Anyukák! Tényleg létezhet ilyen, mert roppant mód érdekelne?
Ismerősöm (első babás)azt mondja,hogy a babája aki pár napja töltötte be a 3 hónapos kort,(időre is született),hogy azt kiabálja "mama-mama" és saját magától fordul hanyatt fekvésből az oldalára.
Én is első babás vagyok ezért nem értek hozzá,de nekem érdekesnek tűnik...

A fordulást el tudom képzelni, viszont a "beszéd" az inkább csak véletlen lehet.
Kb. úgy, mint amikor a nagyobbik fiam 1 hónaposan az mondta, hogy "Kati" :) A húgomat hívják úgy, ő is ott volt akkor és totál ledöbbentünk. Persze utána eltelt vagy 2,5 év, mire újra kimondta :)

A lányom is mondta 2x 5 percen belül, hogy appa, mikor az apja megjött a munkából, meg azt is, hogy mammamma (4 hónapos volt akkor), de ezek csak véletlenek, nem szándékosak. Próbálgatják a hangjukat, mi meg elolvadunk tőle! :-)
Sőt, a párom mondta a múltkor, hogy hallotta a pincében, hogy öltöztetem a lányunkat, mert kiabált, hogy aja neee, aja neee. Aranyos volt, de tuti nem szándékos (5 hónaposan)!
A fordulás lehet, bár a lányom még mindig csak próbálkozik vele (azt se sűrűn, mert nagyon jól elvan háton, utál hason lenni), pedig lassan fél éves lesz.

Mi is "fordítgatjuk "mit mondana ,de ez csak vicc ,jókat kacagunk.
Tuti nem mondja.
Fordulni fordulhat csak az sem tudatos.

:))a mama vicces,az én lányom ha nyügi olyasmit kiabál,hogy neeemáá,tudatosan kb. 1 éves volt a fiam mikor már 1-2 szót mondott.
A mozgás viszont érdekes dolog,a fiam lusta baba volt,most is erre számítottam, ehhez képest a lányom hihetetlen dolgokat megcsinál.
1 hét múlva lesz 4 hónapos,hasról hátra fordul simán,egy hajszál híján hátról is hasra.
Egész nap mozog,az ölemből húzza le magát a földre,ha a tesó ott játszik,és már egy 20 cm-t előre küzdi magát.mindent meg akar fogni,de még ügyetlenke.
Minden esetre ha ben látnám a saját szememmel én se hinném el,főleg a fiam után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!