Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » El fog ez múlni valaha? Úgy...

El fog ez múlni valaha? Úgy érzem lassan tényleg őrült leszek!

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Végső elkeseredésemben írok ide, tudom, hogy nem vagytok orvosok, de hátha van olyan aki legalább egy kicsit hasonlót átélt.

28 éves vagyok, 23 évesen volt egy terhességem, aminél 39+4 naposan rutin nst során kiderült, hogy nincsen szívhang. Meg kellett szüljem a 4250grammos kislányomat, az ok pedig egy kétszeres csomó volt. Doki azt mondta fatális "baleset". Én akkor teljesen kikészültem, jártam pszichológusnál is, sok idő volt mire helyre rázodtam úgy ahogy. Ezt csak azért írtam le, hogy tudjátok az előzményeket.

Miután helyrejöttem lelkileg és képesnek éreztem magam újra rá, megfogant a kisfiúnk aki jelenleg 8 hetes múlt. Ahhoz képest amilyenre számítottam nem idegeskedtem halálra magam a terhesség során, mivel az előző baba elvesztése csak nagyon szerencsétlen okból történt, nem betegség miatt. Minden rendben zajlott, időre, egészségesen született meg a kisfiam. Eddig oké is volt minden. Ahogy hazajöttünk a kórházból, pár napra rá elkezdett éjszaka olyan rémálmom lenni, hogy látom ahogy a kisfiam kiesik az ablakon. Először még annyira nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Aztán ez folyamatosan, minden éjszaka előjött. És kezdődött nappal is. Látom magam előtt egy nap 50-szer ahogy a kisfiam kiesik az ablakon. (A 6.-on lakunk egyébként). Mára ez odáig fajult, hogy gyakorlatilag egész nap és álmomban is ez van. Nem engedem a férjemnek, hogy kinyissa az ablakot szellőztetni, ha csak közelít a fiammal a csukott ablak felé sikítani tudnék és ki kapom a kezéből. Légyszi ne nézzetek hülyének, nem tehetek róla, én lennék a legboldogabb, ha leküzdeném ezt az érzést. Persze gondoltam rá, hogy elmegyek a régi pszichiáteremhez, de nem akarom, hogy megint tele legyek tömve gyógyszerekkel. 3évig szedtem Frontint, nagyon nehezen álltam le róla. Már az öngyilkosság is eszembe jutott, szörnyű így élni, gyakorlatilag egész nap folyamatosan feszült idegállapotban vagyok, 120 körüli a pulzusom, izzadok. Ez teszi ki minden napomat. A kicsit agyon féltem, de csak ez az egy dolog van előttem, hogy kiesik az ablakon, de még így picike babaként. Mit csináljak? SEGÍTSEN VALAKI :(

2012. márc. 29. 14:36
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem múlik,nem múlhat el nyomtalanul belőled amin keresztülmentél,még sokszor elő fog jönni,lelkileg labilisabbá tesz másokhoz képest.

Ne felejtsük el,hogy a szülést követően sokan küzdenek pszichés problémákkal,a hormonális változások, a fáradtság,kimerültség miatt is,és nálad hozzájön ehhez egy igen terhelő tragikus emlék.

Felelősségteljesen egyet lehet neked tanácsolni ,minél hamarabb szakember (pszichológus,vagy pszichiáter) felkeresése,biztos vagyok benne,hogy ha valakivel hasonló tragédia történt mint ami veled,akkor később vagy a terhesség alatt már,vagy úgy mint nálad a kisbabájával szemben szinte kivétel nélkül meg fog jelenni a babáért való aggódás kóros méreteket öltve,ez a múltadból ered,ne szégyelj segítséhet kérni ,szükséged van rá!

Én is vesztettem el babákat,ikreket a 21. terhességi héten,extraaggódos kétgyermekes anyuka vagyok mára,de a második gyereknél azért már lazább tudok lenni .

2012. márc. 29. 14:58
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretnélek megsérteni,vagy kényszeríteni arra,hogy fordul szakemberhez ,de ez lenne a legfelelősségteljesebb megoldás ,majd egyeztetsz vele,hogy milyen kezelésbe egyezel bele és mi az amit nem szeretnél.
2012. márc. 29. 15:01
 13/34 anonim ***** válasza:
48%
Egyébként az ,hogy ide leírod,kiírod magadból már ez is segíthet egy kicsit.
2012. márc. 29. 15:03
 14/34 A kérdező kommentje:
Azért jó ide írni, mert nem kell szemtől szembe elmondani senkinek, a férjemen kívűl senki nem tudja. Nem akarom, hogy őrültnek higyjenek, vagy beszámíthatlannak. Egyébként a fiam ellátom rendesen, szopizik, nyugodt baba. Az más kérdés, hogy én szopi közben is folyamatosan ezzel az érzéssel küzdök, éjjel alig alszom, egyhuzamban fél-1 órákat. Teljesen kimerült vagyok fizikailag és idegileg, a mellkasom szúr, a vérnyomásom ma pl 160/90 volt, pulzus 118. Tehát már testi tüneteket is produkál. Köszönöm egyébként mindenkinek aki válaszol.
2012. márc. 29. 15:07
 15/34 A kérdező kommentje:
ja és tisztába vagyok vele, hogy segítségre szorulok, de nem tudtam merre induljak el, mert nem akarok 28 évesen nyugtatókon és antidepresszánsokon élni. Jelenleg szedek homeós szopogatós nyugtató tabit, de semmit nem használ. Azért is írtam ki, hát ha valaki tud olyan segítséget, ami gyógyszer nélküli. A kineziológus ötletet köszönöm.
2012. márc. 29. 15:11
 16/34 anonim ***** válasza:
48%

Attól ne tars ,hogy őrültnek hinne bárki is emiatt,hiszen meg van a magyarázat a jelenlegi viselkedésedre a múltadban:

"Én akkor teljesen kikészültem, jártam pszichológusnál is, sok idő volt mire helyre rázodtam úgy ahogy".

Hogy tarthatnának őrültnek ha ilyesmin mentél keresztül és most sokkal jobban aggódsz a kicsikédért ?

Szoktál sokat sétálni a picivel,mivel telnek a napjaitok,van a közelben barátnő,vagy másik anyukák ?

MI okoz örömöt mostanában neked ?

2012. márc. 29. 15:14
 17/34 anonim ***** válasza:
Ha te a kineziológusban megbízol és jó ötletnek tartod ,akkor indulj el azon az úton,sokat segíthet egy átélt trauma feldolgozásában,mert hiába jártál ezek szerint pszichológushoz,mégsem sikerült feldolgoznod ami történt veled.
2012. márc. 29. 15:17
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, először is igenis erős vagy, mert ki tudtál lábalni egy ilyen szörnyű helyzetből... le a kalappal! Kisfiad 8 hetes, tehát pont abban az időszakban vagy, amikor totál össze vannak zavarodva a hormonjaid, és hát igen, sajnos az van, hogy tetszik-nem tetszik, a hormonok befolyásolnak minket, főleg ilyenkor. Ilyenkor minden nő összagabalyodik lelkileg, én is teljesen a hormonok hatása alatt álltam, nekem is voltak kényszeres gondolataim, nem mertem egyedül maradni otthon az újszülöttemmel. Hidd el, egy ilyen helyzetű embernél, mint Te, ez nem meglepő, mert most rád borult minden. De nem lesz semmi baj, örülj a gyönyörű és EGÉSZSÉGES Kisfiadnak, de mindenképpen menj el szakemberhez (akár kineziológushoz), hogy kiszedjen ebből, mert míg aggódsz, elmegy melletted az az idő, amit a Kisfiaddal tölthetnél aggódás helyett. Minden jót Neked!
2012. márc. 29. 15:21
 19/34 A kérdező kommentje:
Sétálni szoktam, mindennap, de ott sem tudom elűzni az érzést. Most írás közben is zakatol a szivem nagyon erősen. Anyukákkal nem nagyon járok össze, és a barátimmal is inkább a neten tartom a kapcsolatot. A férjem sokat dolgozik, egésznap én vagyok egyedül a picivel. Lehet ez is rásegít. Mi okoz örömet? Természetesen a kisfiam. Imádom őt, a világon mindennél jobban, nem felejteti el velem soha a kislányom, de egy darab űrt betöltött a lelkemben. Azt hittem a terhesség alatt, ha Domi megszületik akkor sokkal jobb lesz. Így is van, de egyszerűen kezdetben csak kellemetlen volt, de ma már hihetetlen rossz ez az érzés, látom ahogy zuhan, látom ahogy földet ér alattunk a beton járdán és én sikítok és van hogy a gondolattól sírva fakadok napközben teljesen spontán
2012. márc. 29. 15:21
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Én abban reménykedem ,hogy lassan elér egy csúcspontot,egy szinte már kibírhatatlan szintet nálad ez az aggódás és a végére feldolgozod a másik gyermeked-kicsilánykád :-( elvesztését ,talán ez valamennyire normáls reakció amin most keresztülmész.

Nekem akik még sokat segítettek annak idején azok a sortársak voltak,akik már vesztettek el nagyobb terhességből babát és tudják,hogy milyen ez,hogy az ember megsemmisül lelkileg jó időre,hogy rettenetesen nehéz ebből kijönni,majd pedig az újabb babánál egészen biztosan elő fog jönni előbb-utóbb onnan mélyről ahová elnyomtad,mert elnyomjuk magunkban mivel muszály élni és továbblépni.

Remélem hamarosan csitulni fog amit érzel és elmúlik,az ,hogy a terhességet nem aggódtad túl,az nem jelenti azt,hogy nem voltak benned kitörésre várakozó dolgok amiket jóideig sikerült elfojtani...

2012. márc. 29. 15:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!