Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem hízik lassan 5...

Miért nem hízik lassan 5 hónapos kislányom?

Figyelt kérdés

Csak anyatejes baba,3300g született és most jelenleg 5370g.Kicsit aggódom.Egyébként egy mosolygós,érdeklődő kiegyensúlyozott baba.Igény szerint szoptatom és szoptatás után nem mutatja,hogy éhes maradna.

Ma este lemértem a szopott mennyiséget és ez 60 ml volt.Maradt tej a mellemben,de nem szívta tovább csak cicizett rajta.Mit tegyek?

2012. márc. 22. 21:53
 1/4 anonim ***** válasza:
53%

Merd le par napig hogy hanyszor es mennyit eszik. Testsuly kg-onkent 150 gr kb az idealis 24ora alatt. Nekem is ez volt a fiammal, a meresed eredmenyet mutasd meg a vedononek dokinak, es ha tenyleg keves erdemes vervetelt csinaltatni hatha verszegeny a pici. A vastratalekai kb 3 honapos koraig vannak feltoltve, es neha akadhat ezzel problema ezert nem hiznak. De mondjuk ilyenkor sapadt vagy aluszekony is lehet a baba. Nekunk ez nem jott be ugyhogy egyszeruen abban maradtunk hogy a gyerek rossz evo. 5 honaposan mi elkezdtuk a hozzataplalast, nekunk ez bevalt. Meg csak delelott eszik gyumit es estere irt fel a dokink sinlacot ami tejpephez hasonlit csak nem tejalapu de nagyon kaloriadus taplalek. Ettol az ejszakat is atalausza, es 2 het alatt most annyit hizott mint az utobbi 2 honapban osszesen 360gr-ot. Igy jovo heten lesz 6 hos pont megduplazta a szuletesi sulyat:)

De ha megnyugtatna gasztroenterologushoz is elviheted ha nem csak a sulyaval de magaval az evessel is vannak gondok. De ha amugy jokedvu akkor lehet az is hogy kisetku babad van.

2012. márc. 22. 22:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Velünk is ez volt, szerintem is mérd a mennyiséget. Én próbálgattam cumisüvegből is adni a lefejt tejet, több kevesebb sikerrel. Mi is kaptunk Sinlacot, azóta jobban hízogat. Én is mindig aggódom, de a védőnő szerint ilyen alkat, nem jó evő. A lényeg, hogy ami neki kell azt megeszi.

2012. márc. 22. 22:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig ne méregesd, azzal csak idegesítenéd magad. Nincs olyan, hogy egy babának mennyit "kell" ennie. A babád súlya teljesen normális. És annak, hogy most 60 ml-t evett, annak több oka is lehet, egy evés mérésével nem sok mindenre lehet következtetni.
2012. márc. 22. 23:08
 4/4 kíváncsicska ***** válasza:
Orvos védőnő mit mondott?Mert ha ők nem aggódnak akkor te se aggódj.Meg nincs is aggódni valód.A babák általában 6 hós korukra dupláznak.Lehet ti nem dupláztok de közel lesztek hozzá.Szerintem ne méregesd mert tényleg csak magad kergetnéd az idegbaj felé.Mennyit mozog?Mert az is befolyásolja a súlyát.Az én babámnak (4hós lesz) pl.rengeteget jár a keze lába egész nap,emiatt a súlya is máshogy alakul.Szóval ne aggódj.
2012. márc. 22. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!