Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek is kegyetlenseg...

Szerintetek is kegyetlenseg csak ugy eves utan letenni a babat a kisagyba es hagyni, hogy magatol elaludjon?

Figyelt kérdés
7 hetes a kisfiam es anyum szerint kegyetlenseg csak ugy eves utan berakni a kisagyba, hogy elaludjon magatol, mert olelgetni meg szeretgetni kell amig elalszik. Persze megetetem es setalgatok vele, magamhoz olelem amig bufizik de utanna berakom a kisagyba, nezelodik, van amikor fura hangokat ad ki (mintha koszorulne a torkat) de aztan egy ido utan lekoppan a szeme es alszik. Nem sir. Most olyan rosszul erzem magam. A reggel amikor megebredt (6 orakor szopizni) nem volt szivem bufi utan visszatenni ezert leultem vele es magamhoz oleltem, hogy ugy aludjon el de nem tetszett neki, ide oda hanykolodott az olemben, egyik helyrol a masikra tette a fejet, semmi sem volt jo neki, igy megint letettem a kisagyba es 10 perc nyogdicseles, torokkoszorules utan elaludt. A nyogdicseles vajon azt jelenti, hogy nem szereti? Ahhh en mar nem tudom mit tegyek! :(
2010. márc. 29. 09:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Ugyan még elég pici a fiad, de én sem javaslom, hogy addig szeretgesd, amíg elalszik. Ugyanis ezt fogja megszokni, és amikor már 10-15 kg lesz, akkor is ezt fogja igényelni, hogy sétálgass vele. Gondolom, ezt nem szeretnéd. Én is csak leteszem a fiam a kiságyba. Most 13 hónapos, és hónapok óta átalussza az éjszakát. Fürdés után ráadom a hálózsákot, és már fordul is be aludni.

De minden gyerek más. Hallgass az anyai ösztöneidre!

2010. márc. 29. 09:37
 2/16 anonim ***** válasza:
az én babám soha nem aludt el ilyen picinek ölben, vagy kézben. Etetés, büfiztetés, járkáltam vele, aztán az ágyikóba betettem.Nem minden baba egyforma, van amelyik pl. csakis cicin alszik el, van amelyik "magától" is. Nagy tapasztalat: TE vagy az anyukája, te érzed mi a jó neki, és senki más:)
2010. márc. 29. 09:39
 3/16 anonim ***** válasza:
Ugyanmár.Mi is igy csináljuk,az én babám is csak ritkán igényli hogy szeretgessük elalvás előtt,de azt tudtodra fogja adni,ne félj.Te csinálod jól,gondolom nem akarsz egy év mulva is minden elalvás előtt a karodban ringatni egy több mint 10 kg-s gyereket.
2010. márc. 29. 09:39
 4/16 anonim ***** válasza:
65%
A nyögdécselés természetes ilyen piciknél,még esetleg egy kis sírás is.Én is letettem az enyémeket szopi után.Az első jól írta.Elég akkor szeretgetni,amikor szopizik,vagy tisztába teszed.
2010. márc. 29. 09:40
 5/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem simán leteheted a kiságyba elaludni, legalábbis én soha nem altattam kézben. Persze, hogy kell szeretgetni, de véleményem szerint az soha nem baj, hogy nem a nyakadban logva alszik el, hanem magátol és mindezt a kiságyban. Az ölben altatás és esetleg sétálgatás 6 kg-os babánál már nehezebb lesz, ezt azért emlitsd meg anyudnak... Az én babám 3 és fél hós és soha nem ringattam el. Mai napig ugy alszik el, hogy beteszem a kiságyba adok egy puszi és gőgicsél kicsit és alszik. Persze mostmár nem közvetlen szopizás után. Mostmár sokat játszik szőnyegen. Szerintem csak a megérzéseidre hallgass és ha te ugy gondolod, hogy ez a jo neki akkor ne hagyd beleszolni a családot.

2010. márc. 29. 09:40
 6/16 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen, hogy irtal. Napkozben sokat setalunk fel ala, mutogatok neki mindenfelet a lakasban es akkor elvan olben es ilyenkor nem is nyugos. De ha almos akkor valahogy nem talaja a helyet az olemben.
2010. márc. 29. 09:41
 7/16 anonim ***** válasza:
Én is így teszek,megetetem,büfi,kicsit dajkálom és leteszem az ágyba.Állítólag meg kell szoknia hogy az az ő ágya és a környezetét is jobb ha látja és érzi elalvás előtt,nem okozol neki semmi gondot hiszen nem sírnak csak hangokat adnak ki.Akkor alszik el amikor akar és nem ringatás hatására mert később mi lesz,igényelni fogja hogy elaltasd.Szerintem ne aggódj.
2010. márc. 29. 09:41
 8/16 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen lanyok, hogy irtatok. Megnyugodtam egy kicsit. Mar azt hittem szornyu anya vagyok. :) Latom mas is csinalta es csinalja igy es semmi gond. Nagyon koszonom megegyszer a valaszokat!
2010. márc. 29. 09:43
 9/16 anonim ***** válasza:

Dehogy kegyetlenség!!!

3 gyerekem van, hát nem is tudnám őket ringatgatni etetés után, szép is lenne.

Mindegyik határozottan boldog, kiegyensúlyozott!

2010. márc. 29. 09:51
 10/16 anonim ***** válasza:
Dehogy kegyetlenség! Örülj neki, hogy nem kell sétálgatni vele! Az enyém a mai napig egyedül alszik el mindig pedig már 14 hónapos. Nem is kell erről leszoktatni. Ő sem szerette soha ha kézben akartam altatni. Az nem baj ha nyögdécsel az enyém így altatta magát egy időben és nem azért csinálta mert rossz volt neki. Akkor sírna, ne aggódj!
2010. márc. 29. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!