Láz kérdés? 19hós a lányom, észre fogom venni ha éjszaka nagyon felmenne a láza?
Szia!
Én mérném neki, mert van olyan kisgyerek aki csak jobban bealszik a láztól!
Az Én fiam is nagyon ritkán, sőt azt mondhatom, hogy a 23 hónap alatt 1x volt lázas, de akkor 39, 5-ig felment. Bármit adtunk neki 1-2 órára levitte utána vissza, persze még magasabbra. Ügyeletet hívtunk aki beadott neki egy algo injekciót és 10 perc alatt levitte neki teljesen (tiszta hideg lett a gyerek) és bealudt reggelig! Azóta sem tudjuk mi volt ez a magas láz, amilyen gyorsan jött olyan gyorsan ment is szerencsére!
Egész nap lázas volt vagy csak most estére ? Beteg? Jön a foga?
1 éves kora óta hónaljban érem :)
ha nagyon lázas, csak akkor zaklatom popsival...
tedd a hóna alá a lázmérőt, jó helyre, finoman nyomd a kaját az oldalához, a lázérőt meg finoman tartsd fölfele, mármint úgy tartsd határozottan, hogy biztosan jó helyen legyen. ekkora gyerek még nem szorítana rá, ezért érdemes így csinálni :)
A Germicid ennyi idősen már kevés. Nálunk minden doki 1 éves korig írja csak fel, mert utána már kevés a dózis.
Én 38,5 fok alatt nem csillapítok, vagyis ha 38,6ot mérek, akkor kapja a csillapítót. Kell hagyni a szervezetet is, hagy dolgozzon.
Én mindkettőnek születésük óta hónaljban mérem. Éjjelente, először homlokmérővel rámérek és ha a határértéket mutatja, akkor bedugom neki a hónaljmérőt, a higanyosat vagy a gerániumosat, mikor melyik van kéznél. A hajlékony végű digik nekünk sosem váltak be.
Ha betegek, akkor 2 óránként kelek hozzájuk, de általában azokon az éjszakákon nem nagyon tudok aludni én sem, de a bizti kedvéért be van állítva a telefonom 2 óránkénti jelzésre.
Ne öltöztesd agyon éjjelre. Nálunk ilyenkor egy body és egy vékony ujjatlan hálózsák az öltözék.
Jobbulást! és irass fel másik kúpot ( supp.antipyreticum, supp. noraminophenazoni) Olcsó és többet ér mindennél. Ezek elég erősek, talán egyszer kellett a kúpok között szirupoznunk. Volt, hogy 40.5 fokos lázzal küzdött a gyerek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!