Anyukák! Biztos hülye kérdés, de engem érdekel, tehát aki tudja, válaszoljon! Egy csecsemő első perctől tudja, hogy ki az anyukája?
Ha igen,mégis honnan?
És ha sokat van egyéb okokból néha 1-2 órára a nagyival és néha ő is megeteti,akkor is tudja?
Egyetértek az előttem hozzászólókkal, az illatok, a bőr érintése, a legfontosabb a kisbabának, ők ilyenkor még leginkább e szerint "tájékozódnak".
Annyi, hogy azt is megérzik, ha ideges/feszült vagy. Lányom nagyon hasfájós volt, nagyon sokat sírt, ordított, én nagyon kivoltam ettől, úgyhogy az első hetekben hiába volt anya-illatom, a lányom hamarabb nyugodott meg apánál vagy nagyinál, mint nálam.
Ja, és biztos érzi, hogy nagyi nem anya, de szerintem az első hónapokban ez még nem tudatosul benne olyan mélyen, mint amikor már szépen fejlődik a kis agya, és biztosra meg tud mindenkit különböztetni. Ha pedig aggódsz ne tedd, nem lesz baja ha nagyi gondozza őt, míg nincs ott anya.
Annyi, hogy azt is megérzik, ha ideges/feszült vagy. Lányom nagyon hasfájós volt, nagyon sokat sírt, ordított, én nagyon kivoltam ettől, úgyhogy az első hetekben hiába volt anya-illatom, a lányom hamarabb nyugodott meg apánál vagy nagyinál, mint nálam.
Ez így van!!!! Pozitív és negatív példákat is tudnék írni rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!