Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek is kegyetlenseg...

Szerintetek is kegyetlenseg csak ugy eves utan letenni a babat a kisagyba es hagyni, hogy magatol elaludjon?

Figyelt kérdés
7 hetes a kisfiam es anyum szerint kegyetlenseg csak ugy eves utan berakni a kisagyba, hogy elaludjon magatol, mert olelgetni meg szeretgetni kell amig elalszik. Persze megetetem es setalgatok vele, magamhoz olelem amig bufizik de utanna berakom a kisagyba, nezelodik, van amikor fura hangokat ad ki (mintha koszorulne a torkat) de aztan egy ido utan lekoppan a szeme es alszik. Nem sir. Most olyan rosszul erzem magam. A reggel amikor megebredt (6 orakor szopizni) nem volt szivem bufi utan visszatenni ezert leultem vele es magamhoz oleltem, hogy ugy aludjon el de nem tetszett neki, ide oda hanykolodott az olemben, egyik helyrol a masikra tette a fejet, semmi sem volt jo neki, igy megint letettem a kisagyba es 10 perc nyogdicseles, torokkoszorules utan elaludt. A nyogdicseles vajon azt jelenti, hogy nem szereti? Ahhh en mar nem tudom mit tegyek! :(
2010. márc. 29. 09:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szia

Én nagyon örülnék,ha így aludna el a lassan 8 hónapos kislányom. A mai napig altatni kell. Vagy ringatva,vagy a kocsiban tologatva. Sőt jobbat mondok..Nagyon ritka hogy nem a kocsijában alszik,mert az ágyon kb fél óra múlva felkel,és visszakell altatni,majd a kocsiba rakni,mert különben nem alszik vissza magától.. Mikor nekem is kicsi volt,és beakartam rakni a kiságyba,ő nagyon ordított,és már ahogy hajoltam,hogy berakom az ágyába,már egyből kipattant a szeme,hogy mit akarok én csinálni,és hogy azonnal vegyem őt ki onnan... Hiába vettem fel,és nyugtattam meg,ahogy visszaakartam rakni ,egyből éktelen sírásba kezdett...Nem tudtam vele mit csinálni,így ringatgattam... Persze hogy ez tetszett neki,és megszokta..Próbáltam én susogni,meg simizni a hátát,fenekét a kiságyban,de neki az nem volt elég...Ő csakis kézben akart,vagy épp akar elaludni...Ja..még énekelgettem is neki,de semmi... Este velem alszik úgy,hogy ha már lerakom az ágyunkra,akkor már előre örül,hogy de szupi..,aludni fogunk,és ilyenkor szopizik még egyet,esetleg ha nem elég álmos,akkor még játszik is egy kicsit,de tudja,hogy ilyenkor nem fogom ringatni,mert így fogunk egymás mellett aludni,és ha álmos,akkor odafordul hozzám,vagy úgy fordul,hogy hozzáérjen a kezemhez,és alszik.

Örülj neki,hogy ilyen ügyes a babád,és nem igényel mindenféle segítséget az elalváshoz!

2010. márc. 29. 09:55
 12/16 anonim ***** válasza:
Rengeteg anya örülne, ha ilyen simán működne az elalvás. Eszedbe ne jusson arra gondolni, hogy rossz anya vagy. A kisfiadnak úgy jó, ahogy megszokta. Nem kell agyonkényeztetni (arra ott a nagyi) meg örökké szórakoztatni, mert magadnak nehezíted meg az életét. Én sem altattam egyik gyereket sem, mindketten szépen elaludtak, soha nem volt sírás emiatt. A nyögdécselés pedig inkább az elégedettség jele..A kisbabák szeretik a megszokott dolgokat, tehát vélhetően azért hánykolódott, mert nincs ehhez szokva.
2010. márc. 29. 10:19
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem kegyetlenség. Ha nem fáj a hasa, rendesen büfizett, nyugodtan mehet az ágyba. Ilyen korban még nagyon játszani sem lehet vele. Az ágy mellett még lehet neki énekelni, lehet hozzá beszélni, ha nyugtalan. Később is így fogod altatni, ha már ovis lesz. A nyögicsélés oka ezerféle lehet, ha nem ordít, mint a fába szorult féreg, akkor nincs nagy baja.
2010. márc. 29. 10:24
 14/16 anonim ***** válasza:
Nálunk amikor itt vannak a nagyszülők, folyton cipelik. Ha nincsenek, én bizony leteszem aludni, 3. gyerek, nem érek rá különösen esténként órákig sétálni vele. Most 3 hónapos. Ha meglátja a nagyszülőket, ordít, ha ágyban van, és cipelniük kell. Ha nem látja őket, és én beteszem az ágyba, akkor hamar elalszik bőgés nélkül. Szoktatás kérdése. Engem is beraktak egyedül elaludni, mégsem lettem lelkibeteg.
2010. márc. 29. 10:26
 15/16 Vilcsianyuja ***** válasza:
jaaj, anyukád egy kissé fura. nem akarom bántani, se téged riogatni, de ha majd akkora lesz, hogy rábízod egy-két napra, nagyon vigyázz, mert úgy el fogja rontani, mint a sicc :( nagyon jól teszed, amit teszel, a babával akkor kell foglalkozni, amikor ő azt igényli. ha nem marad meg ölben, akkor jobban szeretne nyugiban lenni a kiságyában, ha meg nem tetszene neki a kiságyban, akkor sírna. Azt teszed, ami a legjobb neki. Egyébként az én kislányom is pont ilyen, mint a te babád, igaz, már három hónapos, de gyönyörűen elalszik a kiságyban. Persze esti utolsó szopinál van, hogy már eleve beájultan rakom le, de seggcipelés és ringatás akkor van, ha nyűgös, vagy éppen játékból, mikor nagyon jó kedve van. Most éppen a játszószőnyegén ájult be, és mire eszméltem, már nem volt szívem becipelni a kiságyba, hát betakargattam ott helyben :) Nagyon boldog, mosolygós, kiegyensúlyozott baba amúgy :)
2010. márc. 29. 10:54
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Miert lenne kegyetlenseg?Nem ertem:S

Az en kisfiam 9 honapos es mindig is igy aludt el.Kaja,bufi aztan letettem az agyba,kimentem a szobabol.Par perc mulva vissza neztem es aludt mint a bunda.

Most is meg alszik delelott is meg delutan is es ha latom,hogy dorzsoli a szemet vagy nyugos akkor irany a kisagy.Este is tudja,hogy furdes,egy kis jatek majd tapszer utan megy az agyba.Ahogy leteszem mar fordul is oldalra a takarot magahoz huzza es mar alszik is.

Amugy a nyogdecselest azt O is csinalta amikor meg olyan 2-3 honapos volt.Szerintem igy "altatta" magat.

Kesobb meg halas is leszel erte,hogy ilyen ugyes:)

Minden jot nektek!

2010. márc. 29. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!