Milyen idős kortól kéne egy baba magától elaludjon? Megtud tanulni elaludni anélkül, hogy hagynám sírni?
Minden babánál máshogy alakul. Vannak kis önállóak, akik már picinek se tűrik, hogy ringassák, mellé feküdjenek, stb.. Aztán vannak a ragaszkodók, akik jobban szeretik, ha valaki mellettük van, míg elalszanak. Ők így érzik magukat biztonságban. Nekem volt ilyen és olyan is :) A fiam kezdetektől fogva magától aludt el, akár a legképtelenebb testhelyzetekben is. A pici lányom meg máig igényli, hogy mellé feküdjek néhány percre az ágyon, míg elalszik...
próbáld meg nem kézben altatni, mert gondolom, már nem könnyű! fektesd magad mellé, dúdolj neki, simogasd, hátha úgy is elalszik! Aztán, ahogy nő, kevésbé fogja igényelni a testi közelséget, elég lesz egy mese, simi, puszi is.
Nincs olyan, hog "kell". Bárki bármit mond. Ne azért ne hagyd sírni, mert mit szólnak anyósék, hanem mert lehet, hogy hatékony, de természetellenes, szeretetlen módszer.
14 hónposomat minden nap álomba simogatom, nem érzem, hogy baj lenne. Én még nem láttam olyan 10 évest, aki karban aludt volna el. :)
Hát így elég nehéz.Talán vacsi után, be rakhatnád a kiságyba, cumit raksz a szájába, és vagy dúdolsz, vagy simized a fejét.
Pár hónapos volt a lányom, amikor közénk szoktattam...szerencsére nem volt olyan nehéz nekem még vissza szoktatni.Igaz még csak 5 hónapos, de este le rakom és alszik. (általában)
Nekem ez a cumis módszer be vált!!Igaz volt, hogy 2 órát ültem a kiságya mellett....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!