Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Láz kérdés? 19hós a lányom,...

Láz kérdés? 19hós a lányom, észre fogom venni ha éjszaka nagyon felmenne a láza?

Figyelt kérdés
39fok volt most lefekvés előtt,csináltunk neki hütőfürdőt és kapott 1germicid kúpot. Most aludt el. Nem merem bevinni az ágyába,mert mi van ha nem veszem észre,hogy nagyon felmegy. Szerencsére nincs ebben tapasztalatom,de most megijedtem. Ti,hogy csináljátok,mérjek neki pár óránként vagy fel fog ébredni ha újra lázas lesz?

2012. márc. 27. 20:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én ilyenkor többször rá nézek éjjel, és a hóna alá szorítom a lázmérőt és mérek egy hőt. Nekem éjjel egy fele szokott megint lázas lenni. De ha téged megnyugtat, hogy mellettetek van, akkor most legyen kivételes nap, és aludjon ma mellettetek.
2012. márc. 27. 20:47
 2/12 anonim ***** válasza:
Egy hete nálunk is 39 volt. Én beállítottam éjjel újra meg újra meg újra a telefonomat és felkeltem megnézni. Meg felébredtem telefon nélkül is, meg későn feküdtem le. Ennyit tudtam, hogy tuti ne legyen gond. Féltem, hogy ha nagyon megugrana fel, akkor Ő esetleg nem ébred már fel mert elnyomja a láz. Amikor kétes volt, akkor meg mértem is
2012. márc. 27. 20:50
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én mérném neki, mert van olyan kisgyerek aki csak jobban bealszik a láztól!

Az Én fiam is nagyon ritkán, sőt azt mondhatom, hogy a 23 hónap alatt 1x volt lázas, de akkor 39, 5-ig felment. Bármit adtunk neki 1-2 órára levitte utána vissza, persze még magasabbra. Ügyeletet hívtunk aki beadott neki egy algo injekciót és 10 perc alatt levitte neki teljesen (tiszta hideg lett a gyerek) és bealudt reggelig! Azóta sem tudjuk mi volt ez a magas láz, amilyen gyorsan jött olyan gyorsan ment is szerencsére!

Egész nap lázas volt vagy csak most estére ? Beteg? Jön a foga?

2012. márc. 27. 20:51
 4/12 anonim ***** válasza:
Második vagyok... meg ha esetleg felébred többször akkor meg tényleg mehet mellétek. 1 éjszakából nem lesz gond. Nekünk 3at velünk aludt. 18 hós. Remélem nem lesz baj, jobbulást! :)
2012. márc. 27. 20:52
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat.Egész nap volt láza,reggel 38,2 délbe 38,1fok és most este 39fokos. Voltunk dokinál,elég piros a torka. Írt fel antibiotikumot is. Ha kell akkor 4óra múlva kaphat Nurofent? Pont 1éve volt utoljára lázas,ezért félek így tőle.
2012. márc. 27. 21:01
 6/12 anonim ***** válasza:
én is beállítom a telefonom óránként, 2 óránként, attól függ mennyire lázas. addig nem is fekszem le míg 38 alá nem megy. ha nagyon lázas akkor már 3 óra után is adhatod neki a nurofent, majd újra 3 óra múlva panadolt, majd ismét 3 óra múlhat germicidet!
2012. márc. 27. 21:20
 7/12 A kérdező kommentje:
Ti hogy mértek lázat ekkora gyereknek? Én popsiban mérem neki,de már attól visít ha meghallja a csipogását. Lehetne neki a hóna alatt mérni? Hátha arra nem ébredne fel.Az pontos?
2012. márc. 27. 21:33
 8/12 anonim ***** válasza:

1 éves kora óta hónaljban érem :)

ha nagyon lázas, csak akkor zaklatom popsival...

tedd a hóna alá a lázmérőt, jó helyre, finoman nyomd a kaját az oldalához, a lázérőt meg finoman tartsd fölfele, mármint úgy tartsd határozottan, hogy biztosan jó helyen legyen. ekkora gyerek még nem szorítana rá, ezért érdemes így csinálni :)

2012. márc. 27. 21:44
 9/12 A kérdező kommentje:
megmértem neki most 38,3fok. Kb.2órája kapta a kúpot. Már le kellett volna jobban vinnie,nem? Várjak még,vagy fürdessem?
2012. márc. 27. 21:51
 10/12 anonim ***** válasza:

A Germicid ennyi idősen már kevés. Nálunk minden doki 1 éves korig írja csak fel, mert utána már kevés a dózis.

Én 38,5 fok alatt nem csillapítok, vagyis ha 38,6ot mérek, akkor kapja a csillapítót. Kell hagyni a szervezetet is, hagy dolgozzon.

Én mindkettőnek születésük óta hónaljban mérem. Éjjelente, először homlokmérővel rámérek és ha a határértéket mutatja, akkor bedugom neki a hónaljmérőt, a higanyosat vagy a gerániumosat, mikor melyik van kéznél. A hajlékony végű digik nekünk sosem váltak be.

Ha betegek, akkor 2 óránként kelek hozzájuk, de általában azokon az éjszakákon nem nagyon tudok aludni én sem, de a bizti kedvéért be van állítva a telefonom 2 óránkénti jelzésre.

Ne öltöztesd agyon éjjelre. Nálunk ilyenkor egy body és egy vékony ujjatlan hálózsák az öltözék.

Jobbulást! és irass fel másik kúpot ( supp.antipyreticum, supp. noraminophenazoni) Olcsó és többet ér mindennél. Ezek elég erősek, talán egyszer kellett a kúpok között szirupoznunk. Volt, hogy 40.5 fokos lázzal küzdött a gyerek...

2012. márc. 27. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!