Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kutyusos szülők! Ti mit...

Kutyusos szülők! Ti mit csináltatok a kutyával a baba születése után? Ilyen helyzetben mit tennétek?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves yorkienk és egy 8 éves golden retrieverünk.A golden retrieverrel nincs gond,ő barátságos,imád játszani és bírja,ha nyúzzák a gyerekek.De a yorkienk...Ő nem bírja,ha mással foglalkozom,ha sétálunk és találkozunk egy ismerőssel,aki kutyát sétáltat és megszeretném simogatni a kutyáját,akkor a yorkienk morog,ugat és szerintem képes lenne neki menni a máik kutyának is,ha nem hagynám abba rögtön a simogatást.

De a párommal is ezt csinálja.Tévézünk a nappaliban vagy a hálószobában,odabújok a páromhoz,akkor a kiskutyánk addig járkál és fészkelődik rajtunk,amíg közénk nem fekszik.

Szó szerint féltékenységi rohamai vannak,pedig mindig igyekszem vele foglalkozni.

A kutyák a házban vannak,kizárni nem akarjuk őket.

De nem tudom,hogy ha megszületik a babánk,akkor a yorkienk hogy fog viszonyulni az új helyzethez.

2012. ápr. 22. 14:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

A barátnőmnek van yorkie-ja

Amikor a babával hazamentek a kórházból...szó szerint egy speciális gyógyszerrel kellet a kutyát lenyugtatózni...a mai napig gyógyszert kap...már egy éves a gyerek.

Abban ahol a baba van nem is hajlandó tartózkodi a kutya...olyan mérhetetlenül féltékeny rá...alig hittem a fülemnek,hogy van ilyen.

Nekem ez elég félelmetes...szerintem is szakemberrel kellene konzultálni,ahogyan ők is tették...mert a kutya náluk is családtag,nem is volt kérdés,hogy megtartják...csak hát a gyereket nem birja elviselni sajnos :S

2012. ápr. 22. 15:14
 12/16 anonim ***** válasza:

bocsánat kimaradt:

abban a szobában,helységben ahol a baba van....

2012. ápr. 22. 15:38
 13/16 anonim ***** válasza:
38%

Nekünk 10 éves westie kutyánk volt. Szegény már öreg volt és tök szenilis, de nem akartunk megválni tőle. Mikor hazahoztuk a kisfiamat a kórházból a kutya még jobban "meghülyült". Idős volt, semmit sem ért volna a kiképzés, nevelés. Próbáltuk a végletekig húzni az összeszokást, együttélést, de a kutya egyszer nagyon komolyan rámozdult a csecsemőre. Akkor eldöntöttük, hogy nem maradhat. Panelban lakunk, elajándékozni nem akartuk és nem is tudtuk volna. Sajnos el lett altatva. A szívem szakadt meg, és most is elszorul hogy ezt leírom mert imádtam, de a gyerekemet jobban, és mindent megtettünk amit tudtunk mégsem volt más megoldás. Tényleg rettegtem hogy baj lesz, és bizony ha a közelébe kerül lett volna. Állandóan morgott rá meg ugatta :(

Remélem nálatok megoldódik a probléma, és a ti kutyátok megenyhül. Mondjuk még fiatal, talán tanítható. Szurkolok!

2012. ápr. 22. 17:15
 14/16 anonim ***** válasza:
nekem csivavám van. fokozatosan ismertettem meg őket egymással, a felügyeletem mellett lehettek csak együtt, mára már imádják egymást. másfél éves a lányom, a kutya 9.
2012. ápr. 22. 22:13
 15/16 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok: a kutyám most is féltékeny, de nem bántja a kislányomat. ha lefekszik a kicsi, akkor mindig megszeretgetem a kutyót, meg napközben is figyelek rá, hogy ne érezze hogy kirekesztjük. ne zavard el ha ott a pici, hanem finoman csald a helyére és csukd be az ajtót. ne tudja hogy a gyerek miatt van. én úgy engedtem a kicsinek megsimogatni először, hogy a kezemben volt a kis keze, és akkor a kutya sem tartott tőle, mert az én kezemet is érezte, nem kapott oda.
2012. ápr. 22. 23:39
 16/16 anonim ***** válasza:
33%
Nem kell sem elajándékozni, sem elaltatni (édes Istenem, ha a nagypapád nem kedveli a gyereket, őt is elaltatod? Gratulálok, emberségből sikerült levizsgázni, ülj le, egyes.), bőven elég komolyan utánaolvasni a falkavezérségnek, Jan Fennelt, Cesar Millant olvasni/nézni, esetleg kutyaiskolába menni és minden rendben lesz. Csináljatok dominancia gyakorlatokat a yorkie-val (meg akkor már a goldennel is), ha így rákeresel, rengeteget fogsz találni, ha a kutya otthon hagyása is problémás, jó lenne gyakorolni a távozást, megérkezést, illetve ha ide leírod, hogy pontosan hogyan szoktatok elmenni otthonról, szerintem nagyon szívesen segítenek sokan :)
2012. ápr. 29. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!