A tápszereseknél miért lehet 4 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálást, és az anyatejeseknél miért nem?
Nade akkor 4 hónapos kor után így néz ki az egészségsorrend:
1, Anyatej
2, Bébiétel
3, Tápszer?
Most akkor vagy tegye egyenértékűvé a tápszert az anyatejjel hozzátáplálási szempontból, vagy mondja azt, hogy a tápszer annyira szar, hogy ne várj fél éves koráig, hanem 4 hónapos koráig csak. (viszonylag logikus lenne) Holott mindannyian tudjuk, a tápszer majdnem annyira jó, mint az anyatej, hiszen az alapján állították elő, a bébiételt meg nem. Nem értem sem a megkülönböztetést, sem azt, hogy miért korfüggő.
11:20, teljesen egyetértek veled. Te tudod, hogy mikor érett meg rá a babád.
De akkor miért van ez a nagy kampány? Elsőre azt hihetné az ember, hogy a tápszergyártók lobbija. Mégis két hónappal kevesebb ideig javasolják, mint a tejet. Logikátlan.
Ha tömeghez vagy elfogyasztott mennyiséghez lenne kötve, akkor az úgy már logikusabb lenne (ideje tovább lépni, mert a gyerek már nem lakik jól a tejjel/tápszerrel.
Nem beszélve arról, hogy már 3 hónapos korban kinézi a számból a kaját (teszem hozzá, jóllakottan), és evést imitál. Vajon ha odaraknék elé egy tál répapürét, akkor magától elkezdene kézzel belemászni, és nyomni bele az arcába? És ha igen, akkor ezek után elhiggyem, hogy nem érett meg rá? Esküszöm, ki kéne próbálni. :)
11:26os vagyok. a who most azt mondja, szoptass 2 évig, majdnem azt, h kizárólag szoptass addig. most ez a trendi, hozzáteszem röhej... persze, jó az anyatej, de azért ne essünk túlzásokba...
azok a babák, akik nem akarják elfogadni a kaját és inkább szopnak, tegyék. akit érdekel, az meg csak egyen:)))
persze nem azt mondom, h pár hónaposan, de 4 hónap után simán.
elméletileg a bélbolyhok miatt javasolt a 6 hónap, mert a babák emésztőrendzsere elméletileg ekkor érett meg az egyéb táplálék befogadására... a who szerint. nincs igazuk, az én véleményem szerint, de most ez folyik a csapból is...
Mert a legjobb ilyenkor(4 hónaposan)számukra az anyatej.
Könnyen emészthető,a bélfalon megtapadva egy csomó baktériumtól védi meg a babát,amely védőréteget ha hozzátáplálsz lemosod(nemrég olvastam).
Szerintem nem világvége betartani azt a 6 hónapot,de ha négy hónaposan csak kóstoltatsz akkor sem lesz semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!