Vega baba létezhet, ha a szülők nem azok, csak úgy?
13hónapos lányom ha hús van az ételben, akkor inkább éhen van, pár elkülönülő zöldséget kicsipeget, ma konkrétan( borsó répa kukorica) és slusz, se a májat se a szivet se a rizst nem eszi meg belőle. De ez mindennel így van, ami hús azt köszöni nem.
És alig eszik alapból. Mit csináljak vele?
Értelmezhető babáknál a vegaság?
Szerintem, ha alig eszik, akkor nem a hussal van a gond. Ha vega lenne, akkor a zoldseget, rizst megeene, de azt irod, hogy az sem kell.
Nem lehet, hogy az allagaval van a gond? Nem tul kemeny neki a hus?
Az én lányom is full vega, mostm ár 3 éves. Soha semmilyen húst - ill. hazudok, a Füstli virslit igen - nem evett meg.
(mondjuk májat/szívt felnőttként sem ennék meg brrrr....).
Utoljára akkor evett húst a lányom mikor még üveges bébiételben pépesítve volt. amúgy ő alapjáraton nem eszik, csak kb. 6-7 féle ételt: üres tésztát, üres kenyeret, néha virslit, gyümölcsöket, zöldségeket és slussz.
(Egyébként ha ez érdekesség én is és a férjem is megvagyunk hús nélkül akármeddig - férjem 6-7 évig vega volt, én időszakosan el-elhagyom a húst, majd vissza)
De amúgykészítünk húsos ételeket, tehát ehetne ha akarna de semmi. Semmilyen főtt ételt nem eszik meg.
Úgy ette a zöldséget, hogy ez teljesen elkülönül, a rizs az májas lett, így az is húsos. Ez egy ideje indult nála, eddig nem volt baj a hússal.
Minden olyan kaja amiben nincs hús az nagyon megy nála. Pl pestos tészta azt mind egy szemig megeszi, de ha egy pici sonkát teszek bele, akkor azt már nem. Ha pl hal van rizzsel külön akkor tejföllel majonézzel a rizs elfogy a hal ottmarad.
Ha nem eszik főtételt akkor követeli a gyümit, ami akkor nem lenne baj, ha nem csak azon élne.
És próbáltam teljesen íztelenül, fűszeresebben, középúton sehogy...:(
az en fiamnal is ez van, mondjuk en nem banom ha igy marad.. en is csak cs.mellet eszem meg, de ha nem lenne se hianyozna
anyu ugyanez volt, par eve derult csak ki, hogy nem bontja le a szervezete es gyerekkoratol valoszinuleg ezert is utasitotta el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!