Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kegyetlenség, ha kiéheztetem,...

Kegyetlenség, ha kiéheztetem, mert nem hajlandó ebédelni 2 hete?

Figyelt kérdés
22 hónapos fiam nem eszik ebédet, minden mást, csak azt nem. Ha főzök, nem jó, ha üvegest adok, nem jó. 2 hete szenvedek vele így, végül minden nap "győz", s adok neki parízeres kenyeret, vagy péksüteményt, mert már nagyon éhes, de az ebédet akkor sem eszi meg. Most 11 óra óta nem kapott enni, akkor is csak kakaót, elalvás előtt. Már mutogatja a pocakját, de az ebédet még mindig nem hajlandó megenni. Nem tudom, mi lehet a baj, eddig szerette, amit főztem, a gyári babakaját is megette, most egyiket sem. Hiába terelem a figyelmét, hiába mesézünk közben, hiába az új tányér és kanál, semmi hatás. MIT TEGYEK?
2012. ápr. 13. 16:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
57%
be van állva a napirend? teszem az reggel 8 reggeli ebéd dél fél egy özt közbe nasi nincs
2012. ápr. 13. 16:07
 2/15 anonim ***** válasza:
28%

nem kegyetlenség kiéheztetni, viszont azt nem értem, hogy mi a baj a szendviccsel?

2 évesnek már nagyon nem való bébikaja, akkor tényleg inkább péksütit adj neki!

amúgy mit főzöl, mi az amit nem eszik meg? gondolom az nem tetszik neki ha a kenyeret megeszi. de tényleg nem értem mi a baj vele. csinálj neki olyan szenvicset amin van zöldség, milánói mártás legyen az alapja, így a húst is megkapja, rá kis brokkoli, kukorica, és tedd be 5 percre a sütőbe

2012. ápr. 13. 16:08
 3/15 A kérdező kommentje:
Igen, nagyjából szépen tartjuk a napirendet, ez nem lehet gond, s nasit is csak akkor kap, ha ebédelt, vagy vacsizott. Köztes nasi nem nagyon van. Mondom, most is több, mint 5 órája nem evett, és nem hajlandó megenni azt, amit eddig szeretett.
2012. ápr. 13. 16:09
 4/15 anonim ***** válasza:
88%
Hasonló nálunk is a helyzet, most pár napja már azt találtam ki, hogy délelőtt nincs kaja - úgy értem, hogy tízórai. Reggel ébredés után megeszik 2,5 deci tejet, utána eszik reggelit, és ebédig nem adok neki kaját, mert ő is csak turkálta az ebédet a tányéron, még akkor is, ha csak egy kis gyümölcsöt kapott tízóraira. Így ebéd idejére kellőképpen megéhezik, és legalább bele lehet "diktálni" egy kis főtt kaját.
2012. ápr. 13. 16:10
 5/15 anonim ***** válasza:

Én adnám neki a parizeles kenyeret,most az ízlik neki de előbb-utóbb beleun.:)

Egyetek előtte és dicsérjétek mennyire finom.Vagy esetleg ha eszel egy kis levest utána adok parizeles kenyeret.

Az én gyermekem egy időben csak a meggyszószt és a krumplifőzeléket fogadta el.Szenvedtem vele jó sokat és mindig ő győzött.Beleuntam és csak azt adtam neki felváltva és 2-3 hét alatt teljesen beleunt :)Azóta szinte mindent elfogad.

2012. ápr. 13. 16:10
 6/15 A kérdező kommentje:
Krumplifőzelék, bolognai, rakott krumpli, borsófőzi, tökfőzi, húsleves, tejszínes csirke, ilyeneket főztem eddig neki, és szerette. Most rám köpi! El vagyok keseredve, babakaja pedig tudom, hogy nem való neki, de már elment a kedvem az egész főzöcskétől is, mert úgysem eszi meg egyiket sem, hát bepróbálkoztam újra a babakajával, amit szeretett régebben, de ez sem vált be.
2012. ápr. 13. 16:12
 7/15 anonim ***** válasza:

Utolsonak irnam, hogy leteznek 1-3 eves korig adhato gyari menuk, epp neki valo. Gondolom, nem a 4 honaposnak valot adja a kerdezo.

Nalunk is volt ilyen, viszont akkor neki semmi sem kellett. Probalgatja a hatarait es kivancsi, meddig mehet el. En ilyenkor par napig nem adok etkezesek kozt semmit, esetleg par kanal joghurtot.egy ket nap es rajon, hogy nincs ertelme sztrajkolni. :-)

2012. ápr. 13. 16:12
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

na igen, akkor lehet most a főzit nem kívánja?

szerintem próbáld meg, hogy most pár napig zöldséges tésztát, tarhonyás/rizseshúst, tejfölös tésztát, stb. csinálsz neki.

ha kérdezed, hogy mit szeretne enni akkor nem mond valamit? vagy csak a kenyér? :)

2012. ápr. 13. 16:20
 9/15 anonim ***** válasza:

7. válaszoló! 2. vagyok, igazad van, félreérthettem, ez eszembe se jutott, nálunk egyféle van, sütőtökös fasírt, "menü" a neve.

bocs a félreértésért :)

2012. ápr. 13. 16:23
 10/15 anonim ***** válasza:

Reggel 8 reggeli, és 1 óráig ne adj neki semmit, csak innivalót. Bölcsiben is ez volt a lányommal, nem akart reggelizni, ebédelni. Na itthon 6-kor kapott kakaót mikor felkelt, ott reggeli, ha megette meg, ha nem nem, tízóraira inni kapnak Szörpös vizet, gyümölcslét vagy tea, és 12- kor ebéd. Megeszi mint a kisangyal, mert éhes, ha reggel 6-tól nem eszik, és már reggelizni is leül!

Hat ez 'Ha nem eszel nincs más!' csak kitartó ám kell lenni, mert úgy van eredménye. Nem fog lefogyni! Eleinte én is sajnáltam, megtömtem itthon reggelivel, de úgy nem ebédelt, és zavarta a többieket, hogy nem ül le enni!

2012. ápr. 13. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!