Kegyetlenség, ha kiéheztetem, mert nem hajlandó ebédelni 2 hete?
Nekem is ez a nyügöm, kb ennyi idősen kezdte nem megenni a fiam az addig szeretett dolgokat. (rakott krumpli, krumplifőzelék, babfőzelék, sóska, spenót stb) most kis túlzással csak a spagettit, rántott húst, rántott csirkemellet és sült krumplit eszi meg, ja meg bármilyen szószt tésztával. Kész vagyok tőle, nem ehet minden délben rántott húst!
Amúgy reggel iszik kakaót, délelőtt 1 db sajtos fornettis pogit eszik meg esetleg egy almát, egy körül ebédelünk, ezt vagy megeszi, vagy nem. Délután mikor kel, kap gyümölcsöt pár db keksszel, este mondjuk egy kakaóscsigát vagy sajtos kenyeret, majd még egy kis kakaót.
Szóval lényegében nem eszik keveset, csak iszonyat egészségtelen dolgokat.
Én sem tudom, mit kellene tennem, hogy egészségesebb dolgokat egyen.
Nem próbáltad meg esetleg más időpontban adni a főttet? Nyilván nem de., de uzsira vagy vacsorára. Hátha az a baj, hogy délben valamiért nem kívánja, de máskor megenné azért...
Az én lányom is csinál ilyesmit néha, igaz, ő 4 éves, szóval nála már jobban mehet az "éheztetés", mert ő tutira kötözködésből csinálja csak. (Az oviban gyönyörűen eszik, csak minket tisztel meg ezzel, hiába, szülői szépségek.:) Én is próbálok vele ilyenkor alkudozni, így-úgy kínálni, de ha nem, van, hogy nem adok neki mást se. Na azért pár órával később már ő is elfogadja az ebédet, vagy legalábbis előrehozott uzsit kér; és akkor este próbálom be nála a meleget.
Próbálok én is az arany középúton maradni, elfogadni, ha neki valami valamiért nagyon nem kell; de tényleg kell időnként az is, hogy érezze, hogy ebből nem csinálhat rendszert.
Nálunk olyan 16 hós korában kezdődött a katasztrófa - addig kifejezetten mindenevő volt - most 20 hós. Az étvágyával nincs gond, kanállal, villával szépen bánna.
Vannak napok, amikor szinte csak pékárut (kifli, pogácsa, vajas kenyér és ropi) hajlandó enni, esetleg banánt és babapudingot. Főtt ételt viszont hetente max. 2-3x eszik, de csak pár kiskanállal: ha épp jön a foga, akkor egyáltalán nem, ha nem jön, akkor is legtöbbször csak pépesen, sőt néha csak mesenézés közben (bár mostanában ezzel sem tudok cselezni). Szendvicset, legyen az bármilyen díszes, mosolygós, katonás nem kéri, mindent leszed róla. Többször reggel 10-től este 7-ig nem evett, pedig iszonyú éhes volt. És ha éhes, agresszív, tör-zúz, ordít, orra esik. A főtt kaját persze újramelegíteni vagy kint hagyni sem lehet végtelenül... Ebéd előtt mindent el kell dugnom, amit szeret, különben rögtön jön a mutogatás, hogy inkább olyat kér és senki a közelében nem ehet ebédidő előtt pl. kenyeret, különben elkunyerálja (játszótéren akár).
Nem kap nasit, főleg vizet iszik. Együtt eszünk. Ezerfélét főztem már, de legtöbbször megkóstolni sem hajlandó, így biztos nem az ízzel van gondja. Gyári babakaját, rendelést is próbáltuk, csak a doboz kinyitása érdekelte. Sok fős nagyobb családi ünnepeken is sztrájkolt, itthon és vendégségben is.
Ami egyedül eddig fixen bevált, azaz étterem :) Persze azt nem lehet naponta.
Szóval passzolok a kérdésben :( Belefáradtam, bedőltek a szép elveim (a sok zöldséget eszünk asztalnál...) és igen pazarló ez az egész "mulatság". Adok neki pluszba vitamint, naponta harcolunk egy sort, részemről kb. 30% sikerrel, és reménykedem, hogy kinövi. Illetve erősen gondolkodom a bölcsin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!