El fog ez múlni valaha? Úgy érzem lassan tényleg őrült leszek!
Sziasztok.
Végső elkeseredésemben írok ide, tudom, hogy nem vagytok orvosok, de hátha van olyan aki legalább egy kicsit hasonlót átélt.
28 éves vagyok, 23 évesen volt egy terhességem, aminél 39+4 naposan rutin nst során kiderült, hogy nincsen szívhang. Meg kellett szüljem a 4250grammos kislányomat, az ok pedig egy kétszeres csomó volt. Doki azt mondta fatális "baleset". Én akkor teljesen kikészültem, jártam pszichológusnál is, sok idő volt mire helyre rázodtam úgy ahogy. Ezt csak azért írtam le, hogy tudjátok az előzményeket.
Miután helyrejöttem lelkileg és képesnek éreztem magam újra rá, megfogant a kisfiúnk aki jelenleg 8 hetes múlt. Ahhoz képest amilyenre számítottam nem idegeskedtem halálra magam a terhesség során, mivel az előző baba elvesztése csak nagyon szerencsétlen okból történt, nem betegség miatt. Minden rendben zajlott, időre, egészségesen született meg a kisfiam. Eddig oké is volt minden. Ahogy hazajöttünk a kórházból, pár napra rá elkezdett éjszaka olyan rémálmom lenni, hogy látom ahogy a kisfiam kiesik az ablakon. Először még annyira nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Aztán ez folyamatosan, minden éjszaka előjött. És kezdődött nappal is. Látom magam előtt egy nap 50-szer ahogy a kisfiam kiesik az ablakon. (A 6.-on lakunk egyébként). Mára ez odáig fajult, hogy gyakorlatilag egész nap és álmomban is ez van. Nem engedem a férjemnek, hogy kinyissa az ablakot szellőztetni, ha csak közelít a fiammal a csukott ablak felé sikítani tudnék és ki kapom a kezéből. Légyszi ne nézzetek hülyének, nem tehetek róla, én lennék a legboldogabb, ha leküzdeném ezt az érzést. Persze gondoltam rá, hogy elmegyek a régi pszichiáteremhez, de nem akarom, hogy megint tele legyek tömve gyógyszerekkel. 3évig szedtem Frontint, nagyon nehezen álltam le róla. Már az öngyilkosság is eszembe jutott, szörnyű így élni, gyakorlatilag egész nap folyamatosan feszült idegállapotban vagyok, 120 körüli a pulzusom, izzadok. Ez teszi ki minden napomat. A kicsit agyon féltem, de csak ez az egy dolog van előttem, hogy kiesik az ablakon, de még így picike babaként. Mit csináljak? SEGÍTSEN VALAKI :(
:-( végigolvasva amit leírtál hosszasan jöttek elő bennem is a rég elnyomott emlékek,én is őrjöngtem mikor megmondták,hogy nem tudnak mit csinálni,ahogy bekerültem a szülőszobára engem is lenyugtatóztak...aztán nekem is felírták a Frontint (abbahagytam pár nap múlva,mert nem volt jobb tőle semmi) ,egy hónap múlva mentem vissza szülésznőként dolgozni,életem legborzasztóbb időszaka volt,konkrétan olyan voltam mint egy élő halott.
Emlékszem amikor megkérdezték tőlem a szülőnők az első műszakomban,hogy "És magának van már gyereke ? "
Évekig rágódtam egy olyan kijelentésen ,szülésznő kolléganőm szájából,hogy "TE tehetteél róla,azért lett ez a vége a terhességednek,mert túl sokat aggódtál" akkoriban gyűlöltem ezért,még ma sem bocsátottam meg neki.
Végig sem tudtam még olvasni a válaszokat, annyira felháborít, hogy Frontinnal tömtek, azzal nem segítenek, hanem csak ártanak (ismerősi körből szedett valaki és teljesen tompa volt tőle, persze a dolgok nem oldódtak meg). Kérlek,hogy tényleg fordulj kineziológushoz, tapasztald meg Magad, hogy igenis tud segíteni, de leginkább, mint minden mást ezt is Neked kell akarnod!
Őszintén sajnálom, amin keresztül mentél :-( Egy ilyen estet keveseknek sikerül kiheverni, azaz szerintem senkinek. Azért kell legyőzni ezt, hogy tudd kiélvezni ezt a gyönyörűséges időszakot :-)
Nekem is voltak félelmeim, mint minden anyukának. Úgy jött, hogy a két hetes kisfiam nyelt olyan szinten félre, hogy leállt a légzése egy időre (a szemem előtt fuldoklott). Sokkot kaptam. Azt hittem elpusztulok, hetekig rettegtem az etetéskor, alváskor stb... Mindenféle kivizsgálásokat eszközöltem ki, hogy megnyugodjak. Egyszer egy barátnőmmel beszéltem és mondott egyetlen odavetett egyszerű mondatot, amitől teljesen elmúlt a félelmem. Azóta is ez cseng a fejemben. Egyszóval nem a gyógyszer segít, hanem ez agyban fog eldőlni. Nincs két egyforma terhesség és nincs két egyforma kisbaba sem. Nagyon szurkolok Neked!!!
Utsó, tudod mi az a kényszergondolat? És a kényszerbetegség? Szerinted mi történik, ha a kérdező édesanya netalántán öngyilkos lesz, vagy rosszabbra fordul az állapota? Tudod azért egy szakképzett pszichológus, pszichoterapeuta és egy kineziológus között óriási különbség van! Arról nem is beszélve, hogy vannak esetek amikor egyszerűen muszáj átmenetileg gyógyszert szedni. Pont úgy muszáj, mint ahogyan a tüdőgyulladásra is az antibiotikumot.
A pszichiátriai gyógyszerek elenyésző része csak a nyugtató. Van olyan is, ami pont ezeket a kényszergondolatokat blokkolja, ami ha az ember krízisben van akár életmentő lehet.
Egy valamire való kineziológus nem is vállal önmagában ilyen beteget!
Nem kötekedésként, de azért óvatosan az ilyen tanácsokkal!
Nem tudhatod, hogy a kérdező milyen állapotban van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!