Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak? Olyan tanácstal...

Mit csináljak? Olyan tanácstalan vagyok! Alvás kérdés

Figyelt kérdés

A kisfiam 14 hónapos. Eddig olyan szépen aludt a kiságyban soha nem volt vele gond. Az utóbbi 2 hétben azt játsza, hogy éjszaka 2-3 óra körül felébred és addig nyöszörög - ha nem reagálok sír-, míg ki nem veszem és oda nem rakom közénk. De én se, meg a párom sem tud így aludni. A gyerkőc középen keresztbe, mi meg az ágy szélén élére...

Ma éjszaka nem vettem ki és 1 órán keresztül csinálta a hisztit. Apuka meg elégelte, kivette és a kis Drágánk el kezdett mosolyogni és 2 perc múlva aludt.

Mi a fenét csináljak már? Lassan odajutunk, hogy a fiúnk apukával alszik, anya meg a másik szobában. Ja...egy szobában alszunk, mivel 2 van, így van egy nappalink meg egy hálónk.

2012. márc. 26. 16:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Amit tanácsolni tudok, azt lehet nem tudjátok/akarjátok megoldani: külön szoba.

Nekünk is 2 szobánk van, viszont az egyik a gyerekszoba, a másik a nappali és mi hálónk. Elég nehéz volt mindent elrendezni a mi szobánkban, hogy jó legyen. Nappali kinézete legyen, de mégis jól érezzük benne magunkat, hisz ott alszunk. Kicsit zsufis, de megoldottuk. Szoktam én is gondolkodni rajta, hogy mi lenne ha 1 szobában aludnánk... Nem lenne ilyen egyszerű a dolgom, az már biztos. Sokkal rosszabb sztem, ha ő felkel és látja, hogy ott fekszik mellette anya és apa. Biztos a mi kis manónk sem tudna könnyen visszaaludni, zavarnánk egymást. Sokkal hamarabb ki akarna jönni az ágyból (reggel egy ideig egyedül játszik a kiságyban).

13 hós kislány

2012. márc. 26. 16:38
 2/3 anonim ***** válasza:

Ezt az én lányom is csinálta mikor 14 hós lett, csak nem éjjel, hanem hajnalban 4-5 óra tájban, pedig 8 előtt nem ébredt.

Mondjuk ő beteg is volt közben kétszer is és a rágó fogai is bújnak.Mivel hajnali időpont volt, így magunk közé vettem és tudtunk aludni, ha ő is aludt, igaz kicsit szűkösebben.De mivel nem akartam, hogy rákapjon erre, eljátszottuk azt, hogy ha felébredt, indult is a nap...Ergo hamarabb jött a déli szundi és megpróbáltuk kitolni az esti pancsit.

Most az óraállítást is belekalkulálva reggel fél 8kor kel, normális időben fürdik és fekszik le este.Már nem beteg szerencsére, így nem nyomja a gyógyszer sem és a foga is csak ritkán piszkálja.Elsején lesz 15 hónapos.

Gondolom te nem szeretnéd, hogy hajnali 2-3 óra felé induljon a napotok, így azt tudom tanácsolni, hogy vedd közétek, majd mikor elaludt, óvatosan tedd vissza az ágyába.Semmiképpen ne engedd, hogy köztetek aludjon fél éjszakát, mert abból előbb-utóbb egész lesz.

Lehet, hogy nem fog rögtön működni és párszor még visszakéredzkedik, de hidd el, megéri a fáradtságot a kipihent éjszakákért :)

2012. márc. 26. 21:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Első és második kommentet gyurnám össze az én válaszomként :D Szerintem is különszoba, és még ha úgyis nyöszizig akkor miután elaludt visszateszed a kiságyba...! Mi a reggeli(7 óra) tápszerre rakjuk magunk közé, magának fogja így csak a biztonság kedvéért teszem oda! Ő különszobában van, és így amikor megitta és látom még álmos vissza viszem a kiságyba! Általában még gagyarászik azt szoktam hallani de utána vissza alszik! Valószínüleg látja hogy ott vagytok és nagyobb biztonságban érezné magát a NAGY ágyban :) Üdv.: Timi
2012. márc. 26. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!