Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem kegyetlenség így elaltatni?

Nem kegyetlenség így elaltatni?

Figyelt kérdés

9 hós kislányom tegnapelőtt óta délben az ebéd után nem cicizik. Első nap tök jól elaludt cici nélkül. Melléfeküdtem, simogattam a kis hátát, és 3 perc alatt már aludt is.

Ma, a délelőtti alvás is ilyen simán ment.

De az ebéd utáni!!!! 20 percet sírt.... :( Olyan kegyetlennek érzem magam....

2010. máj. 7. 13:45
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Ha 10 perc után sem tud elaludni, lehet szomjas, vagy kevés volt a főzi, adhattál volna neki tejet.
2010. máj. 7. 13:48
 2/7 anonim ***** válasza:
53%
Hát, nekem ma közel 30 percet ordított, pedig ott voltam mellette, ki is volt már purcanva, akármit csináltam semmi sem volt jó. Kegyetlenség lenne, ha otthagynád, mikor baja van. Ha jóllakott és tényleg fáradt, akkor szerintem van ilyen. (Nálunk legalábbis mindig sírással megy az elalvás)
2010. máj. 7. 13:54
 3/7 A kérdező kommentje:

Próbáltam itatni. nem kellett neki.

Először még mászkálni akart. Hagytam is kicsit. KÉsőbb altattam, mint máskor. De aztán igazából én vetettem véget a mászkálásnak. AZt hiszem, ezt nem kellett volna. Lehet, hogy hagynom kellett volna még kicsit játszani...?

2010. máj. 7. 13:57
 4/7 anonim ***** válasza:
60%
Amit csinálsz nem kegyetlenség. Hozzászokott, hogy cicivel alszik el, és nem azért mert éhes/szomjas. Megszokta ennyi az egész. Pár nap és hozzászokik az új rendszerhez. Bár nem tudom miért olyan fontos, hogy anélkül aludjon...
2010. máj. 7. 14:04
 5/7 A kérdező kommentje:

Tudom, tudom... Nekem is lelkiismeretfurdalásom van, hoyg elhagytam a déli szopit...

Nem tudom, hogy lenne a jó...

Igazából tervezzük a kistesót, és napi 4 szopi szerintem sok - mármint "kistesó viszonylatban".

Reggel, este cicizik, és éjjel egyszer még felkel cicizni.

SZeretném, ha a tesó előtt én is egy nagyon kcisit regenerálódnék. (ez lehet, hogy önzés... ezért is van kicsit lelkiismeretfurdalásom...)

2010. máj. 7. 14:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem megvan a Vida Ági írta könyv az alvásról. Ő azt írja nem kell bőgetni, kaphat cicit is, csak nem szabad rajta hagyni elaludni. Mielőtt elalszik le kell tenni a kiságyba. Aztán ha újra sír újra kaphat cicit, de ne aludjon el rajta, ezt így amíg el nem alszik. Azt írja, hogy ez először 5-10 alkalom is lehet, aztán egyre kevesebb, míg a végén nem kell neki. (Ez általában 3 nap) És hogy sok kitartást igényel.
2010. máj. 7. 14:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Semmi probléma valahogy el kell kezdeni, meglátod halnap már nem fog ennyit sírni és szépen abba is hagyja, csak türelem és ha már elhatároztad magad akkor ne viszakozz!
2010. máj. 7. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!