én babám ordított, mert még éhes volt, de ez is segített, ahogy észrevettem. Próbálkozhattok még baby mecsek teával. Széklete van rendesen? Nálunk ez is nehezen ment. A hozzátáplálás (gyümölcsök) oldották meg.
Napirendet hagytam, hogy magától alakítsa, kb. 3 hónapos korától be is állt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!